Gevaar voor diarree bij zwangerschap | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Gevaar voor diarree bij zwangerschap

Een darmaandoening is gevaarlijk in alle omstandigheden, en tijdens de zwangerschap vormt het een bijzondere bedreiging voor de gezondheid van een vrouw. Nuttige stoffen worden niet geabsorbeerd in het vereiste volume en hun deficiëntie beïnvloedt de algemene toestand van het moederlichaam en beïnvloedt de vorming van de foetus. Een groot vloeistofverlies leidt tot een pathologische verandering in organische systemen, wat in strijd is met de water-elektrolytenbalans.

Gevaar voor diarree bij zwangerschap

Een vloeibare ontlasting tijdens de zwangerschap kan optreden als gevolg van hormonale veranderingen in de vroege stadia en vanwege de druk op de maag van de zwangere baarmoeder – laat.

Als de temperatuur stijgt of er is een algemene zwakte, kan een spijsverteringsstoornis al worden beschouwd als een teken van een infectieziekte. Tijdens het dragen van de baby neemt de immuunstatus af en neemt het risico af “Vang een infectie” – verhoogt.

Vloeibare ontlasting voor vroege zwangerschap

In de vroege stadia van de zwangerschap – vaker ‘s ochtends – is er een dunne ontlasting en misselijkheid. Dus reageert het organisme van de zwangere vrouw op de nieuwe status. Er is toxicose – een pijnlijke toestand van het aanpassingsproces.

De placenta begint zich te vormen en hierdoor worden de functies van andere organische systemen geschonden. Het meest serieus, alles beïnvloedt het werk van de galblaas, pancreas, er zijn verstoringen in het spijsverteringsproces. Elke pathologische verandering gaat gepaard met een verschuiving in de koolhydraat- en eiwitbalans.

Een wegwerpbare vloeibare ontlasting in de ochtenden tijdens de vroege zwangerschap is geen pijnlijk symptoom, de aandoening vereist geen behandeling. Als het gewicht niet afneemt, voelt de vrouw zich goed, angst voor spijsvertering is niet vereist.

Vloeibare ontlasting tijdens zwangerschap in latere perioden

Aan het einde van het derde trimester kan diarree een teken zijn van een vroege bevalling. Het organisme probeert het
doe alles weg “Overbodig”, dat de arbeidsactiviteit succesvoller was.

Gevaar voor diarree bij zwangerschap

De vloeibare ontlasting voor de bevalling is net zo natuurlijk als de voorlopers – korte gevechten die 1-2 weken vóór de belangrijkste plaatsvinden. Maar u moet er rekening mee houden dat voorlopers 2 weken voor de geboorte kunnen verschijnen, maar diarree – alleen per dag. Op dit moment is het noodzakelijk om samen te komen op de kraamafdeling en te bellen “Ambulance”.

Als de periode vóór de geboorte van nog eens 2 weken en diarree toeneemt, beschouw de vloeibare ontlasting dan niet als een teken van het einde van de zwangerschap en neem maatregelen om deze te elimineren.


Zelfmedicatie moet niet worden geselecteerd – u moet advies inwinnen bij een gynaecoloog.

Als er extra symptomen zijn – slijm in de ontlasting, bloed, een algemene temperatuurstijging – is het noodzakelijk om medische hulp in te roepen. Intestinale koliek kan de toon van de baarmoeder provoceren en het begin van de weeën vóór de uitgerekende datum – op dit moment is het raadzaam om onder toezicht van een arts te staan.

Niemand zal een gezonde zwangere vrouw achterlaten op de afdeling infectieziekten en door analyse is het vrij eenvoudig om de oorzaak van een plotselinge diarree te bepalen. In ieder geval: in “Speciale staat” onder medisch toezicht zijn, is veel veiliger dan één huis.

Koprologische analyse

Gevaar voor diarree bij zwangerschap

Gevaar voor diarree bij een zwangere vrouw of niet, u kunt uzelf bepalen aan de hand van de kleur en de consistentie van de ontlasting.
Als de ontlasting iets zwarter is dan normaal en er zijn stukken onverteerd voedsel, is dit hoogstwaarschijnlijk een dysbiose. De teerzwarte vloeibare ontlasting tijdens de zwangerschap met een onaangename geur is een symptoom van intestinale bloedingen in de bovenste delen van de spijsvertering. Het is onmogelijk om zo’n staat met zijn eigen krachten het hoofd te bieden, ziekenhuisopname is noodzakelijk.

Donkerbruine ontlasting met bedorven geur en stukjes onverteerd voedsel kan wijzen op problemen met de alvleesklier.

Defecatie vindt plaats in de ochtend of 20-30 minuten na een maaltijd.

Grijsachtig-witte aholische ontlasting verschijnt bij ziekten van de lever of galblaas. Als de temperatuur verder stijgt – zelfs tot aan koortswaarden – en de oogbollen donkerder worden, worden ze lichtgeel en moet u onmiddellijk naar een arts. Hepatitis voor zwangere vrouwen is erg gevaarlijk, ongeacht de etiologie die het veroorzaakte. In de meeste gevallen, met geelzucht, wordt de zwangerschap onderbroken.

Een verhoogde hoeveelheid vloeibaar grijze of lichtgele ontlasting met de geur van ranzig vet is een teken van enteritis, amyloïdose, sclerodermie. Tijdens diarree van deze aard, de spijsvertering van vetten en koolhydraten komt niet voor, de vorming van het botstelsel is verstoord bij de foetus.

Dyspepsie is ingedeeld in twee typen:

Gevaar voor diarree bij zwangerschap
 • bederf – de producten stagneren in de darmen in onverteerde staat;
 • fermentatie – de frequentie van ontlasting neemt toe als gevolg van de versnelling van het metabolisme.

Alle pijnlijke aandoeningen vereisen medische correctie. In geval van behandeling is het vereist om de behandelend arts te raadplegen. Onafhankelijk van het selecteren van medicijnen zou niet moeten, het is mogelijk om veel schade toe te brengen aan de toekomstige baby.

Speciale aandacht en onmiddellijke ziekenhuisopname vereist diarree, die optreedt bij hoge temperaturen, tegen een achtergrond van braken, waarbij ontlasting wordt gedetecteerd in de ontlasting of stolsels.

Deze stoel duidt op infectie met een infectie.

Soorten diarree tijdens de zwangerschap

Er zijn verschillende soorten dyspepsie tijdens de zwangerschap:

 • secretie – een verhoogde hoeveelheid vloeistof en elektrolyten komt het lumen van de darm binnen;
 • osmolair – de vertering van voedsel wordt verstoord en het absorptieproces wordt belemmerd;
 • hypokenetisch en hypokinetisch – stimulatie van contracties van de darm wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen of neurogene factoren;
 • exsudatief – de wanden van de darm raken ontstoken onder invloed van pathogene flora.

Osmolaire of hypokinetische dyspepsie ontwikkelen zich vaak in de vroege stadia van de zwangerschap, duren niet langer dan 3 dagen en vereisen geen speciale behandeling. Wanneer de losse ontlasting niet stopt wanneer deze wordt gebruikt “Thuis” middelen en rationalisatie van voeding binnen 3 dagen, moet je hulp zoeken bij officiële geneeskunde.

Behandeling van diarree bij zwangerschap

Gevaar voor diarree bij zwangerschap

Om diarree tijdens de zwangerschap te elimineren, is het noodzakelijk om eerst het dieet te normaliseren. Uit het dieet moet voedsel worden verwijderd dat de darmen irriteert. Als u 3-5 dagen vers fruit en groenten opgeeft, wordt dit niet weerspiegeld in het kind.

Je kunt geen vet en pittig voedsel gebruiken tijdens acute diarree, drink melk, eet vette zure room en kwark, sterke bouillon. Het menu is gemaakt op basis van rijst, boekweit en havermoutpap, gekookt vetarm vlees en vis.

Medische middelen voor zwangere vrouwen.

 1. Witte en zwarte geactiveerde houtskool. Deze medicijnen adsorberen gifstoffen perfect en verwijderen ze in een korte tijd uit de darm. Ze beïnvloeden alleen het lichaam van de moeder, ze handelen alleen in de darmen;
 2. “Smecta”. Het medicijn verhoogt de hoeveelheid slijm geproduceerd door de darm, die ziekteverwekkende bacteriën, virussen en toxines omhult en op natuurlijke wijze uit het lichaam verwijdert. Door de placentabarrière dringt niet door;
 3. “Enterosgel” of hydrogel, de geneesmiddelsubstantie verwijst naar enterosorbents. Schadelijke stoffen, hij vertoont niet alleen uit de darm, maar voorkomt ook hun opname in de bloedbaan. Bovendien verbetert het het werk van de maag, lever en nieren, normaliseert het de parameters in de urine en het bloed, beschermt het de darmwand tegen het ontstekingsproces en stopt het de vorming van erosieve defecten van het slijmvlies van de spijsverteringsorganen.
Gevaar voor diarree bij zwangerschap

Bij diarree is het nodig om te drinken “Regidron”.

Dit medicijn helpt uitdroging te voorkomen
organisme, herstel de water-elektrolytenbalans en elimineer acidose. Zijn hoofdbestanddelen: natriumchloride en kalium, natriumcitaten en dextrose.

Als er bij de hand geen verpakking van dit poeder is, kan het preparaat onafhankelijk worden bereid. Om dit te doen, voeg je in 500 ml gekookt gekoeld water een eetlepel tafelzout en dezelfde hoeveelheid suiker toe.

Als er een vermoeden van vergiftiging is door producten van mindere kwaliteit, kunt u een ander ingrediënt toevoegen – een theelepel baking soda. Drink de vloeistof in kleine slokjes na elke vloeibare ontlasting tot 80-100 ml.

Huismiddeltjes toegestaan ​​tijdens zwangerschap:

 • bosbessengelei;
 • infusie van granaatappelschillen;
 • een afkooksel van munt en moedermos – de kruiden worden in gelijke hoeveelheden gebrouwen.

De laatste is geschikt voor de behandeling van neurogene diarree.

Zorg voor je gezondheid! Als er een vermoeden bestaat van de ontwikkeling van een besmettelijke ziekte, of diarree voor 3 dagen kan niet worden genezen, moet u onmiddellijk een arts raadplegen!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 5 = 1