Husdyr tillatt

Røde papegøyer – arter, ernæring og livsstil

Disse fuglene er veldig populære. De har en karakteristisk buet nebb, sterke ben med to fingre foran og to fingre bak, og har ofte en veldig sterk farge. Papegøyer, som ingen andre fugler, kan bruke sine poter når de spiser mat, de kan ta frø, frukt for å bære dem til nebbet.

Røde papegøyer - arter, ernæring og livsstil

Disse fuglene kan gjøre en skrik, støy, kan gi ut forskjellige lyder og til og med etterligne den menneskelige stemmen. Av denne grunn, og også på grunn av myke farger, er de veldig glad i barn og voksne. I tillegg er de enkle å holde seg hjemme.

De fleste av disse fuglene lever på trær, noen av dem går helt eller midlertidig ned til bakken. Noen kan ikke fly. Det overveldende antallet papegøyer sprer utelukkende på frukt og frø. En kraftig, buet nebb på basen har hull i nesen.

Nebbet kan noen ganger være et farlig våpen. Fugler kan også bruke den som en slags tredje etappe i å overvinne veien til toppen av treet. Deres ben er relativt korte, men tykke og sterke.

Populære i våre leiligheter og hus er røde papegøyer. Det kan være individer med rød mage, en tåre, en gul papegøye med røde kinn, med en rød tuft, en grå papegøye med rød hale.

Rød Rosella (Platycercus elegans)

Dette er en ekstremt karismatisk og fargerik rød papegøye. På grunn av sin rødblå, lyse fjerdedel, er den veldig populær. Dette er en ganske liten art, den når bare 32-37 cm i lengden og har en ganske lett vekt - 100-150 g. Hodet, nakken, brystet og underlivet til denne vakre fuglen har en fargerikt rødt.

Kinnene hans er blå, som kontrasterer veldig bra med resten av fargen. Generelt er klærne overveiende rød. Vingene er dekket med et svart og rødt skifer mønster. Ytre delen av vingen er malt fra mørk blå til nesten blå. Ser han på, forstår han at han "stjal" hele spekteret av regnbuefarger. En stor mørk nebb og pote er svært merkbar mot bakgrunnen til denne unike mosaikken.

Hunnene har en mindre massiv nebb og et mindre hode. Et karakteristisk trekk hos kvinner er den lyse nederste delen av vingene, som forsvinner under oppmaling hos menn. For tiden har denne arten mange mutasjoner i farge.

Fuglens fødested er den nordlige, østlige og sørlige delen av Australia. Likevel forekommer denne vakre utsikten ikke i umiddelbar nærhet av Tasmania. I tillegg ble han sett på områder i New Zealand og Norfolk Island.

Avlsperiode

Røde papegøyer - arter, ernæring og livsstil

Høysesongen for denne svært uvanlige arten begynner i april og kan fortsette til slutten av sommeren. Under gunstige forhold, paret multipliserer selv to ganger i året. Når kvinnen er klar, legger hun 4-5 egg og inkuberer dem i ca 21 dager. Kyllingene forlater redenen etter 3-4 uker, men i de neste 3-4 ukene blir de matet hovedsakelig av hannen.

Umiddelbart etter klekking er de små kyllingene blinde. På den tolvte dagen åpner de øynene, og stemmen deres blir hes. Samtidig får de en grå fluff, og over tid erstattes den av en grønn fjær. Fra 13-15 måneders alder begynner unge menn å virke, og etter en stund begynner deres fjerdedel å ligne en permanent. Den fulle rødblå fargen på fjærene, som er karakteristisk for voksne, vises imidlertid i dem og dekker hele kroppen bare etter 2 år av livet. Levetiden til disse svært fargerike og vakre individer er ca. 25-30 år.

Ernæring, livsstil og helse for fugler

Fuglens diett er ekstremt variert. Sammensetningen av maten består hovedsakelig av frø av urter og trær, frukt, grønnsaker, blomsternektar, insekter og larver. I fangenskap kan deres diett bestå av solsikkefrø, hirse, havre, grønnsaker, og under fôring av unger, blir ristet gulrøtter og eggblanding tilsatt. I buret for de gjennomsnittlige papegøyene er det mulig å legge til grener av frukttrær, som i fritiden de med glede obglodyvaet, gir seg underholdning og en deilig matbit.

