Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre? | pangudownloads.com
Husdyr tillatt

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp – hva skal man gjøre?

Mange liker å ha kjæledyr, fordi de kan lyse opp den grå rutinen og bli ekte venner til sine mestere. Enhver person som har en katt eller en hund hjemme, vil si at hvert dyr har sin egen karakter, vaner og preferanser. De, så vel som mennesker, kan være lekne eller seriøse, munter og triste, velvillige og onde.

Ofte, hvis et kjæledyr ikke liker det, hvordan de behandler det, så kan det motvirke og sterkt bite en person ved hånd eller finger. Hva om katten ble bitt og hovne hånd?

Funksjon av en kattbit

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?

I motsetning til hunder har katter ikke nok kraftige kjever til å forårsake alvorlig skade på en person med en eneste bit, men konsekvensene av slik interaksjon kan være svært farlig.

Tennene til dette dyret er tynne og lar små stakk sår. Men ikke bli lurt - en liten diameter betyr ikke at såret ikke er dypt. På grunn av det faktum at tennene trenger inn i muskler og sener, begynner infeksjonen å utvikle seg ikke på overflaten av huden, men i dypere vev.

I tillegg, på grunn av de spesifikke egenskapene til stabssåret, hjelper kattbittene seg ikke godt og legger igjen merkbare arr, som nesten ikke er mulig å kvitte seg med.

Konsekvenser av traumer

Selv i husdyr er konsentrasjonen av mikrober i munnhulen slik at komplikasjoner etter en bit forekommer i mer enn 80 prosent av alle tilfeller, og hvis du blir traumatisert av en gadefrekvens, så er behovet for å konsultere en lege 99%.

Hvis immuniteten til en person er redusert, er sannsynligheten for å spre infeksjonen svært høy. Denne situasjonen er ganske farlig, fordi mange infeksjoner kan føre til en alvorlig svekkelse av helsen og til og med til en forringelse i motorens funksjon av de berørte musklene.

Fra bitt av en katt,

Dette er et vanlig problem for de som forsømmer førstehjelpsregler når de blir bitt av en hjemmekatastrofe eller gata, og ikke konsultere en lege ved første tegn på infeksjon.

Infeksjon oppstår hvis følgende symptomer oppstår:

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?
 • På såret er huden litt hevet, strukket;
 • Det er dannelse av abscesser;
 • Rundt såret var det rødme, ledsaget av smertefulle opplevelser;
 • Det er en forverring i helse, feber, svakhet, fravær.

Alle disse symptomene krever et øyeblikkelig besøk til legen. Også, en spesialist bør kontaktes i slike tilfeller:

 • Skader fra biter er omfattende;
 • Lidt ledd eller sener;
 • Såret er på ansiktet eller nakken;
 • Kontakten skjedde med en gata katt eller med et kjæledyr, som ofte skjer på gata - i dette tilfellet er risikoen for å bli smittet med rabies høy.

Å ignorere slike skader og symptomer kan føre til svært alvorlige helseproblemer, inkludert dødelig utfall av infeksjon.

Katten ble bitt - hva skal jeg gjøre?

Hvis en hjemmekatt eller en gatekatt har bitt deg med hånd eller finger, kan du beskytte deg mot de negative konsekvensene av en så ubehagelig kontakt ved å utføre en rekke enkle tiltak for førstehjelp:

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?
 • Først av alt må såret vaskes med en vaskesåpe i mye vann. Dette vil bidra til å kvitte seg med kattens spytt med patogener;
 • Den vasket skade er dekontaminert med hydrogenperoksid. Alternativt kan du bruke sterk alkohol uten urenheter;
 • I nærvær av signifikant blødning er det nødvendig å la en liten mengde blod strømme ut, slik at den siste patogene spytten vaskes og deretter påføre et tett bandasje. Alle andre handlinger med skade kan kun utføres etter at blødningen er avsluttet;
 • Hvis det ikke er blødning, kan skaden smøres med greens, prizhech jod eller medisinsk alkohol;
 • Over er påført salve med antibakteriell effekt;
 • Det skadede området av huden skal dekkes med en maskeforbinding eller gips for å forhindre at smuss kommer i miljøet.

Ved dype sår anbefales det å ta et antimikrobielt middel som en hjelpekomponent for å bekjempe en mulig infeksjon.

Hvis arteriene påvirkes eller blødningen ikke stopper innen 10-15 minutter, må du alltid bruke et tett bandasje og umiddelbart søke hjelp på sykehuset.

Katt biter og rabies

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?

