Husdyr tillatt

Ben for hunder: Kan jeg gi et kjæledyr?

Enhver hundeiere vet hvor mye de firebensede vennene til en person, uansett alder og raser, liker å tygge et kjøttben. Men er dette en godbit for hunder? Og hva slags bein kan gis til et kjæledyr uten frykt for hans helse? 

Må jeg gi hunden bein?

Et slikt spørsmål kan forvirre mange eiere. Selvfølgelig er det mulig og nødvendig å gi en hund et bein. Disse dyrene er naturlig rovdyr, og de trenger å gnave fra tid til annen for å opprettholde sin helse.

Det er flere grunner til dette:

Ben for hunder: Kan jeg gi et kjæledyr?
 • Konstant lasting på hjørnetenner gjør det mulig å holde dem sterke.
 • Når du tygger fast mat, produseres mye spytt, som behandler tennene og reduserer risikoen for karies.
 • Gnager noe, hunden renser samtidig tennene sine og rester av mat som sitter fast mellom fangene.
 • Også spytt bader tannkjøttet og ganen, noe som betyr at kjæledyret nesten helt sikkert vil unngå smertefull stomatitt.
 • Og til slutt er firefotede jegere ganske enkelt glade for å bli bortskjemt med et deilig bein.

På den annen side forårsaker bein ofte alvorlige skader. Vets bringer ofte hunder som nekter mat og opplever tydelig alvorlig smerte. Ofte, når man undersøker slike sufferers, blir det klart at et benfragment har sittende fast i munnen; han kan bare holde seg i bløtvev eller, hva som er farligere, bli en stut i halsen, slik at dyret puster.

Det er ikke mindre nødvendig å behandle hunder fra forstoppelse, betennelse i magen eller tarmen, purulent peritonitt og mange andre ubehagelige konsekvenser foreslått av eieren eller gjestene på steinen. Derfor må eierne være oppmerksomme på sine kjæledyr på dette tidspunktet, og sørg for at delikatessen ikke sitter fast i halsen eller mellom tennene. 

Hvilke ben er kontraindisert til hunder?

Ikke alle bein er nyttige for hunder. Videre er enkelte varianter av firbenet kjæledyr kategorisk kontraindisert. Andre ben kan godt tilbys å tygge valper, men bør ikke gis til voksne.

En liste over ting som ikke skal gis "Bobik"Og"ball", Er ganske stor:

Ben for hunder: Kan jeg gi et kjæledyr?
 1. I intet tilfelle bør du gi bein som har vært varmebehandlet. I mange familier blir hundene matet med rester fra kokt eller ovnbakt kjøtt. Dette er den viktigste feilen. Benben for firbente venner er praktisk talt giftige. Selvfølgelig kan en hund leve i mange år på en slik diett og ikke vite ondskapene, til et fast eller ripet munnben ikke vil tvinge til å gå til veterinærklinikken. Men slike dyr viser seg å være "i fare": Enhver middag kan forårsake forstoppelse eller gastritt.
 2. Svinekjøtt. Det er kontraindisert hos hunder i noen form, inkludert bein. Det er for høyt i fett, noe som forstyrrer arbeidet i mage-tarmkanalen.
 3. Flatben av vannfugler - enger, gjess, svaner og andre.
 4. Fiskben. Ernæringsmessig verdi i dem er ikke tilstede, men risikoen for å prikke innsiden av munnen eller spiserøret er stor. Disse tynneste nålene blir ofte fast over tarmkanalen, og det er nesten umulig å trekke dem ut alene.

Kyllingben: Fordeler og ulemper

Mange eiere lurer på om det er mulig å gi hunder kyllingben, og hvis ikke, hvorfor. Svaret på dette er entydig: i intet tilfelle er det umulig.

Det er mange grunner til dette:

 • Kyllingben blir ikke fordøyd i hundens mage og legges av en ubrukelig belastning i endetarmen. Resultatet er intestinal obstruksjon, kolikk og smertefull forstoppelse.
 • Tubular kylling bein (nemlig de består av lår og vinger) er også farlig fordi når de prøver å gnave dem splittes de i skarpe stykker. Når du har sittende fast i ganen eller halsen, kan en slik nål alvorlig skade dyret. Men selv om det rørformede beinet ikke sitter fast i halsen og har kommet sikkert i magen, kommer faren ikke til å redusere: Den skarpe enden kan skrape magen i tarmkanalen og forårsake peritonitt. For å redde en hund i dette tilfellet kan ofte bare kirurgi.
 • Men den myke brosken av kyllingekjøtt kan gis til en hund, og det er nødvendig. Og som valper og voksne dyr.