I naturen lever fugler i små grupper på opptil 10 personer, og i oppdrett er de delt inn i par som blir svært aggressive. De er gode "piloter" og liker å sveve, det gir dem mye moro.

Denne utsikten på grunn av sin svært uavhengige og tøffe natur bør ha et romslig aviary som vil tillate ham å nyte bevegelsen. I tillegg må du organisere ham tilgang til de aktuelle lekene, og gi underholdning på fritiden. Rosella er motstandsdyktig mot lave temperaturer og kan holde seg i innkapslingene selv i et år hvis de er beskyttet mot sterk vind og snø.

På grunn av deres uvanlige og imponerende fjerdedel, er de veldig populære og vanlige. Enkeltpersoner liker å bade selv i kaldt vær, og om sommeren liker de å sitte under regnstrømmene. Derfor må du gi dem tilgang til store nok vannboller, som de kan nyte mye av.

Ara-rød papegøye

Røde papegøyer - arter, ernæring og livsstil

Ara refererer til en rekke papegøyer med imponerende størrelser. Lengden på kroppen er 84-89 cm, hvorav opptil 50 cm faller på den majestetiske halen. De regnes som en av de største og mest attraktive, og individene tilpasser seg godt til de nye forholdene i livet. I forklæde av Ap, rødfarge råder, veldig intens, det passer perfekt sammen med andre farger, og gir dem nyanser av en flerfarget regnbue med saftige og spennende farger.

Rundt baksiden og toppen av halen er lyse blå fjer, tydelig synlig mot bakgrunnen av den røde buken og brystet. På utsiden er vingene dekket med en fantastisk kombinasjon av tre farger arrangert parallelt - blå, intens gul og brennende rød. Den nedre delen av halen og vingene har en farge på rød og gull, slik at papegøyen ser majestetisk ut. Fargepaletten på halen består hovedsakelig av rød og safir.

Hodet er rødt, kinnene er nakne, dekket av hvit hud og lyse gule øyne. Mellom de nakne kinnene er en massiv, bicolour, skarpt buet nebb med utrolig styrke, i stand til å knekke mutterskallet. Ara regnes som en av de vakreste artene.

Avlsperiode

Araavl sesongen faller fra november til mars. Hunnen legger 1-4 egg, som inkuberer i 24-28 dager. Under avl kan papegøyer bli svært aggressive. I utgangspunktet er unge kyllinger forskjellig fra voksne bare med korte haler og mørke øyne. Molting skjer etter 15 måneders levetid. De når seksuell modenhet i alderen 3-4 år.

Forventet levetid. Ara anses som en lang levetid. Enkeltpersoner kan leve opptil 80 år, det vil si så mye som den gjennomsnittlige personen. Imidlertid er deres gjennomsnittlige forventede levetid mye lavere, det ligger i området fra 40 til 50 år.

Ernæring og livsstil for fugler

Ara liker frukt som bananer eller appelsiner, nøtter og friske grønnsaker som gir dem viktige næringsstoffer og sunne fettsyrer som er nødvendige for livet deres. De spiser frø av urter og frokostblandinger, grønnsaker, blomster, samt små insekter og larver. Det er svært viktig at enkeltpersoner har konstant tilgang til friske kvister av trær som tjener som en matbit.

Bemerkelsesverdig er det faktum at den ville Ara spiser noe frukt, som for de fleste eksotiske dyr er skadelig eller til og med toksisk. Disse papegøyene har funnet en ideell måte å nøytralisere effekten av giftstoffer ved å spise en stor mengde leire.

Personer er monogamiske, lever i par eller i små flokker i harmoni. Livet i slike små grupper gir dem sikkerhet fra rovdyr. Redder i naturen gjør de i hule av store trær i høye høyder, der unge fugler er beskyttet mot alle slags farer.

Du må huske på at deres følelsesmessige balanse er svært ustabil. De er ekstremt sårbare og følsomme overfor utilstrekkelig behandling og ensomhet, derfor faller de i apati, noe som kan føre til selvmiljering for å bare tiltrekke seg eierens oppmerksomhet. Denne papegøyen må bli underholdt og ta hensyn til den.

I tillegg til de ovennevnte mest populære røde papegøyene er det mange andre fugler - papegøyer med røde kinn eller røde flekker på baksiden, papegøyer med røde kinn og tufts. Fargen på disse fuglene er veldig lys og imponerende.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

98 − = 97