Vad ska jag göra om hundens ögon blir röda? | pangudownloads.com
Husdjur tillåtna

Vad ska jag göra om hundens ögon blir röda?

Om en persons ögon blir röda, gör han ofta en diagnos. Som regel är det trött från att arbeta vid datorn, konjunktivit eller andra faktorer som en person normalt kan gissa, och behandling med ögondroppar eller populärt kallas botemedel - te.

Om de röda ekorren i ögonen ser du hos en hund, används ett sådant botemedel utan att en veterinär utnämns. Detta beror på det faktum att detta symptom visar ofta inte bara sjukdomar perspektiv, men också om sjukdomar i de inre organen, även om det är möjligt att ditt husdjur inte fångas någon sjukdom, och detta fenomen kan förklaras av andra faktorer väckande.

orsaker till röda ögonproteiner hos hundar

För att identifiera dem behöver du kontakta en specialist. Om du vill åtminstone ungefär prova provokatören av problemet, ta reda på varför ditt husdjurs ögon är röda, måste du vara uppmärksam på fenomenets natur.

Om rodnad är lokal kan den prata om sådana sjukdomar:

Vad ska jag göra om hundens ögon blir röda?
 • Blödning. Det observeras på ögat eller i det. Det kan vara en hemophthalmus, ett hyphema, en blödning i en sclera, under en konjunktiva. Orsaken till blödning kan vara trauma, inklusive huvudet. Dessutom framkallas detta fenomen av infektion, sådana sjukdomar som diabetes mellitus, anemi, arteriell hypertoni, hypertyreoidism, ofta
 • Lokal rodnad av ögonen hos en hund kan vittna om tumörer i synen. Förskjutning eller förlust av lacrimalkörteln.

Diffus rodnad kan indikera sådana förhållanden:

 • Förbättrad fyllning av konjunktiva blodkärl. Detta fenomen observeras i trauma, allergier, närvaron i kroppen och organen själva av infektioner, korneal trauma, torra ögon syndrom, adenom av det tredje århundradet, cirkulatoriska störningar i ögat, autoimmuna sjukdomar;
 • Förstärkt fyllning av blodkärlsklera. Detta fenomen uppstår i glaukom, autoimmuna patologier, uveit, tumörer.

Provocateur verkar ofta konjunktivit av varierande svårighetsgrad.

Ett av symtomen på sjukdomen är viskösa sekret från hundens ögon, som har en ljusgrön eller ljusgul färg. Konsistensen hos dessa sekretioner är limning. Denna sjukdom är smittsam, eftersom den är viral, så det är nödvändigt att se till att hunden inte kommer i kontakt med andra djur före botemedel.

Med konjunktivit är hygien viktigt. Det rekommenderas att tvätta husdjuret, men inte te- och kamomillbuljonger och infusioner. Använd för varje öga en ren tampong. Självtilldela inte en droppe till husdjuret - de kanske inte är lämpliga för honom, så du bör konsultera en veterinär (tillräckligt telefonsamtal). Om behandlingen är ineffektiv och djurets tillstånd försämras, ska det skickas med husdjuret till den interna mottagningen.

Om en hund har röda ögon, och detta fenomen åtföljs av en varig urladdning från dem och från näsan, väsande andning, hög feber, diarré, kräkningar, förstorade tonsiller, lymfkörtlar, synkope, kan det tyda på en mycket farlig sjukdom - lungsjuka. Djuret upphör att reagera på världen runt och strävar efter att gömma sig från alla. När alla dessa tecken är uppenbara måste du snabbt ansöka på veterinärkliniken. Om du inte hjälper djuret i tid, kan ett dödligt utfall vara möjligt.

Om, tillsammans med röda vener, ett husdjur förekommer i ögaproteinerna och yellowness, indikerar detta ofta en leversjukdom.

En annan möjlig orsak till rodnad är århundradets vridning. Denna patologi är som regel medfödd. Djurens ögon är hela tiden skadade av ögonfransar, på grund av vad de vattnar, rodnar.

orsaker till röda ögonproteiner hos hundar

I ett antal fall är det i allmänhet inte störande för djurets skick: kroppens temperatur ökar inte, hans aptit minskar inte, han beter sig som vanligt. Om så är fallet kan problemet orsakas av en av följande orsaker.

Röda ögon hos husdjuret kan vara en normal fysiologisk reaktion på vissa fenomen:

Vad ska jag göra om hundens ögon blir röda?
 • Stress. Om djuret överlevde chocken, straff, kamp och andra negativa manifestationer, skulle han få lov att lugna sig så att hans styrkor återhämtade sig.
 • Allergy. Ofta observeras en sådan reaktion för livsmedel, hushållskemikalier, i synnerhet tvättmedel. I detta fall är det nödvändigt att skydda husdjuret från alla interaktioner med möjliga provokatorer av allergi och att spåra dess tillstånd. Från kosten bör man utesluta vissa produkter för att fastställa vilka av dem som orsakade allergien.
 • Blöda ögon hos en sällskapsdjur kan också från överhettning i solen eller en långvarig vistelse i tillstånd av fyllighet, hög temperatur. Medföljande problemet i detta fall kommer också att vara tecken som feber, andfåddhet, nedsatt koordination, illamående, kräkningar;
 • En sådan reaktion kan observeras även i vinden, i ögat av sand, damm. Medföljande det kommer att torka ur ögonen, följaktligen kommer inga utsöndringar från dem. För behandlingen faller användningen, kallad artificiella tårar eller vanlig saltlösning. Det är viktigt att överväga att droppar med antibiotika för att bekämpa fenomenet inte är tillämpliga. Det är inte överflödigt att konsultera en veterinär, åtminstone i telefonläge.

Det här är inte alla anledningar till att en hund kan ha röda ögonvita, och det är därför ett sådant problem kan ta över det.

Om hunden var på en promenad kunde hon kämpa med andra djur, särskilt med katter. Blåsorna och reporna på sistnämnda är mycket farliga, eftersom de under sina klor är ett stort antal bakterier som ofta provocerar utvecklingen av hundens olika ögonsjukdomar. Om en kamp ägde rum eller du misstänker att det var hon som kan orsaka problemet, finns det ett behov av att snabbt kontakta veterinären.

Hjälpa hunden med röda ögon

Innan ett djur undersöks av en veterinär är det nödvändigt att skapa ett tillstånd för djuret som inte kommer att förvärra sjukdomsförloppet.

Om hunden har röda ögon, så är det vad man ska göra:

 • Ett husdjur kan personligen skada hans ögon, kamma dem. För att undvika detta måste du sätta en speciell krage på hunden;
 • Om det finns misstankar om att kemiska ämnen har gått in i djurens ögon, är det nödvändigt att skölja dem i en halvtimme. För detta kan du använda både saltlösning och vanligt rent vatten, men det måste vara coolt;
 • När torra ögon ska begravas med sina droppar, som har effekt av artificiella tårar. Du kan också lägga en tetracyklinsalva (1%) bakom ögonlocket.

Utan att ordna en läkare för att bekämpa röda vener eller fläckar, bör antiinflammatoriska, antiallergiska läkemedel, inklusive droppar, och preparat som innehåller hormoner inte användas.

Röda ögonbehandling hos hundar

För att identifiera orsaken till sjukdomen använder veterinären en slitlampa och ett oftalmoskop. För att upprätta en noggrann diagnos är vanligtvis en ytterligare undersökning föreskriven.

Det kan vara:

Vad ska jag göra om hundens ögon blir röda?
 • Färgning av hornhinnorna i synen av syn med fluorescein, vilket möjliggör att upptäcka eller utesluta dess skada;
 • Seidel-testet. Det utförs för att utesluta hornhålets perforering;
 • Test för att bedöma produktionen av tårar;
 • USA.

Veterinären mäter också det intraokulära trycket och om nödvändigt tas materialet för cytologi.

När det gäller behandling beror det på den slutliga diagnosen. I vissa fall kan det reduceras till konservativa metoder, men med allvarligare problem är kirurgi vanligtvis angivet.

Att se röda ögon från ditt husdjur, låt inte ett problem för sig själv, eftersom det kan vara ganska allvarligt, och i avsaknad av kompetent ledning behandling irreversibla konsekvenser.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

62 − 55 =