Staffordshire Terrier - hengiven "morder" | pangudownloads.com
Husdyr tillatt

Staffordshire Terrier – hengiven “morder”

Staffordshire Terrier (American Staffordshire Terrier eller Amstaff) - det er lite sannsynlig at det vil være en annen hundeavdeling som vil føre til så mye kontrovers og kontrovers. Meldinger om "morderhunder"Willingly media, initiativet til å forby rasen og til og med"resirkulering"Prøver som er tilgjengelige i landet blir gjentatte ganger lagt fram.

Staffordshire Terrier - hengiven "morder"

På den annen side skifter dyreforsvar alle skyldene for angrepene (og fakta om angrep av hunder av denne rasen er, og dette er et ubetinget faktum) bare på folk, som skildrer personalet nesten som vinkler om fire poter. La oss forsøke å skille sannheten fra hundfobisk og dyrbeskyttet hysteri, og vi vil ikke se på rasens representanter objektivt.

Historie av rasen

Staber er født krigere, deres kamprøtter går tilbake til tiden da avle som sådan var det ikke ennå. Forfedrene til dem er en engelsk bulldog, en avlet oppdrettet spesielt for vill middelalderlig moro - hundenes ravn, som ble løst i navnet sitt (oksen).

Bull-baiting har vært populær i England siden uendelig, ifølge en versjon ble tradisjonen med blodig moro brakt til øya av romerske kolonisatorer, som det fremgår av beskrivelsene av gamle forfattere.

Men i det 19. århundre ble handlingen forlatt av hovedpersonen hans - faktisk en tyr. Å drive en oks gjennom gatene i byene i den britiske storbyen ble en perfekt mauvais. For en tid eksisterte det sin mer kompakte versjon - rotte-baiting - rottechasseringen. Terrier i dette feltet lyktes.

Det skal bemerkes at rotter var en ekte katastrofe for hele det gamle Europa, men i England var problemet nasjonalt. Skaden forårsaket av rotter lagret i utallige portlager til eiendom ble notert selv på statsnivå. De da giftene var ineffektive, og tradisjonelle brytere med gnagere - katter - kunne ikke redde situasjonen.

Andre fetende mat forsyninger i lageret herdet krysak kunne håndtere en katt og alene, og selv en flokk ... Ofte i morgen fra venstre for natten for å beskytte lageret katten var igjen, og bein. Situasjonen ble reversert da terrierene overtok. Hardy, rask, snedig hund ga ikke gnagere noen nedstigning.

Ingen husker hvem som først hadde ideen om å krysse terriere med bulldogs, men når man skal erstatte storfe og rotte-baiting kom luftkamper, både scions bykobortsev og rotte-catcher har blitt virkelige stjernene i arenaen.

Bull og Terrier (må ikke forveksles med den moderne bull terrier), kombinerer ferdigheter og skarpsindighet av bulldogger med terriere fart og fingerferdighet, og hadde ingen lik i kamp med andre hunder.

Ved den andre halvdel av det 19. århundre, takket være menneskeliggjøring av forholdet til dyr, hundekamper var under et totalforbud. Det kan være over, og skjebnen til de kamphunder eller pitdogov (pit - gropen, som holdt kamper), men som så ofte skjedde i de dager, de som ikke plass igjen i sitt eget land, tok en fjern Amerika.

Gruvegruvearbeidere, cowboys og bønder var enkle mennesker og ikke så kresen i underholdning som de primære engelske aristokrater, og hundekampene skjedde med dem veldig mye selv å smake.

På slutten av 1800-tallet i Amerika blir Pitfighters endelig dannet fra hybrider til vedvarende raser. Merkelig var rasens dannelse påvirket av dogfights oppførsel i den nye verden.

Hvis den tradisjonelle engelske hundekampen var en kamp med relativt små hunder (som bulldoger og terrier - veldig små raser), så var det i USA favorittene. Dette førte til en merkbar vekst av krigere, det var også ganske store varianter, for eksempel en amerikansk bulldog.

I de tidlige 90-tallet av det 19. århundre offisiell anerkjennelse av rasen Amerikansk Pit Bull Terrier, og i 1936 American Kennel Club registrerer en av de varianter av pitbuller som en egen rase - American Staffordshire Terrier. Interessant, i Amerika selv, rasen er noen ganger kalt den engelske Staffordshire Bull Terrier.

Møt amstaff

Staffordshire Terrier - hengiven "morder"

Hvordan kan du beskrive rasen selv som en Staffordshire Terrier? Hunden er relativt liten, veksten på tålerne overstiger ikke en halv meter, men det første som fanger øyet er en svært utviklet muskulatur. En slags hund- "kachok". Denne funksjonen er notert selv i standarden av rasen godkjent i 1971, hvor det sies at utseendet skal gi inntrykk av en veldig stor for sin fysiske styrke.

Karakteristisk angir standarden den maksimale veksten hos tålerne, men begrenser ikke individets vekt, slik at du i noen grad kan bygge muskelmasse. Men nå på amerikanske hundeshow, er personer som overskrider maksimal høyde på et par centimeter ikke diskvalifisert. Hovedkravet er forholdsmessigheten av høyde og vekt.

På grunn av det brede, muskulære brystet, er forbenene i stor avstand, hunden er sliten, men ikke knebøy. Det store hodet ender i en gjennomsnittlig nese med kraftige kjever. Bemerkelsesverdige knuter gir av den kraften som disse kjevene kan trekke sammen. Generelt er utvendig karakterisert som kompakt, kraftig. Temperamentet er livlig og energisk.

Er Staffords farlig?

La oss gå tilbake til begynnelsen av samtalen vår. Eiere av staffordov reagerer bare på sine kjæledyr som hyggelige, vennlige og hengivenheter, men det er umulig å pusse ut de mange tilfeller av angrep på mennesker og andre hunder. Så gjør den tvilsomme ære av "morderhunder"?

La oss si med en gang at amstaffer, som andre pits, medfødt aggresjon bare gjelder hund, men ikke til andre mennesker. Derfor "jagerfly"Har lite bruk til vaktvakten. Men medfødt lydighet, som i ledsagende hunder, gjør personalet ikke det.

Eieren av Staffordshire Terrier burde bli hans leder, og det er ikke lett å vurdere den kjempefulle naturen til helten i vår fortelling. Manifesting hans energiske temperament, vil hunden være "kontroller båndets lengde"Hele mitt liv, og bevis på mitt anciennitet i"pakke"Eieren må hele tiden. Hvis den potensielle hundeieren ikke er klar for dette, er det bedre å få en Labrador eller Newfoundland.

Staffordshire Terrier - hengiven "morder"

I gjennomsnitt skjer ikke angrep av Staffordshire terrier på mennesker oftere enn tilfeller av aggresjon av representanter for andre raser, unntatt, selvfølgelig, utilgjengelig for aggresjon av følgesvenn. Men i lys av de fysiske mulighetene kan konsekvensene av et slikt angrep være forferdelig.

Hvis du bestemmer deg for at Staffordshire Bull Terrier er ditt valg, så må du ikke spare på kjøp og kjøp av valper "med hender"Ved kunngjøringen.

"Valp Staffordshire Terrier fra unscheduled parring"Faktisk kan det vise seg å være et uforståelig tverrsnitt, der de fysiske forholdene til personalet vil bli kombinert med uforutsigbar karakter av"dvorterera". Det er da du risikerer å få en ekte morderhund hjemme.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 4 =