Ik ben mama!

Hoe vasoconstrictieve medicijnen te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Het is iedereen bekend dat het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap verandert. Je hoeft geen medische hulpverlener te zijn om te begrijpen - het lichaam moet voor twee werken. Nogmaals, je hoeft geen medische opleiding te volgen om je voor te stellen dat alle producten en medicijnen die een vrouw gebruikt, worden weerspiegeld in de conditie van de foetus.

"Galazolin" tijdens de zwangerschap

Hoe vasoconstrictieve medicijnen werken, het is duidelijk bij naam. In het lichaam van de zwangere vrouw, verschijnt de derde cirkel van de bloedsomloop - de placentaire bloedsomloop, langs het vele dunne bloedvaten - omdat dit een tijdelijk fenomeen is - het pompen van bloed naar de baarmoeder eerst naar het embryo en vervolgens naar de foetus.

Hoe vasoconstrictieve medicijnen te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Als de werking van vasoconstrictieve medicijnen op kleine bloedvaten klein is, reageren kleine bloedvaten hierop, wat betekent dat de bloedtoevoer naar de placenta wordt geschonden.

 "galazolin" - dit is een van de vasoconstrictor-geneesmiddelen, het is voorgeschreven om de ademhaling te vergemakkelijken als een symptomatisch middel - dat wil zeggen, de ziekte zelf heeft bijna geen effect, elimineert het symptoom - verstopte neus.

Gebruik het als u dergelijke aandoeningen van de neus wilt behandelen, zoals bacteriële of allergische rhinitis - wees al bij genyantritis voorzichtig. Als er sprake is van zwelling in de neusholtes, kan het verwijderbare niet worden afgesloten en bestaat er een risico op complicaties - Frans.

A-adrenomimeticum - xylometazoline-hydrochloride - dat in zijn samenstelling is, veroorzaakt plaatselijke vernauwing van de bloedvaten van het arteriële bed - dat wil zeggen, de vaten van de neussinus.

Het oedeem wordt verwijderd, de ademhaling wordt hersteld, de algemene toestand is verlicht. Tegelijkertijd wordt het ontstekingsproces gestopt en wordt de hoeveelheid geproduceerd mucus verminderd ... terwijl het medicijn werkt.

Op de vraag of het mogelijk is "Galazolin" tijdens de zwangerschap bij de behandeling van bacteriële rhinitis reageren veel gynaecologen positief. Als u het medicijn 2 keer per dag in elk neusgat druppelt, dan zal het geneesmiddel 3-4 dagen niet accumuleren en zal de ontwikkeling van de foetus het gebruik van druppels niet beïnvloeden.

Een groter kwaad wordt op het lichaam uitgeoefend tijdens de zwangerschap door een loopneus.

Een vrouw kan niet ademen, de foetus voelt gebrek aan zuurstof, er is een risico op hypoxie van de foetus als gevolg van foetoplacentale insufficiëntie.

Hoe vasoconstrictieve medicijnen te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Maar er moet rekening worden gehouden met het feit dat afhankelijkheid van dit medicijn kan ontstaan, en zeer snel, als het niet voor het beoogde doel of gedurende lange tijd wordt gebruikt. Als de druppels de ademhaling vergemakkelijken, geen bijwerkingen veroorzaken, waarom niet opnieuw gebruiken om de benauwdheid van de neus te verlichten?

En omdat er vaak een fysiologische loopneus is tijdens de zwangerschap, afhankelijk van "Galazolin" wordt weerspiegeld in het kind.

Gevolgen van het gebruik van vasoconstrictieve druppels

In de annotatie aan "Galazolin" duidelijk vermeld - het is gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap.

Het effect op de foetus van een medicijn hangt van dergelijke factoren af:

  • doses van het actieve ingrediënt;
  • de periode van zwangerschap waarbij het wordt gebruikt;
  • een individuele reactie van een vrouw op deze remedie;
  • duur van gebruik;
  • staat van zwangerschap.

