Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten? | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?

Een vrouw die onlangs een moeder is geworden, kijkt heel nauwlettend en angstig toe hoe gezond haar kruimels zijn. Maar vaak gedraagt ​​de baby zich anders dan beschreven in de boeken. Er zijn tekenen wanneer ze ziet dat mama onmiddellijk het alarm moet laten klinken. Maar er zijn ook vrij onschadelijke fysiologische, verdwijnen in het eerste jaar van het leven. Vandaag zullen we het hebben over de spiertonus bij baby’s. Laten we proberen te begrijpen wat het is en hoe we het probleem moeten aanpakken.

Spierspanning – wat is het?

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?

Spiertonus bij pasgeborenen is een verschijnsel dat steeds vaker voorkomt, maar waarom ontstaat het?

Het is een feit dat in de buik van de moeder – het eerste huis van kruimels – de ruimte zeer beperkt is. De baby groeit, ontwikkelt zich en het wordt steeds intiemer in zijn huis, hij kan zijn armen en benen niet meer normaal bewegen.

onthouden “Embryo pose”: het handvat van de baby is gekruist op de borst, de benen zijn gebogen op de knieën.

Een lang verblijf in zo’n toestand kan alleen maar de spieren beïnvloeden, die altijd erg gespannen zijn. Dat wil zeggen, een dergelijk fenomeen als tonus ontstaat door toegenomen spierresistentie, die optreedt bij passief rekken in het bewegingsproces in het gewricht.

Verhoogde spierspanning bij baby’s kan nog enige tijd na de geboorte aanhouden, volledig verdwijnen op dit fenomeen als gevolg van 1 jaar. Het verminderen van de toon is al 3-4 maanden.

Diagnose van het probleem

Direct na de geboorte, natuurlijk, niet in de eerste minuten, maar nog steeds in het kraamkliniek, beginnen de baby’s de diagnose spiertonus te krijgen.

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?

Na ontslag, zal de baby een maandelijks onderzoek ondergaan, bij de receptie zal de arts ook aandacht besteden aan de toon, vooral de eerste drie maanden. Bij baby’s die in de wereld zijn geboren “Onafhankelijk”, en tijdens de zwangerschap en arbeid, die is gelegen in de buik van alle fysiologische regels, het instellen van de weerstand van de ledematen en spieren, of liever gezegd, hun individuele groepen, kan de inspectie proces om te bepalen of de normale toon past of niet.

Crumbs, geboren met een keizersnede of aanwezig zijn voor een lange tijd in de maag in het bekken ijver van mijn moeder kan een andere positie van het lichaam na de geboorte waren. Dat is de reden waarom een ​​kinderarts of neuroloog die een onderzoek uitvoert, zal vragen naar het verloop van de zwangerschap en de bevalling zelf.

Als je een inscriptie op de kaart van je kind ziet “Tonus is dystonisch”, Laat geen alarm klinken, zoek gewoon uit wat wat is. Wat is deze dystonische spierspanning? Dit is een syndroom waarbij de motorische activiteit van de baby wordt onderbroken en er een abnormale ontwikkeling van de spieren optreedt. Meestal wordt dit probleem gediagnosticeerd in de kinderschoenen en door de manier, hoe eerder het wordt ontdekt, hoe gemakkelijker en efficiënter, kunt u te maken met het.

We observeren de baby: we identificeren het probleem

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?

Om het probleem zo vroeg mogelijk op te merken, raden deskundigen aan dat jonge moeders hun kinderen nauwlettend in de gaten houden en hun motorische activiteit evalueren, afhankelijk van hun leeftijd.

Van geboorte tot de leeftijd van je “De zon” kan de gebruikelijke positie van het embryo voor hem behouden. Als de baby de pennen naar de borst drukt, wijst dit op een normale ontwikkeling van de spieren. Artsen adviseren om te observeren hoe een pasgeboren baby zijn vuisten balt. Bij normale ontwikkeling moet de vuist in de compressie van een vuist binnen zitten.

Als de kruimel op de buik wordt gelegd, moet hij de benen buigen, alsof hij wil kruipen. Naar de eerste “verjaardag” van de baby – 1 maand, hij zal moeten proberen te halen en houd de kop op het moment dat zal slechts een paar seconden, alles wat er gebeurt op de reflex niveau, en wordt beschouwd als de norm voor alle kinderen van deze leeftijd.

