Husdyr tillatt

Fødsel av kattunger fra “A” til “I”: Hva trenger du å vite eierne av katter?

De første fødsel bedårende kattunger i huset er en spennende opplevelse som tar på alvor de mange katteeiere. Hvis din favoritt er i ferd med å lamming, har du sannsynligvis vil vite svarene på de mest brennende spørsmål - hvordan å ta katten fødsel, når det er mulig å gi kattungene ble født, i det øyeblikket de åpne øynene, og andre "tekniske" aspekter av den kommende glede i huset.

Omsorg for kattungene fra de første dagene av livet utføres, hovedsakelig av moren. Du kan imidlertid delta i denne prosessen, som i ferd med å bli født. Legg merke til at du ikke kan berøre babyene på en gang, ellers kan katten enkelt "Slå av" fra dem og slutte å mate dem.

Fødsel av kattunger fra "A" til "I": Hva trenger du å vite eierne av katter?

Selvfølgelig kan du kompensere for mangel på ernæring ved å mate barnet med en pipette, men må du ta vare på deg selv "Rogue" som bare er for din personlige feil?

Alle pattedyr har et tilstrekkelig uttalt maternisk instinkt, og det er spesielt godt manifestert i felinen. Av denne grunn behøver du ikke usikkert å invadere kattungenes fødsel og prosessen med deres sykepleie.

Men det er verdt å vite hvilke forhold det er nødvendig å organisere en katt i denne vanskelige tiden for det, og også å forstå når det nyfødte trenger sitt avkom fra utsiden.

Så, hvordan å forberede en kjære for fødsel, og hva er nyanser av kattungeutvikling fra fødsel du burde vite?

Hvordan hjelpe et dyr?

Før du mestrer det grunnleggende om å ta vare på kattunger fra de første fødselsdager, er det viktig å jobbe hardt og organisere optimalt komfortable forhold for fødselen. Hvis katten din er gravid for første gang, bør du studere noen poeng som er harbingers av hennes fødsel, for å hjelpe kjæledyret å bosette seg i et rolig sted.

Alle vet at på tærskelen til viktige hendelser, for eksempel fødsel eller død, har katter en vane å gjemme seg. Noen ganger forlater de selv hjemme på jakt etter et komfortabelt sted. Det første du må gjøre er å plassere katten i esken. Omtrent en uke senere blir det noe rastløs, og du vil legge merke til det. Petomitsa vil desperat begynne å finne et sted for fødsel. Vanligvis begynner katter å klatre inn i skap og sofaer for dette formålet. Det er på dette tidspunktet at du må tilby favorittboks eller boks, nødvendigvis dekket med en myk og varm klut.

Standard graviditet i en sunn katt varer ca. 65 dager (pluss eller minus en uke). I søppel kan det være opptil seks kattunger. i "Pervorodok" dette tallet overskrider ikke tre, og det kan til og med være en kattunge.

Forberedelse av kjære for fødsel oppmerksom elskerinne kan ikke unnlate å merke seg.

En uke eller mindre før levering, vil katten:

  1. Restless, noen ganger selv aggressiv, engstelig, fidgety;
  2. overdrevent "Renslig" (begynner å slikke mer aktivt enn vanlig, spesielt i magen og kjønnsorganene);
  3. Søker ro og stilhet;
  4. Unngå oppstyret;
  5. Aktiv meowing (dette punktet, i sannhet, avhenger av dyrets temperament).

Hvis i det øyeblikket du viser henne et fødested, blir det bra - dyret vil kunne lese det riktig. I løpet av denne perioden må du spesielt overvåke dyret ditt - på tærskelplassen bør katten aldri gå utendørs.

Hvordan går fødselsprosessen?

Fødsel av kattunger fra "A" til "I": Hva trenger du å vite eierne av katter?

Du, som en elskerinne og en voksen, bør i ingen tilfelle panikk når du får en katt, selv om det virker som om noe går galt. Din oppgave er å støtte dyret så mye som mulig. Husk at kjæledyr er slags empaths, som er veldig subtile og føler godt moralene til sine eiere.

Så hvis du bekymrer deg - katten vil bekymre deg enda mer. Vanligvis fødsel "Baleen-stripete" Pass enkelt og uten hjelp. Petomitsa selv peregryzaet navlestreng og vasker søppel.

Leveringsprosessen hos katter foregår i flere stadier:

  1. Åpning av fødselskanalen - i øyeblikket starter katten rytmiske sammentrekninger av livmoren (noe som en kamp eller forsøk). Hun kan sterkt si meg, puss, snu alltid hodet tilbake i et forsøk på å bite ryggen, etterligne graven av gropen. Merk at hvis kjæledyret ditt fødes for første gang, kan hun i øyeblikket være veldig redd og begynne å lete etter din hjelp. Du må roe henne ned og sette den tilbake i skuffen;
  2. Den andre fasen av feline levering er utseendet på en amnion i vulvaen. Det brister og en gulaktig væske strømmer fra den. Det smører passasjen for å lette utseendet til kattungen. Forresten, den første er født umiddelbart etter dette, på bare noen få sekunder;
  3. Intervallet mellom kattungenes fødsel er en halv time, men ikke mer;
  4. Før fødsel av det første fosteret, kan katten ha en mørkegrønn utslipp, noe som indikerer en plasentabrudd. Hvis de har fått åpenhet etter utgivelsen av den første kattungen, er prosessen normal;
  5. Fødselsinstinktet forteller dyret hva de skal gjøre neste. Vanligvis bryter katten raskt navlestrengen og føtale sacs, hvorpå den begynner aktivt å slikke barnets ansikt for å frigjøre åndedrettsåpningene fra slimet. Du kan tenke at hun behandler ham for frekt, men dette er normalt - en ny mor bør stimulere pusten og blodsirkulasjonen av hennes avkom.

Hvis katten er opptatt av en annen kattunge, trenger du raskt å bryte amniotisk membran, ellers vil babyen kveles inne!

Hvis alt går bra, trenger du ikke å forstyrre kjæledyret: hun vil gjøre alt selv. Etter fødselen vil katten prøve å spise etterfødelsen - det er også et instinkt (i dyrelivet, dyrene fungerer slik at de skjuler fødselsspor og beskytter avkom). Dette kan provosere hennes diaré. Derfor kan du forlate en morkake, og resten må kastes.

Det er tilrådelig at katten etter fødselen blir inspisert av en veterinær. Dette er viktig for å sikre at alle kattunger og placenta går ut. Hvis du føder på egen hånd, og la merke til et problem - ring en spesialist umiddelbart!

Hva skal jeg gjøre neste?

Fødsel av kattunger fra "A" til "I": Hva trenger du å vite eierne av katter?

Utvikling av avkom begynner med de første minuttene av livet, og du trenger ikke å delta aktivt i det. Kan jeg ta på kattungen umiddelbart etter fødselen? Ekstremt uønsket. Men hvis det er et behov, kan det tolereres, og forventer at kjæledyret gjenkjenner en kjent lukt i dem.

Om tidsplanen for vaksinasjoner for kattunger fra fødselen er det viktig å sjekke hos en veterinær. Dette gjøres vanligvis av de som raser. Men en slik tidsplan for vaksinasjoner kan bli relevant for en vanlig person som ønsker å forlate alle avkomene hjemme.


Feed katten din vil være på egen hånd, men du bør følge den ensartede utviklingen av barna. Hvis kjæledyret ikke spiser noen, kan du hjelpe henne ved å ta de andre kattungene ut av esken i en halv time. Sannsynligvis er barnet bare "Lost" og kan ikke komme til brystvorten, og katten merker ikke det. Med åpenbare avvik i kattunger, bør du kontakte veterinæren for å finne ut årsakene deres.

Når åpner kattungen øynene etter fødselen?

Dette problemet er veldig kontroversielt. Det er veldig "Nimble" barn som begynner å se allerede den andre dagen etter fødselen, men det er de som ikke ser på den 16.. Mamma vil hjelpe dem i dette, slikke dem på en bestemt måte. For deg vil et annet råd være relevant her - legg boksen på et mørkt sted. Det har blitt praktisk vist bevist at søppel vokst i mørket åpner øynene tidligere og ser mye bedre ut.

Når kan jeg gi kattunger etter fødselen?

Vanligvis lærer barna å leve i samfunnet fra den andre måneden i livet. Derfor kan du begynne å tilby dem til venner fra nå av. Den ideelle løsningen vil være retur av en halvårig kattunge, som allerede er ganske aktiv, sosial og lekfull. Det er i øyeblikket fremkomsten av hans egenskaper og karaktertrekk, og derfor trenger han den samme eieren som vil være med ham hele sitt liv.

Fødsel av kattunger fra "A" til "I": Hva trenger du å vite eierne av katter?

Du bør forstå at naturen har gitt for hele prosessen med fødsel og pleie av kattunger av en katt fra "A" opp til "I". Og selv det mest bortskjemte dyret krever ikke din hjelp veldig mye i denne perioden. Derfor forstyrrer mindre oppdragelsesprosessen, og reduserer dermed sannsynligheten for en tidlig kattfeil fra sitt avkom.

Ikke med vilkårlig bære kattunger til forskjellige steder i leiligheten. Men hvis dyret gjør det, er det verdt å lytte til det.


Hvis pitomitsy dra avkommet til andre steder hjemme, ikke returnere dem til stedet - det er bedre å flytte boksen her, fordi det står at den nylig verdig mamma noe holdt i samme posisjon.

La kjæledyret ditt være sunt og lykkelig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 13 = 20