Hvorfor er det nyttig for katter? Hvordan vokse kattgress?

Katteeiere merker ofte at deres kjæledyr liker å spise gress eller innendørs blomster. Den nøyaktige årsaken til dette fenomenet er vanskelig å bestemme, men dette måltidet er naturlig for både katter og villdyr. Hvis sistnevnte er vant til å ta vare på seg selv, bør eieren tenke på kjæledyret. Det er et spesielt gress for katter som kan dyrkes på egen hånd eller kjøpes hos en dyrebutikk.

Hvorfor liker gresset katter?

Veterinærer identifiserer en rekke grunner som forklarer dette fenomenet:

Hvorfor er det nyttig for katter? Hvordan vokse kattgress?
  • Med hjelpen blir magen renset av hår;
  • Få vitaminer og næringsstoffer fra vegetasjonen;
  • Oppfatt det som et alternativ til innendørs planter.

Dette er de vanligste versjonene, men det er andre teorier. Mange eksperter mener at dyr spiser gress for å indusere oppkast. Så renser de tarmene fra ufordøyd mat eller mat som de spiste ved en feil. Noen ganger sveller dyr små gjenstander som kommer ut senere sammen med gresset.

Det er tilhengere av teorien om at katter – et rovdyr, fordi de lever av fugler og mus, men slik mat er vanskelig å fordøye. Derfor bruker de urt til å etablere fordøyelsesprosesser. Og innenlandske katter driver bare instinktive programmer.

Hva slags gress kan jeg gi til katter?

Hvis kjæledyret ditt er gal om grønn vegetasjon, bør du vite hva slags hun kan tilby. Ikke nekter henne denne glede, særlig siden det er nyttig og trygt.

  Hvordan velge og heve en kamphund

Kattgress anses å være:

  • hvete;
  • havre;
  • bygg.

Du kan blande frø og gjøre “Assorted”. I dyrebutikkerne solgte seg gress til katter. Men ikke alle dyr spiser det med glede. For å avgjøre hva slags gress kjæledyret ditt elsker, gi henne forskjellige varianter og se på hennes reaksjon.

Hva er bruken?

Urten er rik på vitamin B9 og folsyre, som fremmer veksten av dyret, øker nivået av oksygen i blodet. Gravide katter krever gress for normal fosterutvikling.

Hvorfor er det nyttig for katter? Hvordan vokse kattgress?

Grønn virker som avføringsmiddel. Hvis kjæledyret spiser det i store mengder, vil det ha oppkast. Han kan spesielt provosere det hvis han føler seg ubehag i magen. Gress hjelper ikke bare å kvitte seg med ullen i tarmene, men viser også ufordøyd mat og små fremmedlegemer.

Noen typer gress har en fikseringseffekt.


Dyret er i stand til å bestemme seg selvstendig, derfor kan et dyr gi preferanse til ett gress, og å nekte den andre. Hvis kronbladene er smale, styrker anlegget, og hvis det brede – gir en avføringseffekt. Juicy dyrearter kan bare bite. De liker ikke bare juice av stengler, de får vitaminer og nyttige elementer fra det.

Hvordan vokse den?

Å dyrke grønt selv, du vil være sikker på renslighet og sikkerhet. For å gjøre dette, trenger du frø, jord eller vermikulitt, en beholder med egnet størrelse og dybde, lenok, som er nødvendig for å skape drivhuseffekt.

Hvorfor er det nyttig for katter? Hvordan vokse kattgress?

Hvis du vil spire kornet i vanlig jord, må du helle så mye land for å legge et sted for frøene. De må plantes jevnt og sprinkles deretter med jord. Når du foretrekker vermikulitt, bør den være gjennomvåt med frøene i minst en time. Deretter kan du helles direkte i kornet uten å spre dem et lag. Jorden må være godt vannet og nok vermikulitt til å drysse. Polyetylenfilm må festes slik at det ikke er hull igjen.

  Røde papegøyer – arter, ernæring og livsstil

Det bør fjernes i 4 dager etter at frøene spiser. At grønnsakene var saftige, må du ta vare på det. Vask rotsystemet regelmessig under rennende vann. Når plantasjen begynner å tørke ut, kan ikke stammer tilbys til en katt, det er bedre å dyrke en frisk, frisk en.

Hvordan plante gress for katter? Du kan gjøre dette på flere måter. Det er to hovedveier, som du kan bruke uten ekstra forsøk på å vokse nyttige greener. Først av alt må du kjøpe vermikulitt. Det kan absorbere mye fuktighet, 500% mer enn egen vekt. Et slikt fundament vil forhindre jordsilte, og dessuten trenger du ikke å vanne ofte.

Hvorfor er det nyttig for katter? Hvordan vokse kattgress?

Plant havre eller andre korn kan være slik. Soak det i kaldt vann med vermikulitt en stund. Drenk og overfør innholdet til en stor beholder. Det neste trinnet er å skape et drivhus.

Pak beholderen med cellofan i flere dager og sett på et varmt sted. Hvis du gjorde alt riktig, vil du snart være fornøyd med de første spirene. Korn i bakken er på forskjellige nivåer, derfor spiser de ujevnt. Urter vokst på denne måten, vil du være lenge nok.

Skjem bort katten din i 7 dager. Vann plenen en gang om 5 dager, husk å tømme overflødig væske.

Lag en kattens kjøkkenhage i en tallerken

Mange eiere av dyr er interessert i å lære å vokse gress for katter i en plastskål. For å gjøre dette, velg en tallerken med riktig størrelse og gjør noen hull i den. Sug kornet, og hell det i en tallerken og dekk med gasbind. Opprett en hotbed og legg den på et sted i varmen. Om et par dager skal de første skuddene vises. Ikke glem å vann hver tredje dag.

Hvorfor er det nyttig for katter? Hvordan vokse kattgress?

En uke senere kan du tilby en godbit til en katt. Denne metoden anses å være engangsbruk, da gresset raskt dør.

  Hvordan sy en T-skjorte til en hund: et fasjonabelt antrekk for kjæledyret ditt

Hvis du reflektere over hva slags gress er bedre å spise katten: et hjem eller gate, husk at forstyrre vegetasjon med en fremmed senger er farlig – det kan være ormer, distemper patogener og andre farlige sykdommer.

Ikke kjøp frø på markedet eller fra ukjente selgere – det kan være farlig. Unfair handelsfolk behandler dem med kjemikalier og aggressive stoffer, slik at kjæledyret ditt kan bli syk.

Det er bedre å kjøpe dem hos dyrebutikker eller fra pålitelige selgere. Ikke alle katter elsker gress. Hvis dyret ditt ikke viser noen interesse for det, er det ikke nødvendig å tvinge det. Kanskje kroppen ikke føler behovet for grønne.

Noen eiere blander gresset med mat, og tror at denne katten vil få flere vitaminer eller rense tarmene ved hjelp av oppkast. Veterinærer anser slike tiltak unødvendige og usikre.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector