Husdjur tillåtna

Val av husdjur

Om du bestämmer dig för att ha ett husdjur, men du kan inte bestämma vem du vill ge din preferens, så är den här artikeln för dig. Som amatör boskapsuppfödare kan jag säga att att välja ett husdjur är långt ifrån lätt. Du måste ta hänsyn till din rytm och livsstil, hur mycket tid du spenderar hemma och önskan att spendera den här tiden på ditt husdjur. Dessutom bör djuret välja och under sitt temperament och karaktär.

För någon är den bästa vänen en lekfull hund, och för vissa, en tyst fisk. På grund av vår anställning kan vi inte alltid uppmärksamma och skapa rätt förutsättningar för vårt husdjur. Dessutom ger många i okunnighet, utan att beräkna sin egen styrka, födelse "Inte samma" andra. Låt oss försöka lista ut vad vi kan förvänta oss, och vem som är bättre att få dig.

Om du vill ha en hund

Utan tvekan är hunden människans bästa vän! Hennes hängivenhet och lojalitet är helt enkelt ingen gräns. Om du blir sin herre kommer det att bli en följeslagare för dig hela ditt liv. Men uppfostran och underhållet av hunden kräver en stor avkastning.

Val av husdjur

Detta gäller särskilt för stora raser. För att din Rottweiler eller St Bernard ska växa upp för att vara en lydig hund, måste du odla sin valp.

Jag tror att du kan föreställa dig en illa breddad mastiff, med runda ögon framåt och dra ägaren efter honom - åtminstone är det läskigt. Små raser kräver också mycket uppmärksamhet, ibland ännu större än stora. Om hunden är långhårig behöver hon vård av kappan.

Det måste systematiskt kamma, tvättas och skäras. Dessutom behöver hundar med ett rikt hårhår speciell näring så att deras hår ser frisk ut. Dessutom behöver hunden en promenad, minst två gånger om dagen. Om du bestämmer dig för att starta en fyrbent vän, vara beredd på det faktum att de första fyra månaderna, måste du se på din favorit matta pölar och inte bara, som din favorit möbler kan lida i utbildningsperioden. Ge inte in för dina barns övertygelser om att få en hund om du inte är redo att delta i hennes uppfostran.

En katt i huset

Katter är mer självständiga djur än hundar. De behöver inte konstant uppmärksamhet, gå och träna. Din katt kan ligga på stolen hela dagen, slicka i tassarna eller självständigt leka med ett godisomslag från ett godis. Men trots detta behöver katter också ordentlig vård.

Val av husdjur

Om du bestämmer dig för att ha en fluffig klump, var förberedd för att kattungen måste träna för att klara behoven i facket. Från sina klöda ben kan det drabbas av tapeter, gardiner och till och med din favorit soffa. Därför måste du vara särskilt försiktig om din familj har små barn. Katter med långt hår behöver också kamma, tvätta och rengöra stenblock.

Dessutom, om du och din familj ofta går till naturen, till skillnad från hundar, kan en katt knappast tas med dig.


Du måste ta hand om att någon kan mata henne för din frånvaro. Katter är väldigt luriga, det är nästan omöjligt att underordna det, så ibland har uppväxten särskilda svårigheter.

Hem husdjur gnagare

Hamstrar, kaniner, marsvin är otroligt söta djur. De är mycket förtjust i barn och många vuxna. Men att dessa krummer inte blir till en hatad varelse, behöver du veta något om deras innehåll. Vård av hamstrar, möss och kaniner är inte så komplicerat. Först och främst måste man komma ihåg att de inte är förgäves kallade gnagare.

De knackade på allt som kommer in i sin söta mun.

Val av husdjur

Om din kanin eller marsvin bor utanför buret, bör du se till att det inte finns några ledningar och värdesaker i närheten. Annars kommer det att förstöras. För större individer, som chinchillor, behöver kaniner en rymlig bur där djuret kan springa gott. Man måste komma ihåg att ditt gnagars hus måste rengöras systematiskt, annars kommer ditt hus att lukta av en hemsk lukt. Om du startar en gnagare till ett barn, är det värt att komma ihåg att livet för dessa djur är ganska kort. Död av ett favoritdjur för en bebis är ofta ett stort trauma.

papegojor

Om du bestämmer dig för att ha en papegoja, så kommer kärleksfullt chirp och färgad färgning säkert att medföra
komfort i ditt hem. Och vissa individer har även förmågan att imitera mänskligt tal.

Val av husdjur

Kanske är de viktigaste kriterierna i papegojornas innehåll en ganska stor cell.

Speciellt är det relevant för sådana papegojor som ara och kakadu, vars vingspets ibland överstiger 1 meter. Om ditt husdjur har tillgång till flyga ut ur buren, bör veta att papegojor är ganska stark näbb, som de lätt kan riva av tapeter och puts. Ibland lider även möbler av det. Från de stora individerna kan du enkelt få personskada.

fisk

Val av husdjur

Trots att fisken, kanske den mest tysta och friliggande från människa sällskap, behöver de också särskild vård. Man bör komma ihåg att inte alla typer av fisk lever tillsammans.

Vid ett visst antal fiskar behöver du en viss mängd vatten så att fisken inte är trång. För att fiska väl borde, ska vattnet i akvariet rengöras i rätt tid.

Och sällsynta fiskarter behöver specialvatten och speciell näring.

Oavsett vem du föredrar, kommer din uppmärksamhet återbetalas till dig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

93 − = 88