Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van "Furosemide" tijdens de zwangerschap | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van “Furosemide” tijdens de zwangerschap

Vrouwen die tijdens de zwangerschap geen zwelling hebben, hebben geluk. De meesten hebben niet zoveel geluk, dus de zwelling onder de ogen, gezwollen benen en handen, een gevoel van zwaarte dat dit proces vergezelt - voor hen is het fenomeen frequent en zeer onaangenaam. Geen wonder dat een vrouw "in positie" op zoek is naar manieren om van dit probleem af te komen.

Het is vaak te horen dat "Furosemide" bij zwangerschap - een optimale variant voor de strijd tegen een wallen. Dit medicijn is een van de meest bekende van alle diuretica. Bij hem valt de keuze om af te vallen, het lichaam te ontdoen van overtollig vocht en aanstaande moeders. Is het de moeite waard om het medicijn te gebruiken tijdens het dragen?

Oorzaken van zwellingen bij zwangere vrouwen

Dit is het eerste wat u moet weten, de manier kiezen om het probleem aan te pakken en uitzoeken of u dit kunt aanvragen "Furosemide".

Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van "Furosemide" tijdens de zwangerschap

In het lichaam van een vrouw die een baby verwacht, stijgt de stroom circulerend bloed als gevolg van de placenta. In dit verband ondervindt hij ernstige belasting en ten eerste voelt het terugtrekking, evenals het cardiovasculaire systeem.

De aandoening wordt verergerd als de toekomstige moeder chronische ziektes heeft die zich volledig voelen, net tijdens het dragen van het kind.

In sommige gevallen kan dit onaangename verschijnsel periodiek worden verwijderd, als een vrouw volledig rust, niet moreel en fysiek overwerkt.

Maar het komt ook voor dat wallen zich niet vanzelf terugtrekken, het geeft een toekomstige moeder geen normale levensstijl, gaat gepaard met pathologieën, een verslechtering van de algemene toestand. Dan rijst de vraag wat er moet worden gedaan om het te verlichten.

Soms is wallen pathologisch. In dit geval is een raadpleging van een arts noodzakelijk, die een adequate behandeling voorschrijft.

Sommige vrouwen weten van het medicijn "Furosemide", geef er de voorkeur aan om het te gebruiken ongeacht of er een pathologie is, die zijn toestand wil verlichten, maar is het zo veilig, hoe zou ik het willen?

Indicaties, contra-indicaties voor de ontvangst van "Furosemide"

Dit medicijn is een van de diuretica met een snel en effectief effect. Bovendien helpt het medicijn om de druk te verminderen door de aderen uit te zetten. Hierdoor wordt de belasting op alle organen, inclusief het hart, verminderd.

De belangrijkste indicator voor het gebruik van het medicijn is de aanwezigheid van overtollig vocht in het lichaam, dat moet worden teruggetrokken.

Contra-indicaties voor het geneesmiddel zijn veel meer:

Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van "Furosemide" tijdens de zwangerschap
 1. Nier-, leverinsufficiëntie;
 2. Stenen in de urineleider;
 3. Ontstekingsprocessen in de nieren, waaronder glomerulonefritis;
 4. Ziekten van het hart;
 5. Uitdroging.

receptie "Furosemide" vereist constante bewaking van hun toestand. Het is noodzakelijk om de prestaties van de uitscheidingsfunctie van het lichaam te controleren, of het natrium en calcium verliest, hoe het cardiovasculaire systeem werkt. Als zelfs minimale verstoringen worden waargenomen, is het noodzakelijk om dringend een arts te raadplegen.

Bijwerkingen van het gebruik van het medicijn

Ondanks al zijn eigenschappen kan de werking van het medicijn niet uitzonderlijk positief worden genoemd. Samen met de overtollige vloeistof, het "Wast weg" natrium en calcium uit het lichaam, die niet alleen de vrouw treft, maar ook de foetus. Als ongecontroleerde drankmedicatie kan dit een zeer negatief effect op de foetus hebben.

Onder invloed hiervan, is de elektrolytenbalans verstoord, het gebrek aan natrium en kalium kan ertoe leiden dat de foetus geen zuurstof krijgt, terwijl er in het moederswerk fouten kunnen optreden.

Dit is geen volledige lijst met bijwerkingen.

Het kan ook de volgende toestanden bevatten:

Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van "Furosemide" tijdens de zwangerschap
 • duizeligheid;
 • convulsies;
 • Kortademigheid;
 • Drukvallen;
 • flauwvallen;
 • Mislukkingen in het proces van uitscheiding van urine.

Kan ik het medicijn innemen terwijl ik wacht op de baby?

