Het eerste lokaas voor een baby over kunstmatige voeding | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Het eerste lokaas voor een baby over kunstmatige voeding

Moedermelk is een opslagplaats van nuttige stoffen. Er is niets beters voor de baby dan de melk van de moeder. Baby’s die borstvoeding krijgen, ontwikkelen zich sneller, worden beter in gewicht en zijn actiever.

Het eerste lokaas voor een baby over kunstmatige voeding

Niet alle vrouwen hebben echter voldoende melk, sommige verdwijnen snel. In dit geval is het noodzakelijk om de pasgeborene over te brengen naar kunstmatige voeding.

Producenten van babyvoeding proberen mengsels voor kunstvoeding evenwichtig en vol te maken. Substanties kunnen sowieso niet worden vergeleken met moedermelk.

Kinderen die kunstmatige voeding krijgen, moeten eerst aanvullend voedsel krijgen, zodat ze de ontbrekende vitaminen en sporenelementen uit voedsel ontvangen. Begin om het kind nieuw voedsel te geven wordt aanbevolen op de leeftijd van ongeveer 4,5-5 maanden. Meer precieze termen worden beter besproken met de kinderarts.

Regels voor het introduceren van aanvullende voedingsmiddelen

Opdat een kind goed zou kunnen reageren op aanvullend voeren, is het noodzakelijk om bepaalde regels voor het introduceren van nieuw voedsel in acht te nemen:

  • Het eerste lokaas op kunstmatige voeding wordt gegeven door een zeer klein deel. Genoeg drie tot vijf theelepels. In de komende paar dagen is het noodzakelijk om de hoeveelheid van het deel te verhogen, na 10 dagen moet het een van de voedingen volledig vervangen en ongeveer 150 gram worden. Dat wil zeggen, een voeding per dag is een aanvullende maaltijd, en de rest zijn mengsels;
  • Voeding moet worden gegeven met een lepel en voor het voeren van een mengsel. Om het voor een kind gemakkelijker te maken om te wennen aan de smaak van een nieuwe maaltijd, kunt u een klein beetje toevoegen aan het lokaas;
  • In één keer wordt slechts één product geïntroduceerd, na een week kan een ander product worden geïntroduceerd. Dan kunnen de producten vaker worden geïntroduceerd;
  • In het begin moeten de gerechten in de vorm van puree zijn, goed versnipperd zonder stukjes, waardoor de baby kan stikken. Na verloop van tijd moet het voedsel verdikt en dan dichter worden. Ongeveer vijf maanden in het voedsel moeten klonten lijken;
  • Na de introductie van aanvullende voedingsmiddelen, moet je overschakelen naar een vijfmaal dieet;
  • Het is het beste om nieuw eten in de dagvoeding in te voeren, bijvoorbeeld om 10 uur, dus het zal gemakkelijker zijn om de reactie van de baby op het product te volgen en ervoor te zorgen dat de stoel normaal is.

In welke volgorde voer ik de producten in?

Het eerste dat een kind probeert na moedermelk of een mengsel is vruchtensap of compote. Dit wordt niet als een lokaas beschouwd. Na een sapje kunt u echter pas na twee weken een ander product invoeren. Als de eerste nieuwe maaltijd, wordt het aanbevolen om het kind een plantaardige puree te geven.

Het is het beste om broccoli puree, pompoen, courgette, bloemkool, groene erwten te koken. Plantaardige puree is rijk aan cellulose, vitamines, micro-elementen, pectines, die zeer nuttig zijn voor het vormende organisme.

Het introduceren van aanvullend voeren met kunstmatige voeding moet voorzichtig zijn, omdat een baby een allergie voor een product kan ontwikkelen. In dit geval moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van dit product en naar de kinderarts gaan.

Het eerste lokaas voor een baby over kunstmatige voeding

Je kunt ook gaan lokken met granen: boekweit, rijst of maïs. Er wordt aangenomen dat kinderen met een vloeibare ontlasting nuttiger pap zullen zijn, en kinderen met obstipatie is het beter om plantaardige puree te eten. Het tweede type producten moet een maand na de eerste worden geïntroduceerd. Wanneer het kind 8 maanden oud wordt, kun je hem manna en havermout gaan geven.

