Valgus stop installatie: algemene informatie en oorzaken | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Valgus stop installatie: algemene informatie en oorzaken

Het valgus stopsysteem dat bij kinderen wordt vastgesteld, is het gevolg van een zwak of onderontwikkeld gewrichts- en ligamentapparaat. Wetende over dergelijke eigenaardigheden van uw kind, moeten ouders op alle mogelijke manieren zijn fysieke activiteit bevorderen, specifieke schoenen kopen, regelmatig een orthopedist bezoeken en een massage uitvoeren.

Als de diagnose is “Valgus vervorming van de voeten” wordt in de kinderschoenen gesteld, de kans dat het probleem teniet gaat als de gewrichten en ligamenten sterker worden, meerdere keren groeit.

Wat moet je weten over de ziekte?

Een valgusdeformatie is een verminderde hoogte van de voetboog, hun gebogen as en een te leeggelopen middensegment.

Valgus stop installatie: algemene informatie en oorzaken

Tijdens het proces worden de hielen en vingers aan de buitenkant gedraaid. Het gevolg is dat de voeten op een letter lijken “X”, vanwege wat het kind niet in staat is om gewone schoenen te dragen, wat hem niet alleen ongemakken, maar ook pijn veroorzaakt.

Pathologische setting is geen kwestie van een dag, en zelfs niet van een maand. De eerste fase van valgusmisvorming is merkbaar door het feit dat de benen tijdens het lopen licht buigen en de voeten plat staan.

Vervolgens hebben kinderen moeite met het kiezen en dragen van standaard schoenen, ‘s avonds zwellen ze en doen pijn aan de onderste ledematen.

De derde fase van valgusvervorming van de voeten omvat:

 • De duim en de volgende vinger draaien;
 • De zool wordt alleen plat gelegd, krijgt een grotere dichtheid en is bedekt met pijnlijke eeltplekken;
 • De tweede vinger neigt naar boven, daarop wordt een stevige uitloop gevormd.

Wanneer valgusvervorming van de voeten wordt gediagnosticeerd bij kinderen van jong tot oud, is er alle kans om de installatie uit te lijnen en verdere problemen met platte voeten, pijn, enz. Te voorkomen.

Waar vindt de valgusmisvorming van de voeten van de foetus of het opgroeiende kind?

De redenen voor onjuiste installatie zijn gering, maar ze zijn vrij algemeen en zwaar:

 • Falen in het endocriene systeem, gemanifesteerd in de vorm van diabetes mellitus of een defecte schildklier;
 • Vervorming van de voeten, gemanifesteerd in de vorm van een dwarse platte voet – de afwezigheid van een longitudinale holte tegenover de duimen;
 • Osteoporose is de hoofdoorzaak van platte voeten, omdat dit leidt tot een afname van de dichtheid en fragiliteit van botweefsel;
 • Overmatig lichaamsgewicht, toenemende druk op de voeten en gedwongen dwingen zich te concentreren op de vlakke staande ledematen;
 • Mechanische schade;
 • Genetische factor.

Veel aandacht wordt besteed aan verkeerd geselecteerde schoenen, die niet gedragen of groter / kleiner dan zou moeten zijn. Meisjes uit de tienerperiode zijn ten strengste verboden om schoenen met hakken te versmallen, wat bijdraagt ​​aan de verkeerde verdeling van het gewicht op de voeten. Ouders van adolescenten moeten begrijpen dat in deze fase van volwassenheid de valgusvervorming van de voeten moeilijker en langer wordt geëlimineerd dan bij kleine kinderen.

Valgus stop installatie: algemene informatie en oorzaken

Overigens is valgusvervorming zeldzaam, en het komt nog minder vaak voor dan aangeboren.

Peuters twee jaar-oude fabriek begint te vormen als gevolg van het verhogen van hun motorische activiteit, wanneer ze leren om te rennen en springen en onbewust zet platte voeten, in een poging om zijn evenwicht te bewaren.

Tegelijkertijd worden ze geselecteerd op hun eerste ‘Serieuze’ schoenen, die een harde rug, orthopedische binnenzool en andere verplichte attributen moeten hebben.

Vergeet niet dat op deze leeftijd valgus vervorming ontwikkelt zich sneller dan een tiener, en was oorspronkelijk foutieve installatie kan uitgroeien tot een verkromming van de wervelkolom, lage rugpijn en andere “Adult” ziekten van gewrichten en botten.

Conservatieve therapie

Valgusvervorming van de voeten bij kinderen verplicht hun familieleden om specifieke schoenen met orthostyles aan te schaffen, correctoren voor het fixeren van de positie van de vingers, dekvloeren en wreefjes. Samen met deze wordt een constante massage uitgevoerd, dit wordt gedaan door cursussen van 10 sessies en elke 4 maanden herhaald totdat de installatie volledig is gecorrigeerd.

Thuis, hield een impromptu massage in de vorm van een spel, waardoor een kind niet plat ledematen te zetten en lopen ze op de hobbelige rubberen mat of pak vingers kleine voorwerpen.

Omdat massage en het dragen van speciale schoenen aanzienlijke pijn met zich meebrengen, wordt het complex van oefentherapie noodzakelijkerwijs aangevuld met fysiotherapie op basis van pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen.

Houd er rekening mee dat alle conservatieve behandelingen alleen door een arts worden geselecteerd en niet onderhevig zijn aan zelfcorrectie!

Operatieve interventie

Als de valgusvervorming van de voeten vordert en de installatie zijn vorm ten goede niet verandert, is een operatie voorgeschreven. Een dergelijke behandeling zal de hoek tussen de botten van de voeten veranderen, en daardoor bijdragen aan de juiste verdeling van het trekvermogen van de ligamenten.

Valgus stop installatie: algemene informatie en oorzaken

De procedure voor de snelle aanpassing van de faciliteit wordt erkend als een traumatisch trauma en heeft geen gips- of metaalstructuren nodig. Stadium van de revalidatie neemt niet en weken, want in slechts een dag, de patiënt volledig te vergeten over oefentherapie, vermoeiend massage en stijve orthopedische schoenen, zonder pijn zet benen zijn niet plat, maar zoals het hoort, en zijn ouders geen zorgen te maken over dat valgus pathologie zal opnieuw een jezelf kennen. In het geval dat een verwaarloosde of in eerste instantie uitgesproken equi-varus-vervorming van de voeten wordt gediagnosticeerd, heeft het kind niet het vermogen om zelfstandig te bewegen.

Het is niet verrassend, omdat geen massage of schoenen de abnormale structuur van de boog kunnen veranderen, waarin de buitenrand is neergelaten en de voorzijde naar boven neigt.

Preventieve maatregelen

Dat uw baby de vruchten van ouderlijke nalatigheid niet opeet, geen pijnlijke massage onderging, geen orthopedische schoenen droeg en geen oefentherapie onderging, het wordt aanbevolen:

 1. Controleer regelmatig de kinderarts en orthopedist, wees zeker – bij het kind;
 2. Koop geen schoenen om te groeien, probeer warme of warme sokken te bewaren of te stropen;
 3. Besteed aan schoenen van hoge kwaliteit met minimale hakken en een orthosteel, waardoor de steel niet plat kan staan ​​en tijdens het bewegen minimale massages kan uitvoeren;
 4. Schoenen moeten gemaakt zijn van hoogwaardige en natuurlijke materialen. In opgevouwen toestand moet de breekpunt zich op de teen bevinden, maar niet in het midden van de zool;
 5. Laat het kind vaker zijn schoenen uittrekken en loop blootsvoets op kiezels, warme aarde, gras en alleen op het textuurtapijt. Dus zal hij zichzelf een natuurlijke massage maken en leren om zijn voeten plat te leggen, in een poging om aanvallende stenen of doornen te vermijden.

Zoals je ziet, is het, in goed georganiseerde levensomstandigheden, om te waarschuwen dat het dragen van orthopedische schoenen niet zo moeilijk is als het lijkt.

Zorg dat je een goede gewoonte hebt om je kind te wassen met een ontspannende beenmassage voordat je naar bed gaat, en je zult niet alleen zijn nachtrust verbeteren, maar ook gezondheid in het algemeen redden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

53 − 47 =

Adblock
detector