De volgende periode van spierontwikkeling is 1-3 maanden van het leven. Tegen die tijd, de spanning in de spieren beginnen te gaan op zijn retour, de kruimels lijken meer bewuste bewegingen en reacties: hij begint te bereiken voor een stuk speelgoed, en tegen het einde van de derde maand en lichtobjecten in de greep houden. Er is een reactie (rotatie van het hoofd) op de bron van licht en geluid. Tegen het einde van deze periode weet de baby al hoe ze haar hoofd moet vasthouden. Door de baby op zijn rug te leggen en lichtjes aan de handvatten te trekken, zul je zien dat hij zichzelf op eigen kracht probeert op te trekken. Door zijn kind rechtop te houden en de benen op te zetten, zal de kruimel proberen te lopen. Op de leeftijd van drie maanden moet het kind volledig stoppen.

Van 3 tot 6 maanden zal het kind zijn vaardigheden verbeteren: begint met een rammelaar in zijn handen te houden, niet alleen geïnteresseerd te zijn in objecten die precies voor hem staan, maar ook in de buurt. In deze maanden, uw zoon of dochter te leren om te rollen op zijn buik en rug, op de rug, en zal proberen om op te staan ​​op handen en voeten.

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?

In de periode van 6 maanden tot 1 jaar zullen er nog twee grote sprongen in de spierontwikkeling zijn: op 6-9 maanden en op 9-12. In deze periode zal de jongere leren om zelfstandig te zitten, op te staan, eerst met de steun, en alleen dan zonder. Veel kinderen beginnen langzaam naar een jaar te lopen. Er is een ontwikkeling van fijne motoriek: er zijn nieuwe grijpbewegingen. Het kind neemt nu steeds meer voorwerpen en gebruikt de duim en wijsvinger.

Als je merkt dat je baby zich op de een of andere manier verkeerd ontwikkelt en niet over bepaalde vaardigheden beschikt die hij zou moeten hebben, dan is het de moeite waard om naar een dokter te gaan. Helaas zijn er de laatste tijd steeds meer pasgeborenen geboren met een verminderde spierspanning. Dit probleem kan worden veroorzaakt door een groot aantal factoren, bijvoorbeeld erfelijke aandoeningen van de moeder, ondervoeding tijdens de zwangerschap, enz.

Typen afwijkingen

Er zijn verschillende soorten overtredingen die in detail moeten worden besproken:

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?
  • Het meest voorkomende probleem dat elke tweede moeder – hypertonus merkt. Dit is hoe de verhoogde spierspanning wordt genoemd. Het wordt meestal waargenomen nadat de kruimel drie maanden oud is geworden. Bij kinderen met een dergelijk probleem is er een sterke spierspanning. De toename in spierspanning kan onverwacht optreden op een moment dat de pasgeborene in een kalme staat aankomt. De ledematen van het kind zijn tegelijkertijd gebogen, ze zijn erg moeilijk om te ontspannen;
  • Het tegenovergestelde soort stoornis wordt de hypotonische, dat wil zeggen de verlaagde genoemd. Zulke baby’s houden het hoofd niet goed vast, zijn apathisch, het lichaam is voortdurend in een ontspannen toestand;
  • Er is ook spierasymmetrie. In dit geval combineren de spiergroepen de twee soorten stoornissen die hierboven zijn beschreven. Al op jonge leeftijd wordt dit probleem vastgesteld door visuele inspectie. De arts kan opmerken dat een deel van het lichaam van de baby verschillen vertoont. Of, bijvoorbeeld, een kruimel draait de romp in één richting.

Wij behandelen

Spiertonus bij pasgeborenen: wat kunnen ouders verwachten?

Een gekwalificeerde arts moet de behandeling voorschrijven. De regulatie van de spiertonus wordt meestal bereikt met behulp van massage, speciale gymnastiek, oefeningen in het zwembad.

In sommige gevallen zijn ook medicijnen nodig.

Het belangrijke punt, als uw kind een massage nodig heeft, zoek dan naar een gekwalificeerde specialist.

Anders kan na het verloop van procedures geen positief effect worden verkregen, maar een negatief effect. Over het algemeen, let op uw baby, als u plotseling afwijkingen in de ontwikkeling opmerkt, zelfs als ze onbeduidend zijn, raadpleeg dan een arts.

Wees niet verlegen en wees niet bang, in deze situatie is het beter om veilig te zijn dan om over het hoofd te zien.

Zorg voor je kinderen en wees niet ziek!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

55 − = 46