Ten eerste is het noodzakelijk dat het kind een of twee theelepels kashki at, geleidelijk moet het portie tot 150 gram per dag worden verhoogd. Je kunt een pap van een theelepel plantaardige of gesmolten boter toevoegen. Na de pap moet de baby fruitpuree worden aangeboden.

Melk is een zeer allergeen product, het wordt niet aanbevolen om baby’s tot een jaar lang als aanvullend voedsel te geven. Kashi is beter om speciaal voor kinderen te kopen, omdat in hen de melk wordt verwerkt en geen allergieën mag veroorzaken.

Na vijf tot zes maanden kan de baby een kleine kwark toevoegen. Gestremde melk bevat eiwitten, essentiële aminozuren, zouten van fosfor en calcium, die nodig zijn voor de normale groei en ontwikkeling van het kind.

Begin kwark met een theelepel te geven, tegen het jaar dat het kind 50 gram kwark kan eten. Geef de baby niet meer van dit product, omdat eiwitten en zouten een negatieve invloed kunnen hebben op de nieren.

In 6-7 maanden, omvat kunstmatige voeding de introductie als aanvullend voedsel van de eigeel, hardgekookt. Het moet grondig worden ingewreven en aan een kleine hoeveelheid van het mengsel worden toegevoegd.

Om te beginnen, een klein stukje dooier, letterlijk op het puntje van een theelepel, is voldoende, dan zou je de hoeveelheid moeten verhogen tot een halve dooier per dag. Het wordt aanbevolen om de dooier twee keer per week te geven. Na verloop van tijd kan het niet in het mengsel worden toegevoegd, maar in pap of plantaardige puree.

Volgens de supplementaire voedertafel voor kunstmatige voeding, wordt het aanbevolen dat de baby 7 maanden een baby krijgt. Als een kind een intolerantie voor melkeiwit heeft, is het het beste kalfsvlees en rundvlees te geven. In plaats daarvan is het de moeite waard om de baby te voeden met kip, mager varkensvlees, kalkoen of konijnenvlees.

Als het kind bloedarmoede heeft, kan de vleespuree zelfs eerder worden voorgeschreven na 5 maanden. Na 8-9 maanden kan de baby gehaktballen eten, dichter bij een jaar oud – gehakt gekookt gestoomd. Ook, van 8-8,5 maanden in plaats van vlees een of twee keer per week kan de baby worden gevoed met witte vis (heek, zeebaars).

Om de kauwkunsten van het kind te stimuleren, moet je hem binnen 7 maanden een cracker met sap of een stuk appel geven.

Voor die moeders die het moeilijk vinden om te onthouden in welke volgorde en wanneer ze producten invoeren, is er een aanvullende tafel.

De ontlasting van het kind veranderen bij het introduceren van aanvullende voedingsmiddelen

Wanneer de baby nieuwe soorten voedsel begint te eten, past zijn gastro-intestinale tractus zich daarop aan. Tijdens aanpassing kan er een verkleuring van de kleur en consistentie van de ontlasting zijn. Evenals de stoel van de pasgeborene met kunstmatige voeding veranderde van groenzwart in de eerste dagen van het leven naar geel of geelbruin na een week, verandert ook de stoel van de baby bij het introduceren van aanvullend voedsel.

Het eerste lokaas voor een baby over kunstmatige voeding

Het kan vloeibaar worden, schuimig worden, met plakjes onverteerde groente, met slijm. Een kind kan vaker lopen. Zijn stoel zal met de tijd verharden en verdonkeren. Dit komt door het feit dat met het begin van het gebruik van nieuwe producten in de darm nieuwe bacteriën verschijnen en zich vermenigvuldigen.

In ieder geval moet de stoel nauwlettend worden gevolgd, het is mogelijk om te bepalen of het product het kind heeft benaderd of niet. Als de ontlasting een te onaangename geur heeft, is de kleur helemaal niet wat voedsel was, raadpleeg een kinderarts.

Als het product dat de baby eerder heeft gegeten bijna niet verteerd is, hoeft het niet aan het kind te worden gegeven. Zijn lichaam is nog niet klaar om dergelijk voedsel te verteren.

Wanneer u een kunstaas introduceert, volg dan de reactie van het kind en als het negatief is – haal het product uit het dieet. Gezondheid voor jou en je baby!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 4

Adblock
detector