Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret? | pangudownloads.com
Husdyr tillatt

Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret?

Det er mulig å ha i huset til eksotiske dyr og skryte om den omkringliggende unike dyrehagen. Og du kan ta med en forsvarsløs mongrel, plukke den opp på gaten, og livet blir varmere. Noen foretrekker en blandet versjon - en vanlig katt, men en fullblod, avledet av valg.

Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret?

Husdyr deler ikke eiernes liv i alt, de har sine egne "interesser". Den mest grunnleggende av dem er videreføring av familien. Venner til en person, plukket opp på hjerte av hjertet, i de fleste tilfeller takler denne prosessen alene.

Et stamtavl, en katt eller en hund kan trenge hjelp. Hvis veterinæren ikke er til stede ved fødselen, vil fødselslærere måtte forholde seg til eierne.

Av stoffene som brukes mest under levering er "oxytocin".

Hvorfor trenger oksytocin fødsler?

Dette stoffet - et hormon fra den bakre av den pituitære kjertel, fører det til glattmuskelkontraksjon, til hvilken livmoren, korg celler i alveolene og kanaler av melkekjertlene. Under seksuelt syklus er effekten forskjellig.

I kroppen blir det syntetisert naturlig: det stimulerer sekretjonen av brystvortenes irritasjon når suger, irritasjon av skjeden under arbeid.

Bruk av stoffet er tilrådelig under arbeidskraft, og etter det hjelper livmorene å utvise fosteret og deretter raskt kontrakt.

Legemidlet er en rask handling, halveringstiden i blodplasmaet er 6 minutter. Reaksjonen manifesterer seg etter 3 minutter, handlingen varer fra 30 minutter til 3 timer. Jo nærmere konkrete oppskrifter av myometriumet er plassert, jo mer uttalt effekten.

Bruk "oxytocin"Under keisersnitt, for normalisering av uterus etter fødsel - med aton og hypotensjon, for behandling av livmorhypotonisk blødning.

Kontra:

Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret?
 • arr på livmoren;
 • transversell posisjon av fosteret;
 • nyresvikt
 • stenose;
 • intestinal obstruksjon;
 • individuell intoleranse
 • takykardi;
 • bronkospasme;
 • forskjell i størrelsen på bekkenet til moren og fosteret.

Individuell intoleranse kan oppstå på stoffet.

Fødselskat

Hvis det er anledning til å invitere en veterinær, er opsjonen optimal. Når dette ikke er mulig, kan du fokusere på følgende tips.

Det er nødvendig å forberede på forhånd - katter er gravide med en graviditet på 59 til 72 dager, perioden er bestemt av rasen og størrelsen:

 • sterile kluter;
 • En boks der fødselskammeret vil være;
 • flere bleier for søppel - naturlig, steril;
 • Størrelsessprøyter fra 2 til 20 kuber;
 • vaselin olje;
 • vanlig saks - desinfisert;
 • varmere;
 • håndkle, tørk hendene dine;
 • hansker.

Du må kanskje ha medisiner:

 • "Kalsiumglukonat";
 • "oxytocin";
 • "gamavit";
 • "Traumeel".
Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret?

"oxytocin"Katten ved levering vil ikke være nødvendig dersom arbeidsaktiviteten er god. Doseringen omberegnes i vekt, i henhold til dosen for dyr hos dyrlægen. Før fødselen til den første kattungen anbefales ikke. Det er nødvendig å beregne slik at stoffet injiseres mellom kamper, hvis de blir stille og ikke gjenopptar.

0,2-0,3 ml av preparatet injiseres en gang i vakuumet. På denne tiden bør fødselskanalen være åpen. Hvis sammentrekningen bremset, og kattungen ble sittende fast i fødselskanalen, bør den forsiktig løses, trekkes den av huden. Med intramuskulær injeksjon er kroppens respons akselerert.

Ved samme skjema satt oxytocin til en hund ved fødselen, er bare mengden av stoffet forskjellig.