Hvis en gata katt biter deg med armen eller en finger, så er sjansene så snart at du kan lide av rabies. I en slik situasjon er det nødvendig å se en lege for vaksinering mot rabies. Dette vil bidra til å kurere sykdommen en stund.

Selve dyret anbefales å bli fanget og observert i flere dager eller gitt til en spesialisert klinikk.

En katt er en bærer av rabies hvis følgende tegn er angitt i hennes oppførsel:

 • Dyret viser aggresjon uavhengig av motivasjon og den som nærmer seg den;
 • Dyr viser ikke tegn på frykt for en klar fiende, oppfører seg unaturlig;
 • En katt prøver å spise uspiselige gjenstander, ikke stoppe sin oppmerksomhet på en ting;
 • Fra munnen strømmer stadig spytt;
 • Avvik fra nervesystemet blir observert.
Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?

Hos mennesker er de første tegnene på rabies manifestert i form av frykt for sterkt lys, problemer med å svelge og unaturlig voldelig reaksjon på høye lyder.

Dessverre, hvis det er slike tegn, er det usannsynlig at offeret vil bli frelst, siden rabies på dette stadiet av medisinsk utvikling er en uhelbredelig sykdom.

Ikke glem at de første tegn på rabies manifesteres ikke tidligere enn 1-3 uker etter kontakt med det infiserte dyret, og til dette punktet kan sykdommen dopes med graft. Derfor bør du ikke utsette ditt besøk til en lege.

Hva skal jeg gjøre hvis en gravid kvinne er bitt av en katt?

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?

Som regel vil bitt av et husdyr som har fått rabies vaksinet ikke ha noen negativ effekt hvis den håndteres ordentlig. Overflateskade blir helt trygg når de desinfiseres og cauterized med grønn, jod eller alkohol. Når det gjelder antibakterielle salver - er det bare mulig å bruke dem i henhold til instruksjonene i fravær av andre kontraindikasjoner.

Ved alvorlige skader, så vel som med biter av gardyr, bør du umiddelbart konsultere en lege for kvalifisert medisinsk behandling og ytterligere overvåking av barnets helse, om nødvendig.

Hva kan ikke gjøres?

Hvis du blir bitt av en hjemmekatastrofe eller gata, så kan du definitivt ikke forlate situasjonen uten oppmerksomhet, i håp om at sårene vil gå av seg selv. Sannsynligheten for infeksjon med ulike skadelige mikrober er meget høy, så primær behandling for slike skader er obligatorisk.

I tillegg rådgiver legene:

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?
 • Hvis det er blødning, ikke stopp det umiddelbart, men la blandingen av blod og spytt lekke med skadelige bakterier. Vent også for lenge, anbefales ikke - bare noen få minutter med lav blødning;
 • Lukk såret med en løs bandasje eller "pustende"Plaster. Dette vil forbedre sin helbredelse. Tilstedeværelsen av en tett bandasje i lang tid vil bare presse kuret ut;
 • Hvis det er ødem i skadeområdet, bør du i intet tilfelle gjøre noe for å eliminere dette symptomet. Den beste løsningen i denne situasjonen er å konsultere en lege.

I tillegg anbefales det å besøke en spesialist for personer med svekket helse - med nylig overførte smittsomme sykdommer, med kroniske sykdommer og avhengighet som er skadelig for kroppen. Spesialisten vil foreskrive medisiner som vil bidra til å forhindre mulig utvikling av infeksjon og forverring av helsen din.

Forebyggende tiltak

Ingen er immun mot plutselige tilfeller av en sykdom. Dette kan bidra til ulike livssituasjoner og omstendigheter.

Men når du observerer enkle forebyggende tiltak, kan du beskytte livet ditt og din helse betydelig:

Dyret er ikke mer forferdelig enn katten: katten har bitt, hånden har svulmet opp - hva skal man gjøre?
 • I nærvær av en hjemmekatt må du regelmessig besøke en veterinær og legge alle planlagte vaksinasjoner, spesielt hvis kjæledyret ditt liker å gå på gaten;
 • Unngå kontakt med gatedyr;
 • Håndtering av dyr er nødvendig uten unødig aggresjon, noe som kan provosere en negativ reaksjon;
 • En hjemmekatt må ha ekstra leketøy, som hun kan spille, bite henne og skrape.

Som mange foreldre vet, er det noen ganger umulig å beskytte barn mot å kommunisere med dyr. Hvis katten har sterkt bitt barnet ditt, ikke nøl med å kontakte sykehuset, fordi en slik forsinkelse kan koste barnet helse, muskelaktivitet, finger eller hånd eller til og med livet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 5