Ik ben mama!

Hoe moeten de oren het kind na het prikken behandelen en hoe het op de juiste manier te doen?

Tegenwoordig hebben de meeste ouders de neiging om zo snel mogelijk hun oren voor de dochter te doorboren, zodat ze later niet bang is om het zelf te doen. Inderdaad, elegante gouden oorringen in kleine oren zien er heel mooi en aantrekkelijk uit, maar de punctieprocedure op zichzelf is verre van veilig.

In dit artikel zullen we u vertellen hoe u de oren van een kind moet behandelen na een lekke band met een pistool en hoeveel dagen het moet worden gedaan.

Contents

Hoe de oren van een kind goed te doorboren?

Om complicaties te voorkomen, die tot een onjuiste uitvoering van deze procedure kunnen leiden, moet rekening worden gehouden met de volgende aanbevelingen:

Hoe moeten de oren het kind na het prikken behandelen en hoe het op de juiste manier te doen?
 • Oren kunnen alleen worden doorboord in speciale salons en medische instellingen met behulp van steriele instrumenten. Probeer het niet thuis zelf te doen;
 • Onmiddellijk na de punctie is het noodzakelijk om speciale hypoallergene kruidnagels van titanium of chirurgisch staal te gebruiken. Als de wond niet versleten is en er geen allergische reacties optreden, kunnen oorbellen van goud en andere metalen na anderhalve maand worden ingebracht. In het geval van complicaties, kan deze periode worden verlengd;
 • Zilveren producten kunnen niet in het doorboorde oor worden gestoken totdat de wond volledig is genezen. Bij het minste contact met bloed oxideert het, en zilveroxide vertraagt ​​op zijn beurt de genezing;
 • Ten slotte moeten de oren na de procedure noodzakelijkerwijs gedurende een aantal weken met speciale middelen worden behandeld.

In welke gevallen kunnen de oren van een kind niet doorboren?

Er zijn verschillende situaties waarin het doorboren van de oren van een klein kind moet worden uitgesteld.

  Nazivin voor kinderen: gebruiksregels, indicaties en contra-indicaties

Anders kan hij na de procedure een aantal ernstige complicaties hebben, met name stofwisselingsstoornissen, veranderingen in het werk van bepaalde inwendige organen en systemen, verlies van gevoeligheid, enzovoort.

Contra-indicaties voor oorpiercing zijn de volgende:

Hoe moeten de oren het kind na het prikken behandelen en hoe het op de juiste manier te doen?
 • allergische reacties op metalen;
 • dermatitis, eczeem en andere huidziekten;
 • eventuele bloedziekten;
 • diabetes mellitus en andere endocriene aandoeningen;
 • verminderde immuniteit;
 • de neiging tot de vorming van cystic acne, evenals colloïde kiemen in plaats van littekens en littekens.

Wat moeten de oren het kind na de punctie behandelen?

Als uw baby geen contra-indicaties heeft en u beslist nog steeds over deze cruciale stap, wees dan voorbereid op het feit dat u na de procedure enige tijd zorgvuldig zult moeten zorgen voor haar oren.

In de regel wordt de zorg voor doorboorde oren uitgevoerd volgens de volgende instructie:

 • Binnen een maand, vanaf de tweede dag na de lekke band, moet je de ring een aantal keer per dag doorbladeren met schone handen. Tegelijkertijd wordt het niet aanbevolen om het uit het oor te verwijderen;
 • ‘S Morgens en’ s avonds moet u het oor en de prikplaats voorzichtig met waterstofperoxide afvegen. Sommige deskundigen adviseren hiervoor alcohol te gebruiken, maar deze remedie is niet geschikt voor een klein kind;
 • Na elk contact met vuil of waterprocedures, moet de wond extra worden behandeld;
 • Verwijder na een maand de oorringen voorzichtig uit de oren en verwerk de prikplaatsen met waterstofperoxide. Na enkele uren is het noodzakelijk om de procedure te herhalen en ook de oorbellen zelf af te vegen met een antisepticum, waarna ze opnieuw in de oren moeten worden geplaatst.
  Oorzaken en tekenen van de dreiging om een ​​kind te verliezen, manieren om de zwangerschap te handhaven

Tegenwoordig is er zo’n uniek hulpmiddel voor het behandelen van lekke oorlelletjes, zoals medische lijm. Deze stof wordt direct na de punctie direct op de open wond aangebracht en wordt niet langer aangetast. In dit geval is geen extra bewerking van de oren vereist. Je hoeft alleen maar te wachten tot de lijm vanzelf loslaat.

Wat als de oren van een kind achterblijven na een lekke band?

In het geval dat één of beide oorlellen ontstoken raken, groter worden en pus uitgescheiden wordt, is het noodzakelijk om onmiddellijk een arts te raadplegen.

Hoe moeten de oren het kind na het prikken behandelen en hoe het op de juiste manier te doen?

Deze situatie betekent dat een infectie de wond is binnengekomen en dat het zonder een goede behandeling ernstige complicaties kan veroorzaken, vooral bij een jong kind.

Meestal, als de oren van het kind na de punctie niet lang helen en oud worden, verhogen ze de frequentie van waterstofperoxidebehandeling tot 7-10 keer per dag. Daarnaast kan de arts aanbevelen dat u een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat gebruikt om de wond te spoelen.

‘S Morgens en’ s avonds moet het oog worden gesmeerd met een dunne laag crème, die een antimicrobieel en ontstekingsremmend effect heeft, zoals “levomekol“Of”Levosin“.

Hoe lang genezen de oren van een kind na een punctie?

De belangrijke vraag is, hoeveel dagen na de punctie moeten de oren door het kind worden verwerkt? Gemiddeld genezen de wonden na de procedure om de oren van een klein kind met een pistool ongeveer 10 tot 20 dagen te prikken. Ondertussen moeten de prikplaatsen hoe dan ook minstens een maand worden behandeld, ongeacht hoe de genezing plaatsvindt.

Hoe moeten de oren het kind na het prikken behandelen en hoe het op de juiste manier te doen?

Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat het kind in het koude seizoen voortdurend een pet op zijn hoofd draagt, waardoor de wond niet kan helen, dus dit proces kan veel langer duren.

  Waarom stenige buik bij zwangere vrouwen?

Oorkraken vandaag – de procedure is bijna pijnloos, maar met een onjuiste verzorging van de oren na de punctie, kan het behoorlijk gevaarlijk zijn voor het lichaam van de baby.

Wees zeer voorzichtig en neem de minste symptomen van ettering of ontsteking op, neem contact op met uw arts om ernstige complicaties te voorkomen. Anders kunnen de gevolgen van deze procedure onvoorspelbaar zijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply