Ik ben mama!

Synechia van het meisje: wat zijn ze

Synechia is een vrij algemeen verschijnsel bij meisjes. Deze pathologie is een samensmelting van de kleine schaamlippen, maar in zeldzame gevallen zijn pieken mogelijk tussen klein en groot. Deze complicatie kan zowel aangeboren als verworven zijn.

Synechia van het meisje: wat zijn ze

Bovendien zijn synechiae voltooid wanneer de urethra gesloten is en gedeeltelijk, wanneer alleen de toegang tot de vagina is gesloten. Vooral wordt deze diagnose gesteld aan kinderen van 1 tot 3 jaar en van 8 tot 10 jaar.

De oorzaken van synechia bij meisjes

Overmatige of onvoldoende intieme hygiëne is vaak de oorzaak van het begin van de ziekte. In het eerste geval, met de geslachtsdelen problemen ontstaan ​​als gevolg van het feit dat de ouders zijn ook netjes en weg te spoelen het kind meerdere keren per dag en voortdurend gebruik maken van zeep.

Bij jonge kinderen het slijmvlies van de vulva is zeer delicaat en gevoelig, dus bij blootstelling aan zeep, is het frequent wrijven spons gemakkelijk gewond. Hetzelfde geldt voor te strakke kleding.

Als gevolg hiervan worden wonden gevormd, die de labia minora voorzichtig samenvoegen. Dus, er zijn synechia bij kinderen. Bij onvoldoende hygiëne treedt dit verschijnsel echter zo vaak op.

De oorzaak van de ziekte kan zijn en infecties van het urinewegstelsel. In sommige gevallen is de oorzaak precies de infectie die in de urinewegen is terechtgekomen. Dienovereenkomstig strekken pathogene micro-organismen zich uit naar het vulva-gebied. Ze beïnvloeden het gevoelige slijmvlies, leiden tot ontsteking en fusie van de lippen.

In het geval van infectie van de geslachtsorganen, wordt de synechiae bij meisjes gevormd in een vergevorderd stadium van de ziekte, bijvoorbeeld met vulvovaginitis. Veel seksueel overdraagbare infecties worden op de huishoudelijke manier overgedragen. Heel vaak zijn de ouders de bron van besmetting. Bovendien kan een infectie optreden tijdens de bevalling.

Het gebruik van andermans washandje, handdoeken en andere persoonlijke verzorgingsproducten mag niet worden uitgesloten, omdat dergelijke microben zich heel goed in een vochtige omgeving kunnen voortplanten. Natuurlijke waterlichamen vormen ook een bedreiging.

Onder andere de volgende redenen voor de ontwikkeling van synechia, zijn de meest voorkomende:

 • Allergische ziekten. Meestal verschijnen er negatieve reacties in de vorm van huiduitslag op de huid, maar in sommige gevallen worden de slijmvliezen aangetast. Ouders van allergische kinderen moeten letten op de roodheid van de vulva, vooral als het kind lijdt aan exsudatieve diathese;
 • Complicaties tijdens de zwangerschap. In de praktijk is bewezen dat meisjes van wie de moeder moeilijkheden ondervonden tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld, leed aan een baarmoeder infectie of ernstige bloedvergiftiging, verklevingen vaker gevormd. In dergelijke gevallen moeten ouders de baby aan de gynaecoloog laten zien zodra ze 1 jaar oud is;
 • Gebrek aan oestrogeenhormonen;
 • Snelle weefselregeneratie;
 • Verhoogde niveaus van palen;
 • Dysbacteriosis.

Onderschat deze pathologie niet, het is zeer gevaarlijk en zit boordevol ernstige complicaties. Ten eerste kan het acute verloop van de ziekte gemakkelijk overgaan in het chronische, omdat het in staat is tot snelle progressie.

Ten tweede, de geslachtsorganen, zoals het kind zelf, groeien en worden, in de aanwezigheid van sinesh, verkeerd gevormd. Daardoor vervorming van het perineum leidt tot verstoring van de vruchtbaarheid (miskraam, de frequente dreigende beëindiging miskraam, onvruchtbaarheid).

Bovendien wordt onder de film voortdurend vaginale afscheiding verzameld, die een ideaal medium is voor de verspreiding van pathogene microflora.

Symptomen van opkomende synechia bij meisjes

Synechia van het meisje: wat zijn ze

Bij de eerste vermoedens is het noodzakelijk om zich tot de arts-gynaecoloog te wenden. Gewoonlijk ontdekt de moeder tijdens het hygiëneproces splicing. Als je op de grote schaamlippen drukt, blijven de kleintjes aan elkaar plakken. Zoals hierboven vermeld, is het splitsen van groot en klein ook mogelijk.

De arts moet ook worden geraadpleegd als het meisje moeite heeft met plassen. Als het urinekanaal wordt geblokkeerd, zal het kind duwen, grillig, huilen. Wanneer elke drang naar het toilet gepaard zal gaan met dergelijke verschijnselen, is het niet de moeite waard om dit af te schrijven op de terughoudendheid van het kind om zich aan de pot te wennen.

U moet worden gewaarschuwd als huiduitslag, roodheid, schilfers en afscheiding.

diagnostiek

De arts onderzoekt of er een verdenking is van een synechia. Vervolgens neemt hij uitstrijkjes, en zaait hij de detectie van pathogene flora met de definitie van gevoeligheid voor antibiotica. Het moet mogelijk worden getest op latente infecties, zoals chlamydia, candidiasis, trichomoniasis, bacteriële vaginose, mycoplasmose, enz., En een analyse van feces en urine. In sommige gevallen is het nodig om echografie van de bekkenorganen uit te voeren.

Behandeling van synechia bij meisjes

Behandeling van de ziekte begint pas nadat de arts heeft ontdekt welke oorzaken de pathologie hebben veroorzaakt.

In de vroege stadia is het vrij eenvoudig om spikes te elimineren. Voor dit doel wordt een speciale zalf op basis van oestrogeen voorgeschreven, wat een lokaal effect heeft. Het medicijn wordt gedurende de week een nacht aangebracht. Als na dergelijke maatregelen geen verbetering wordt waargenomen, moet een chirurgische interventie worden uitgevoerd.

De scheiding van synechia door middel van een operatie bij meisjes wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie. Na de scheiding schrijft de arts procedures voor die gericht zijn op een onmiddellijke genezing van de wond, bijvoorbeeld calendula-zalf of kruidenbaden.

In sommige gevallen worden dergelijke zalven als Kontraktubeks, Traumeel C en Ovestin gebruikt. Ze worden alleen met de vingers aangebracht, zonder watten of gaas. Ze moeten in een complex worden gebruikt. Bijvoorbeeld, na de ochtend en middag zweten, breng een mengsel van de eerste twee crèmes aan, en in de avond - de derde.

Als de baby in luiers slaapt, moet u wachten tot de crème volledig in de huid is opgenomen en pas dan pas op bed. Behandeling met zalven duurt meestal 2-4 weken.

In sommige gevallen is de scheiding succesvol, maar soms zijn er terugvallen. In dergelijke gevallen is de oorzaak meestal verborgen in allergenen.

Ook opgenomen in het pakket van maatregelen is antihelminthische therapie. De noodzaak ervan is niet afhankelijk van de resultaten van de analyses, omdat een helmintische invasie aanwezig kan zijn, zelfs met negatieve resultaten.

Nuttig is een verscheidenheid aan trays met kruiden calendula, kamille en salie.

Preventie van de vorming van synechia bij meisjes

 • Om de geslachtsdelen niet te infecteren, worden de erecties alleen van voren naar achteren uitgevoerd;
 • Ondergoed mag niet strak en noodzakelijkerwijs van natuurlijke stoffen zijn gemaakt;
 • Op oudere leeftijd wordt aanbevolen om preventieve onderzoeken uit te voeren bij een kindergynaecoloog;
 • Gebruik geen hygiëneproducten voor elke wash-out;
 • Zeep of gel moet kinderlijk zijn, dat wil zeggen, het moet overeenkomen met de zuurgraad, zonder geurstoffen, deodorants en verven. Deze regels zijn van toepassing op andere middelen (papier, parfums en detergentia);
 • Regelmatig zelfonderzoek uitvoeren. De eerste symptomen van de ziekte zijn de reden voor een bezoek aan een specialist;
 • Smeer het gebied van de schaamlippen met plantaardige olie (vooral amandelolie), vooral het is handig voor meisjes die gevoelig zijn voor allergieën. De procedure wordt tweemaal per dag of na elke wasbeurt uitgevoerd, maar het is de moeite waard om een ​​arts te raadplegen;
 • Om de baby beter te wassen dan gewoon stromend water;
 • Badschuim mag alleen worden toegevoegd voor het einde van het bad;
 • Kinderondergoed moet apart van een volwassene worden gewassen. Het is wenselijk om het te koken, en vóór gebruik - strijken;
 • Monitor dieet, sluit allergenen uit;
 • Gebruik geen antiseptica zonder de noodzaak;
 • Was je handen, niet met washandjes en sponzen;
 • Gebruik geen luiers, verander ze regelmatig om irritatie van de huid te voorkomen;
 • Zorg ervoor dat urine na het plassen niet op de huid van het perineum en de benen achterblijft.

overzicht

Synechia van het meisje: wat zijn ze

Synechia is een samensmelting van niet alleen de kleine schaamlippen, maar ook van grote en kleine lippen. Behandeling is in alle gevallen noodzakelijk, omdat dit fenomeen niet zonder infectie overgaat. Het verloop van de behandeling hangt af van het stadium van de ziekte: operatief of conservatief.

In sommige gevallen kan een ervaren arts de schaamlippen verdelen. Als er symptomen worden gevonden, moet u onmiddellijk een arts raadplegen. Het is de moeite waard te onthouden dat pathologie beladen is met ernstige complicaties. Preventie moet niet alleen worden uitgevoerd om de ziekte te voorkomen, maar ook om herhaling te voorkomen.

Let op de gezondheid van uw kind en neem bij de minste symptomen direct contact op met een specialist!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 60 = 66