Hvilke ben kan gis til en hund

Ben kan gis til en hund gjennom livet, men her må man nærme seg valget av en slik godbit med kunnskap.

Safe og nyttig for kjæledyret er bare noen få varianter:

Ben for hunder: Kan jeg gi et kjæledyr?
 • Beef muskler (eksepsjonelt rå og helst med en liten mengde kjøtt og sener: hundens tørre ben blir også gnisset med glede, men de er lite brukt).
 • Brusk, både biff og plassert på hodene av rørformede bein (de er i mange arter av fjærfe - kyllinger, kalkuner, perlehøns).
 • Oksekjøtt ribbeina. Spesielt nyttig er valper. Unge, ikke ennå herdede ribber kan gis helt; men med den harde må du være forsiktig og sørge for at hunden har spist kjøtt, men har ikke tid til å knekke ribben, fordi de, som rørformede bein, deles i skarpe små stykker.
 • Du kan tilby kjæledyr sener, tørkede arr eller penises, luftrør (de består av myke ryggvirvler, som ikke er helt fast i halsen og lett fordøyes).

Det er en annen måte å skjemme kjæledyret med et velsmakende bein, ikke være redd for helsen sin: kjøp en spesiell godbit i butikken. De er laget av hud, sener og brusk og er svært populære hos hunder. Tett nok, danner de ikke samtidig skarpe deler, ikke sitter fast i halsen, og i tillegg setter de også dyrets kropp med vitaminer.

Hva å gjøre hvis hunden har et bein i halsen

Selv hos de mest omsorgsfulle eierne kan kjæledyret til enhver tid bli kvalt med et bein. Dette er veldig farlig, fordi et dyr i en slik situasjon ikke kan spise og drikke, og ofte begynner å kvalt. Ofte forårsaker et fragment som sitter fast i strupehodet eller spiserøret, betennelse, og alltid, selv i de enkleste tilfellene, får hunden til å lide.

Om det faktum at et sted i mage-tarmkanalen stikker ut fast bein, sier følgende symptomer:

 • hoste;
 • wheezing eller sukk
 • squealing eller stønn;
 • forsøker å riste på hodet eller legge pote i munnen;
 • sterk spyttekstraksjon
 • Kramper av ribber (fra siden ser det ut til at hunden er dypt og ofte puster, mens luften ikke kommer inn i lungene i dyret i de farligste situasjonene);
 • gråaktig nyanse av tannkjøtt;
 • og noen ganger enda svak eller en tilstand av klinisk død, der kjæledyret slutter å puste.
Ben for hunder: Kan jeg gi et kjæledyr?

Legg også merke til at det choked dyret vil oppleve panikk, og selv i fravær av andre symptomer, virker skremt oppførsel som en alarmklokke.

Den beste måten å løse problemet på er fortsatt et besøk til veterinæren, som raskt kan (og viktigst - det er trygt for dyret) å fjerne det fastkjørte objektet. Akk, i noen tilfeller går kontoen for en ulykkelig hund i et øyeblikk, og eieren må redde sitt kjæledyr selv.

Det er flere måter å få fast fast ben på:

 • Hvis benet sitter fast i munnen eller halsen, er det verdt å prøve å selvfeste kjæledyret til det forstyrrende objektet, for ikke å kaste bort tid på en tur til dyrlægen. Bred åpent munnen av hunden og nøye undersøk munnhulen (best gjort med lommelykt, et lite fragment i lite lys kan ikke merkes). Hvis stykket ikke står fast for dypt, ta tak i pincettene, og ta tak i beinet fast, trekk det forsiktig ut. Prøv å handle forsiktig, for ikke å presse det enda lenger inn i spiserøret og så lite som mulig for å klø på slimhinnen.
 • Det skjer at beinet sitter fast i halsen slik at du ikke kan nå det, eller den skremte hunden tillater deg ikke å klatre inn i munnen hennes. I dette tilfellet kan du ta dyret med bakbenene og skarpt (men med stor forsiktighet!) For å riste den. Svært ofte dukker opp den lumske splinteren av en slik rykk.
 • Den enkleste måten å hjelpe hunden hvis beinet sitter fast mellom tennene: i dette tilfellet er det nok å trekke leppen eller åpne munnen og skyve fremmedlegemet med fingrene eller pincetene opp.

Husk at selv om du klarte å trekke fast fastbenet, bør du kontakte veterinæren så snart som mulig for å behandle gjenværende sår og gi dyret nødvendig hjelp om nødvendig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 7 =