Volgens de instructies voor gebruik "Furosemide", vrouwen die lijden aan zwelling, tijdens de zwangerschap, kan het medicijn alleen in speciale gevallen worden voorgeschreven. Dit betekent dat het medicijn alleen kan worden gebruikt als het voordeel ervan groter is dan de mogelijke schade voor de toekomstige moeder en foetus.

Zoals te zien is in de lijst met contra-indicaties en mogelijke bijwerkingen, kan dit medicijn veel schade toebrengen aan zwangere vrouwen.

Een van de mogelijke gevolgen - "Wegspoeling" van een organisme van nuttige microcellen. Dit kan resulteren in een onjuiste ontwikkeling van de foetus, zowel in de vroege als late stadia van de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder. Het ontbreken van elementen kan leiden tot de verkeerde ontwikkeling van het hart, de hersenen. Een sterke afname van de hoeveelheid kalium in het lichaam van de moeder leidt in sommige gevallen tot aritmie bij de foetus, die soms tragisch eindigt.

Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van "Furosemide" tijdens de zwangerschap

Vanwege het effect van het medicijn is een kind mogelijk onderconsumptie en zuurstof, wat ook ernstige ontwikkelingsstoornissen kan veroorzaken.

Artsen zeggen dat de dosering van het medicijn niet mag worden overschreden.

Als het meerdere keren wordt verhoogd, is er een groot risico dat de zwangerschap eindigt met een miskraam. Dit kan gebeuren op elk moment van de ontwikkeling van de baby, zonder dat er andere bijwerkingen worden waargenomen.

Wallen irriteren vrouwen die wachten op de baby, maar als het niet gepaard gaat met pathologie, moet je er met behulp van medicijnen van af. Gebruik in dit geval geen medicijnen op basis van planten.

Medicijnen kunnen alleen worden voorgeschreven in gevallen waarin de wallen pathologisch zijn. Het is zeer wenselijk dat de behandeling wordt uitgevoerd onder de supervisie van een arts, en bij voorkeur in een ziekenhuis.

Met betrekking tot "Furosemide", hij wordt soms getoond als een eiwit wordt gevonden in de urine van een zwangere vrouw, wordt de diagnose gesteld "Preeclampsia". Voor behandeling wordt het medicijn intraveneus toegediend. De actie zal snel en effectief zijn, maar moderne artsen proberen het gebruik ervan zo min mogelijk te gebruiken. toepassen "Furosemide" tijdens de zwangerschap, vooral in latere perioden, zelfs als een "Noodhulp" vaak is het onmogelijk.

"Voorgeschreven" dit medicijn kan ook niet onafhankelijk worden ingenomen, net zoals het ten strengste verboden is om de dosering onafhankelijk aan te wijzen.

Als u dit medicijn nog steeds voorgeschreven hebt, drink dan veel vocht, eet voedingsmiddelen die eiwitten bevatten. In sommige gevallen krijgen patiënten zuren voorgeschreven die de stabilisatie van celmembranen bevorderen, evenals geneesmiddelen die de bloedsomloop normaliseren. Al deze aanbevelingen verminderen de negatieve invloed van de medicatie op het lichaam en het risico op bijwerkingen, die worden beschreven in de instructie voor het gebruik van het medicijn.

alternatieven

Indicaties, contra-indicaties, bijwerkingen van "Furosemide" tijdens de zwangerschap

De moderne geneeskunde zorgde voor toekomstige moeders die leden aan zwelling. Tegenwoordig worden andere drugs gebruikt om van het fenomeen af ​​te komen.

Bijvoorbeeld, bij een verhoogde druk, "Magnesia", en in het geval van problemen met het cardiovasculaire systeem, worden langdurige medicijnen voorgeschreven. Dergelijke medicijnen omvatten "Panangin".

Om het werk van de nieren aan te passen, worden vandaag gerenommeerde theesoorten voorgeschreven voor toekomstige moeders.

Deze drankjes hebben een uitgesproken diuretisch effect, dus geen veranderingen in het lichaam veroorzaken.

het voorkomen

U kunt het risico op oedeem verminderen als u eenvoudige aanbevelingen volgt:

 • Eet minder zout voedsel, pittig, pittig, gerookt voedsel;
 • Probeer uzelf te beperken bij het nemen van vloeistoffen (bij voorkeur niet meer dan 1,5 liter / dag);
 • Neem vitamines die helpen de wanden van bloedvaten te versterken.

Bovendien, eet goed - meestal ondervoed voedsel, gestoomd.

Het antwoord op de vraag of het mogelijk is om Furosemide tijdens zwangerschap te zwellen, is overduidelijk - dit medicijn is gevaarlijk bij het dragen van de foetus voor zowel de moeder als de baby.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + 1 =