Ik ben mama!

Klaar maken voor de reis: hoe kan overclimatisering worden voorkomen?

Klaar maken voor de reis: hoe kan overclimatisering worden voorkomen?

Plant u een toeristische reis naar de warme regio's? Is er een dienstreis met lange vluchten? Als u voor aanzienlijke afstanden reist, niet voor de eerste keer in uw leven, is zo'n onaangenaam fenomeen als heraclimatisatie zeker geen verrassing voor u. Om de grillen van het opstandige organisme niet de rest of werkbezoek te bederven, leer "om een ​​slee te bereiden in de zomer". Maar laten we eerst proberen het probleem te begrijpen en begrijpen waarom het soms zo moeilijk voor ons is om het hoofd te bieden aan een scherpe verandering in klimaat of tijdzones.
Met re-acclimatisatie, op één of andere manier, minstens één keer in uw leven alle liefhebbers van reizen. Zelfs lichamelijk gezonde mensen die in een gematigd of koud klimaat leven, ervaren onaangename sensaties, stappen in de tropen of subtropen.

En als u lijdt aan chronische ziekten, zijn de problemen verzekerd: het lichaam probeert zich zo snel mogelijk aan te passen aan de sterk veranderde omstandigheden, besteedt er een enorme hoeveelheid interne middelen aan en de eerder gecompenseerde gezondheidsproblemen manifesteren zich als geheel "boeket"Onaangename symptomen van recycling. Falen "interne klok"Met een lange vlucht, veroorzaakt door de verandering van tijdzones, veroorzaakt SSHP - een syndroom van tijdzonewijziging, vooral ernstig bij oudere mensen en kinderen.

De belangrijkste tekenen van onsuccesvolle re-acclimatisatie

De meest voorkomende tekenen van over-recuperatie zijn slaperigheid en hoofdpijn (ze worden vaak veroorzaakt door zelfs een kleine verandering in tijdzones tijdens een transmedische vlucht), vermoeidheid, zwakte, een lichte toename in temperatuur en duizeligheid.

Klaar maken voor de reis: hoe kan overclimatisering worden voorkomen?

Bij epilepsie kan de verandering van tijdzones en re-acclimatisatie een exacerbatie van de ziekte veroorzaken, wat zich uit in de toename of intensivering van aanvallen, paniekaanvallen, slapeloosheid. Daarom moet u voor een lange reis absoluut een arts bezoeken en eventueel voorbereidingen treffen voor een preventieve ontvangst vóór vertrek of tijdens de vlucht.

Ook kan de arts een advies geven over het regime van dagelijkse anti-epileptica vanwege de verlenging of verlaging van de biologische dag van de patiënt tijdens de vlucht.

Opnieuw acclimatiseren en enkele "catarrale" symptomen geven:

 • aanhoudende keelpijn;
 • loopneus;
 • hoesten;
 • rillingen;
 • toegenomen zweten.

Vaker wel dan niet, mensen met chronische broncho-longziekten geconfronteerd met ademhalingsproblemen in de aanpassingsperiode, maar redelijk gezonde reizigers kunnen verrast zijn te vinden bij aankomst op de plaats van rust, van waaruit de rhinitis vandaan komt. Krukstoornissen, verlies van eetlust, depressieve stemming, prikkelbaarheid zijn bekende tekenen van de acclimatisatieperiode.

Klaar maken voor de reis: hoe kan overclimatisering worden voorkomen?

Vrouwen kunnen cyclusstoornissen hebben: het maandelijks komt niet op tijd aan, of, omgekeerd, het komt te vroeg, het volume van bloedverlies neemt toe of af en pijnlijke gevoelens verschijnen. Dit is het gevolg van schommelingen in het hormoonniveau veroorzaakt door een sterke verandering in de omgevingsomstandigheden.

Helaas, volledig vermijden van acclimatisatie en "verschuiving"Het is onwaarschijnlijk dat maandelijks werkt: noch amateurs mogen vakanties doorbrengen in warme klimaten, noch fans van skiën in de hooglanden. Bij een plotselinge daling van de atmosferische druk, temperatuur en vochtigheid kan elk organisme morbide reageren. Daarom moet u weten hoe u de periode van hernieuwde acclimatisatie met minimale verliezen moet overleven.

Leren om onaangename symptomen te elimineren

Om te begrijpen hoe de stormachtige reactie van het organisme op de verandering van omgeving kan worden gladgestreken en hoe het zich zo snel mogelijk aan nieuwe omstandigheden kan aanpassen, is het nodig om de factoren te bepalen die de ontwikkeling van symptomen hebben veroorzaakt. Als je uit een koude en besneeuwde stad aan een warme kust komt, gaat het waarschijnlijk om thermische aanpassing.

In dit geval raden artsen aan:

 • verhoog het waterverbruik tot 3-4 liter per dag;
 • verminder de hoeveelheid zout, gerookt en vet voedsel in het dieet;
 • zorg voor voldoende vocht in het lichaam (bijvoorbeeld met een airconditioner in de slaapkamer of in een hotelkamer);
 • leid de eerste 2-4 rustdagen zo passief mogelijk (meer rust en slaap, minder belasting van wandelingen, feesten en excursies);
 • pak de juiste kledingkast en ga niet naar het strand van 12-00 tot 16-00.
Klaar maken voor de reis: hoe kan overclimatisering worden voorkomen?

Niet alleen een reis naar het zuiden kan de gezondheid van een persoon die in een gematigd klimaat leeft ondermijnen: ook reizen naar het noorden is soms moeilijk. Een tekort aan ultraviolet en lage temperatuur van de lucht kan alle indrukken van het verblijf op exotische noordelijke breedtegraden bederven.

Om ongemak te minimaliseren, gaat u naar een dieet met een hoge calorie (binnen redelijke grenzen), gebruikt u een voldoende hoeveelheid vitamines, vooral ascorbinezuur, en geeft u ook een tijdje alcohol op: de ontvangst kan het probleem aanzienlijk verergeren.

Rustend in het bergachtige gebied, kunt u voortdurend lijden onder oorzakenloze zwakte, dyspneu en duizeligheid. Dit komt door een verandering in de index van de atmosferische druk en een afname van de zuurstofconcentratie in de lucht.

U kunt het volgende doen:

 • naar de bergen stijgen, een markering van 500 m per dag niet overschrijden en op de bereikte hoogte blijven gedurende ten minste één dag;
 • drink meer zuiver water;
 • neem na overleg met een arts medicijnen mee die de bloedcirculatie stimuleren;
 • vermindering van de belasting van het spijsverteringskanaal (het dieet moet voornamelijk bestaan ​​uit lichte, warme voorgerechten en magere snacks).
Klaar maken voor de reis: hoe kan overclimatisering worden voorkomen?

Probeer voor een lange vlucht, waarbij verschillende tijdzones worden vervangen, geleidelijk uw "biologische klok": Als je naar het oosten wilt vliegen, ga dan liggen en sta 2-3 uur eerder op dan normaal, als je naar het westen gaat - ga liggen en sta een paar uur later op.

Volg op de dag van de vlucht het dieet: stop koffie en andere cafeïnehoudende dranken, sterke thee, alcohol. Geef de voorkeur aan eiwitrijke voedingsmiddelen met laag vetgehalte. Probeer in het vliegtuig te slapen, en als het niet werkt, drink dan meer. Neem magnesiumbereidingen mee: ze helpen de uitingen van SWAP te verminderen en versnellen het aanpassingsproces.

Artsen adviseren vooraf, vóór het begin van de reis, om een ​​gunstige basis voor de latere acclimatisatie op een nieuwe plaats voor te bereiden.

2 weken voor de reis, begin met het nemen van het vitamine-polyminerale complex en, indien mogelijk, het opgeven van schadelijke gewoonten, probeer te compenseren voor alle chronische ziekten die je hebt en zorg voor een volwaardige dagelijkse slaap.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

92 − = 87