Husdjur tillåtna

Vad är hemligheten hos katternas tricolorfärg och varför finns man med sådan färg praktiskt taget inte?

När vi ser kattens tricolorrepresentant tror vi vanligtvis att vi har en katt, för att deras män inte gör det. Många minns fortfarande att möjligheten att vara trefärgad natur gav bara kvinnor. Dessa djur kallas tre-furrier eller “sköldpaddor” (för att hedra namnet på motsvarande färg).

Tricolor kan dock inte bara vara en katt, utan en katt, även om sådana individer är extremt sällsynta (ungefär 1: 3 000). Detta är ett fenomenligt fenomen, eftersom det är omöjligt för en katt att vara tricolor för sin genetik.

Contents

Lite biologi

Vad är hemligheten hos katternas tricolorfärg och varför finns man med sådan färg praktiskt taget inte?

Vad är orsaken till detta “Rättvisa av naturen” i förhållande till män?

Genomet av de viktigaste pigmenten är inbäddad i X-kromosomen. I var och en av dem kan 2 av 3 grundläggande pigment läggas. En uppsättning kromosomer hos honan innebär närvaron av 2 X kromosomer. På grund av detta kan de kombineras på ett sådant sätt att en av pigmenten kommer att vara dominerande och varianter av en lyckad kombination av tre färger i ett djur är möjliga. När det gäller män, innebär deras uppsättning närvaron av X- och Y-kromosomer, medan Y inte har ett färggenom.

I detta avseende, för att ge ytterligare pigmentering till djuret, kan det inte. Således kan bara kvinnor ha tre basfärger samtidigt, men “Fur coat” Katten kan inte målas omedelbart i mörk och röd färg. Tricolor coat-färgen är förstådd som närvaron av tre grundläggande toner i den – svart, vit, röd. Graden av ljusstyrka och svårighetsgrad kan vara annorlunda.

Så kan rött vara ljust orange eller eldrött, svart – mörkt grått, mörkt rökigt, blått etc. Vit, som regel, förblir vit, men det kan ha en kräm eller gråaktig nyans.

  Röd papegojor - arter, näring och livsstil

Ändå har naturen inte trött att överraska, därför frågan om huruvida det finns katter tricolor eller privilegium av naturen har försett bara katter kan inte besvaras entydigt positiv. Om djuret misslyckades (vanligtvis detta händer i livmodern) och en uppsättning av XY-kromosomer går en annan X kromosom, har potential att bli “Bug”.

Vad är hemligheten hos katternas tricolorfärg och varför finns man med sådan färg praktiskt taget inte?

Sådana fall är unika och sådana “instanser” hänge sig åt forskning. Tyvärr överföringen
dess “Smak” De kan inte uppfödas till avkommor – oavsett vilken typ av ras en unik trefärgad katt är, det är i alla fall sterila. Slutsatsen föreslår sig själv – “sköldpaddan” -killen är en anomali, men på bekostnad av unika för dem blir förlusten av möjligheten att fortsätta ett slag.

Det finns andra observationer. Många ägare av sådana unika djur hävdar att deras husdjur har svag hälsa, vilket påverkar livslängden. Vetenskapligt är detta inte bevisat, och trichromekatter är ett fenomen som så sällan händer att det helt enkelt inte finns tillräckligt med information för att dra slutsatsen att de får höra sanningen.

Ett annat intressant fakta från biologi. beroende “Röd” Genen från kön finns bara i syriska hamstrar och katter från alla däggdjur.

Betecknar rasen?

Praktiskt taget gör det inte. Det noteras bara det “Brits” och “Scots” Sådana barn är i allmänhet födda mycket sällan, och honor är inget undantag. Poängen är i särdragen i sin färg – mestadels rökig, ger många nyanser, “Äter” alla andra toner.

Under tiden bland representanter för persisk ras och korthåriga djur “Bug” inträffa. Det är intressant att oftast trehåriga individer finns bland “Adel” (det vill säga mongrelkatter). Avskilja sådana unika djur, inte efter art, men efter art, beroende på färgens natur.

  Pampers för hundar: hur man väljer, lägger på och använder

De utmärks av två:

Vad är hemligheten hos katternas tricolorfärg och varför finns man med sådan färg praktiskt taget inte?
  • Färgbärande calico. Det förutsätter förekomsten av fläckar av alla 3 grundläggande färger. I detta fall
    Det finns fall där de inte har gemensamma gränser, men täcker nästan hela djurets kropp. Pigmenten själva är tydligt markerade, och de röda och svarta dominerar över de vita.
  • Färg harlekin. Som regel med den här färgen är den övervägande färgen vit och fläckarna kan täcka några av dess delar eller till exempel bara svansen.

“Sköldpaddor” och populära övertygelser

Dessa djur åtnjöt alltid speciell kärlek och respekt från företrädare för nästan alla nationaliteter. De betraktades alltid som vårdnadshavare av komfort och välbefinnande i huset. Folk trodde (och tror fortfarande) att de skyddar sina mästare mot sjukdomar och alla slags sjukdomar.

Till exempel finns det sådana traditioner som är förknippade med “sköldpaddor”:

Vad är hemligheten hos katternas tricolorfärg och varför finns man med sådan färg praktiskt taget inte?
  • Sedan oldtidens Rus har tronet gått att dessa husdjur skyddar sina ägares hus från olyckor och svårigheter, lycka till. Det troddes troligen att om du villkåla ditt husdjur, kommer det inte att medföra stor lycka. Han måste välja huset själv och komma till sina framtida mästare. Sedan antiken var det omöjligt att vägra sådan generositet av det framtida husdjuret. Dessutom, om du är under dörren “Bug” kom (eller kom) ensam, det var en förälskare av goda nyheter;
  • Trefärgade katter respekteras också av japanerna. Den senare producerar figurer,
    skildrar den “sköldpaddor”, och de kallas maneki-neko. Dessa produkter köps av både japanska själva och turister. Människor tror att de, som deras inspirerade förfader, är en förmyndare för alla hem, familjer. Det är nödvändigt att kunna välja rätt figur, sant, det här är en hel vetenskap. För att inte vara felaktigt är det nödvändigt att köpa produkter uteslutande i Japan från en kunnig person som kommer att hjälpa till att välja dem individuellt.
  • Bland de som äro och äter tricolor katter och katter med speciella förmågor kan du ringa britterna. Den första att ta ombord på sjömännen och tro att de skulle skydda mot stormen. Om familjen flyttar till ett nytt hus, måste det enligt tron ​​börja “Bug”. Hon kommer att driva bort onda krafter från honom, skydda honom om huset inte är bra “Past”.
  Labrador: hur skiljer man ett kors mellan rena raser?

Trefärgade katter är unika, eftersom man tror att de tar med sig två gånger så mycket lycka, lycka till och allt gott till huset.

Hur man heter ett tre-husdjur?

Vad är hemligheten hos katternas tricolorfärg och varför finns man med sådan färg praktiskt taget inte?

Med tanke på en sådan darrande inställning till treullsvalpar, och särskilt om det är en katt, väljs namnet mycket noggrant.

Så hur kan du namnge en katt om det är tri-färg? Några glada män kan erbjuda att ringa en favorit trafikljus, men det är bättre att hämta för en sådan sällsynt “Dom” mer värd ett smeknamn.

Det är bättre om det är förknippat med lycka, lycka till. Det kan till exempel vara Lakki (med engelska. “Lucky”)), Merkurius eller Hermes (med antiken grekiska. “Få lycka till”), och så vidare.

Kattälskare säger att detta djur är lycka i huset, och om det är tricolor – det här är dubbel lycka!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply