Husdyr tillatt

Hvordan gi en pille til en hund i tilfelle sykdom og andre problemer?

Våre firbente venner lider så ofte som mennesker, med de samme sykdommene. Ofte vil eiere behandle kjæledyrets gastrointestinale sykdommer, utføre anthelmintisk terapi, eller gi sedativer med økt nervøsitet, for eksempel som følge av flytting fra sted til sted. Men kjæledyret forstår ikke behovet for behandling og vil ikke kunne drikke medisiner frivillig. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet og hvordan får hunden til å svelge medisinen?

Orm Behandling

En valp med to ukers alder må gjennomgå anthelmintisk behandling. Med valget av et stoff, må du bestemme sammen med veterinæren din. Hvis dette ikke er mulig, kjøp medisinen på apoteket selv og les nøye instruksjonene til det. Det er svært viktig å observere riktig dose, og for dette må du vite vekten av dyret.

Vanligvis er hele tabletten gitt til en hund hvis vekt er 10 kg eller mer. Hvis hunden veier 5 kg, må den deles inn i to, hvis 2 kg - deretter 4 stk. Nå er det mest avgjørende øyeblikket: hvordan å gi hunden en ormestablett?

Her er en måte:

Hvordan gi en pille til en hund i tilfelle sykdom og andre problemer?
  • hvis stoffet har en nøytral smak og lukt, er ingenting lettere: bare knus det i pulver og bland det til mat;
  • ikke å kunne bedra på kjæledyret på denne måten, i fremtiden handle sammen med assistenten. Han løser dyret slik at det ikke kan unnslippe: det er bedre å holde valpen ved brystet. Du må klemme pillen mellom pekefingeren og tommelen på den ene hånden, og den andre til å ta hunden i nesen og lett vippe den tilbake slik at kjeften åpner litt.
  • Hvordan riktig å gi hunden en tablett fra ormer? Med den frie fingeren på hånden, hvor tavlen er fastspent, trykk på roten av tungen og skyv stoffet dypere inn i halsen med en rask bevegelse. Slå på hundens hals slik at hun svelger og roser henne for sin eksemplariske oppførsel. Gi henne noe velsmakende.

Hvor ofte skal jeg gi hunden en ormestablett? Veterinæren vil advare deg om behovet for re-terapi med anthelmintika, og hvis du kjøpte stoffet selv, se etter informasjon om dette i instruksjonene.

Vanligvis, for å kvitte seg med ormer, er en eller to mottakelser av bøte tilstrekkelig.

Behandling av fordøyelsesbesvær

Unge hunder er ekstremt aktive og nysgjerrige, og de liker å smake alt, likevel som barn. Derfor utvikler de ofte frustrasjon av fordøyelse og smerte og i magen. Mange eiere er bekymret og lurer på om det er mulig å gi en kjæledyrhund

Men-shpu i tabletter? Dette legemidlet er en antispasmodisk myotropisk virkning. Det reduserer tonen i de indre organens glatte muskler og utvider blodkarene, i tillegg reduserer smertesyndromet. "No-siloer" kan gis til hunden med angrep av urolithiasis, blærebetennelse, tarmkolikk. Indikasjoner for mottak er forstoppelse, prostititt, tenesmus, spastisk kolitt, sår osv. Selv de minste dyrene kan bli hjulpet med denne antispasmodiske. Dosen er: 1 dragee i 40 mg per 10 kg dyr vekt. Hvordan skal jeg gi pillen til hunden?

Hvordan gi en pille til en hund i tilfelle sykdom og andre problemer?

Du kan ta fremgangsmåten ovenfor. Hvis hunden ikke har en veldig god sjelefred og prøver å bite en finger, må du legge press på kinnene hennes - på stedet der kjeftene blir med. Dette vil tillate deg å skyve kinnets hud mellom tennene og dermed forhindre øyeblikkelig lukning av munnen og bitt av hendene. På dette tidspunktet må du kaste en pille i halsen med den andre hånden og la dyret svelge.

Det skjer at dyrene spiser piller under spillet. Hvis kjæledyret brukes til å fange en godbit i fly, kan du skjule tabletten i hakket kjøtt, et stykke ost eller smør. Prøv å leke med hunden først og gi ham et par delikatesser uten medisin, og bare deretter sette en pille av stoffet i den. Hvis kjæledyret har en løs avføring, oppstår spørsmålet: Hvilken type pille kan en hund gi til diaré? Fordel i dette tilfellet kan bringe "Loperamid", aktivert karbon, "Kloramfenikol", "Enterofuril", "Furazolidone". Det er også nødvendig å beregne doseringen i samsvar med dyrets vekt. Valp opptil 2 kg av vekt er vist 1/6 "Loperamid" 3 ganger om dagen.

Det samme gjelder for andre rusmidler. Generelt er doseringen den samme som ved anthelmintiske legemidler og "Men-shpoy". Hvis hunden er stor og veier ca. 25 kg, kan du gi en hel kapsel "Enterofuril" umiddelbart og deretter en annen i løpet av dagen. Aktivert trekull er bedre å røre i hvite hvitt og gi dyret diaré gjennom en sprøyte. Som, vil vi skrive nedenfor. To tabletter av stoffet for å røre i proteinet og gi om morgenen en tom mage for en 1,5-cubs valp som veier opp til 2 kg.

Behandling av nerve

Hvordan gi en pille til en hund i tilfelle sykdom og andre problemer?

Hvis kjæledyret ditt er nervøst i en rekke situasjoner: Med transporthornene, lyden av en puncher, buzz av en flymotor og andre eksterne stimuli, må du hjelpe og støtte ham.

Hvis du planlegger å forlate huset med et kjæledyr på ferie eller du har en lang tur, må du passe på forhånd at han ikke var nervøs, ikke skjelver og ikke prøvde å ta ly for å gjemme seg. Mange eiere er interessert i: Er det mulig å gi hunden valerianen i tabletter? Du kan, men først må du konsultere en spesialist.

Bare han vil kunne foreskrive for dyret en spesiell beroligende, basert på årsaken til angst.

Det er veldig viktig å gi den riktige valerianen, fordi dette stoffet vanligvis behandles med et to-måneders kurs to ganger i året. Et kjæledyr med en vekt på opptil 10 kg gis 1 pille, en gjennomsnittlig hund med en vekt på 10-20 kg kan gis 2, og en stor hund og 3 drageer om gangen.

Ikke alle kjæledyr kan svelge stoffet selv, jo mer smertefullt er det for dem når du skyver to eller tre tabletter på rad i halsen. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Oppløs dem i vann og trekk væske inn i sprøyten.

Fortsett deretter som følger:

Hvordan gi en pille til en hund i tilfelle sykdom og andre problemer?
  • sammen med assistenten for å fikse kjæledyret. En hånd strammer ikke hundens kjeve for mye, og den andre trekker kindens hud fra motsatt side utover;
  • i dette trakt-formede hullet og du må sette inn en sprøyte, og prøver å få et hull mellom tennene. Ta naturlig ut nålen fra sprøyten;
  • Ikke prøv å klemme hele innholdet av sprøyten om gangen, ellers kan dyret kvalt. Krympe medisinen gradvis, slik at hunden kan svelge den.

Imidlertid er denne metoden for behandling ikke egnet dersom dyret har skum fra munnen. Denne reaksjonen observeres i mange bitterproduserende preparater, så det er foretrukket at hunden spiste pillen, det vil si svelget sammen med delikatessen eller du presset den inn i halsen med fingeren.

Gi medisiner så ofte som nødvendig, og aldri avbryt behandlingen etter eget skjønn. Tålmodighet og helse til kjæledyret ditt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

95 − 85 =