Als de milde gevolgen van een allergische reactie in de gebruikelijke toestand kunnen worden onderdrukt door het nemen van antihistaminica, en zware door intraveneuze injecties met hormonale geneesmiddelen, dan kan tijdens de zwangerschap een spaartherapie voor de moeder de baby ernstig treffen - zelfs om de zwangerschap te beëindigen.

De gevolgen van allergieën voor "galazolin"Tijdens de zwangerschap kan het volgende zijn:

Hoe vasoconstrictieve medicijnen te gebruiken tijdens de zwangerschap?
  1. Dood van een embryo in een vroeg stadium - tot 3 weken na de bevruchting;
  2. 3-13 weken - ontwikkeling van afwijkingen in de structuur van de foetus. Op dit moment is het embryo zo gevoelig dat zelfs een enkele blootstelling een pathologie veroorzaakt;
  3. 13 weken en verder. De foetus is al volledig gevormd en de mogelijkheid dat het effect van een medicijn in een kleine dosis abortus veroorzaakt, is onwaarschijnlijk. Maar voortdurende blootstelling kan leiden tot functionele schade aan de interne organen, wat in de toekomst chronische ziekten veroorzaakt.

Overmatige dosering vasoconstrictieve druppels of hun langdurig gebruik veroorzaakt een aanhoudende vernauwing van de bloedvaten bij elke blootstelling, niet alleen in de neusholtes, maar in het hele lichaam. En dit leidt tot zuurstoftekort van de placentaire bloedsomloop.

Nuances van het gebruik van medicijnen

Doses van geneesmiddelen worden meestal berekend op basis van het gewicht van de patiënten. Als de instructies voor geneesmiddelen voor kinderen vaak duidelijk de hoeveelheid werkzame ingrediënt per kilogram gewicht aangeven, dan is voor volwassenen de dosering in bereidingen die zonder voorschriften worden verkocht, niet zorgvuldig berekend.

Hoe vasoconstrictieve medicijnen te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Het kan worden aangegeven - tot 45 kg gewicht, na de gebruikelijke dosering.

Artsen berekenen de dosis vaak heel individueel - u kunt zich voorstellen dat voor een patiënt met een gewicht van 50 kg en 120 om de aandoening te verbeteren, verschillende hoeveelheden van het geneesmiddel nodig zijn.

Kindermedicijn op het lichaam van een normale volwassen persoon heeft geen therapeutisch effect, maar de bijwerkingen, als ze voorbestemd zijn om voor te komen, komen volledig tot uiting.

"Galazolin" een kind tijdens de zwangerschap kan de ademhaling alleen in een verdubbelde dosering vergemakkelijken, dus het is niet aan te raden om het te verkrijgen.

Loopneus tijdens zwangerschap

Behandeling van een loopneus tijdens de zwangerschap moet altijd worden uitgevoerd onder toezicht van een gynaecoloog, neem geen risico's, koop geen drugs, de instructies vermelden duidelijk: contra-indicatie - zwangerschap.

Hoe vasoconstrictieve medicijnen te gebruiken tijdens de zwangerschap?

De arts vergelijkt bij het toewijzen van dit of dat medicijn de risico's van de ziekte en het gebruik van het medische hulpmiddel voor de algemene conditie - onafhankelijk, zonder medische voorlichting, wordt het niet aanbevolen om de effecten te evalueren.

Er zijn veel medicijnen die congestie verlichten en veilig zijn voor zwangere vrouwen - dit zijn sprays voor het wassen van de neus, druppels van natuurlijke ingrediënten, zilvercolloïde. Waarom niet stoppen bij hen?

Ja, als het moeilijk is om een ​​toekomstige moeder te ademen, is het ook moeilijk voor een peuter die onder haar bescherming staat.

Verlichting van de ademhaling en verwijdering van het oedeem van het slijmvlies is noodzakelijk, maar de arts moet de behandelmethode kiezen. Zelfs als je al zwanger bent "Ik heb altijd" Galazolin "gebruikt en dit is zij "Favoriete drug", ze moet begrijpen - het denken volgt nu niet alleen over zichzelf.

Dit betekent niet zo gemakkelijk en vertrouwd kiezen, maar die medicijnen die de toekomstige baby niet zullen schaden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

92 − = 89