I tillegg til "oxytocin"Å stimulere arbeidskraft kan bli prikket"Kalsiumglukonat". Det administreres kun intramuskulært. Ampullen skal holdes for en stund i hender, gnidd - preparatet må oppvarmes litt over temperaturen i sin egen kropp - i samsvar med temperaturen på dyrets kropp.

Dette stoffet forsyner forsiktig sammentrekninger, gjør dem ensartede.

Du kan lage en cocktail som forbedrer familiens aktivitet. Det påvirker ikke nervefibrene i livmoren, og muskelmasse utgjør ikke. Han har ingen bivirkning "oxytocin"- Brudd på livmorveggene og forekomsten av blødning. Legemidlet begynner å virke 10 minutter etter injeksjonen.

Sammensetning av cocktail:

 • "glukose»- 2 enheter;
 • "Kalsiumglukonat»- 2 enheter;
 • "Ascorbinsyre»- 2 enheter.

Alle er skrevet i 1 sprøyte og legger et skudd etter den første kattungen.

Under arbeidet for å opprettholde kattekreftene, kan du bruke dette verktøyet: 2 enheter askorbisk og 1 enhet. glukose.

Hvis kattungerne er livløse eller svært svake, i stedet for "oxytocin"Ansett"gamavit". Det forbedrer mest effektivt arbeidskraftaktiviteten. Algoritmen for introduksjonen er den samme.

Hjelp for kjæledyr

Når det kommer til kjæledyr, går eierne gjennom følgende handlinger:

Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret?
 • Hvis babyen sitter fast i fødselskanalen, blir dyret oppdratt, omfavnet "babyen"Med et sterilt serviett, og svinger kroppen fra den ene siden til den andre, prøver de å frigjøre den. Du må holde den ved huden.
 • Barnet er født i blæren og blæren er fast. Gjør det samme som med en kattunge, ikke gi katten en boble for å bite - senere åpnes den med steril saks.
 • Hvis dyret nekter å tygge navlestrengen, må eierne gjøre det. Barnet slippes ut, navlestrengen klemmes nærmere kvinnen i fødsel. Kutt nærmere barnet og gled det til sin mor. Mens hun er opptatt med å slikke - trekk forsiktig ut sistnevnte.

Hvis sammentringene er sent, stimuleres de mekanisk. Katten er satt i posisjonen "croak", sett hansken på en arm, smør langfingeren med vaselinolje, injiser den i fødselskanalen. På den andre siden masserer du forsiktig magen.

Hjelp etter fødsel

Hjelp til kjæledyr kan kreves etter at babyene er født. Hvis de blir svekket, blir kattunger i munnen dryppet med dråpe "Traumvelya»For 2 timer hvert 15. minutt. Du kan også gi stoffet og katten - dette vil bidra til bedøvelse av fødselsprosessen.

Fødsel av en hjemmekatt: hvordan og hvordan kan du hjelpe kjæledyret?

"oxytocin"Katten etter fødselen injiseres i 3 timer, men erfarne oppdrettere anbefaler ikke det, spesielt hvis fødsel ble ledsaget av stort blodtap. En uerfaren mester kan ikke gjette patologien, i dette tilfellet kan injeksjonen føre til brudd på livmorveggen.

Hvis alt er normalt, er det en visshet - fødselen har gått uten komplikasjoner, og deretter etter 12-24 timer for sammentrekning av livmor og stimulering av laktasjon, gjenta oppføringen "oxytocin"Til 0,25 ml - sett det intramuskulært, etter 30-45 minutter, total dose -1 ml.

Ved den samme algoritmen og med de samme forholdsregler satt "oxytocin"Til hunden etter fødsel.

Når det fødes, er det å foretrekke å bruke veterinære legemidler for å stimulere arbeidskraft. På scenen av de første forsøkene er det bedre å introdusere "Travmatin"I kombinasjon med"aminoffite»Til 1 enhet. Oksytokin bør gis etter 12 timer innen 2 dager etter fødsel. Dermed vil dyrets organisme komme seg raskere, og det vil bli mer melk.

Vellykket levering til kjæledyret ditt og sunne kattunger!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

32 − = 29