Waarom is het nodig om magne B6 te drinken tijdens de zwangerschap

Vermindering van de hoeveelheid magnesium in het lichaam leidt tot snelle vermoeidheid, duizeligheid, stuiptrekkingen en pijn in de spieren, evenals spasmen. Het is met name onwenselijk om stoffen in het lichaam van zwangere vrouwen te missen, omdat dit de gezondheid van het ongeboren kind negatief beïnvloedt. Dat is de reden waarom artsen Magne B6 vaak voorschrijven tijdens de zwangerschap.

Wie moet Magne B6 gebruiken

Waarom is het nodig om magne B6 te drinken tijdens de zwangerschap

Het gebrek aan magnesium in het lichaam leidt tot prikkelbaarheid en nervositeit. Constante stress leidt tot ophoping van chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid en verminderde vitaliteit. Om deze substantie aan te vullen, volstaat het niet alleen om het met voedsel te krijgen. Om de gezondheid te verbeteren, moet je dit element in de cellen krijgen.

Franse wetenschappers hebben een medicijn ontwikkeld met een gelijktijdig gehalte aan vitamine B6 (pyridoxine) en magnesium. Dankzij vitamine B6 ontstaat niet alleen het herstel van het zenuwstelsel, maar ook de vervanging van cellen door magnesium. Ook voorkomt vitamine B6 zijn verliezen uit het lichaam.

Magne B6 wordt in de praktijk actief gebruikt door cardiologen. Dit medicijn helpt de bloeddruk te verlagen en elimineert spasmen van bloedvaten. Deze remedie is geïndiceerd voor patiënten die gedurende lange tijd diuretica gebruiken, omdat in dit geval, vanwege diuretica, verschillende bruikbare substanties worden geëlimineerd. Magne B6 wordt actief gebruikt in complexe therapie voor hartritmestoornissen, het beschermen van bloedvaten.

Aangezien het medicijn vrijwel geen contra-indicaties heeft, wordt het voorgeschreven tijdens de zwangerschap, wanneer het twee keer zoveel magnesium nodig heeft – voor het lichaam van de toekomstige moeder en baby. Verplicht benoemen B6 met bedreigingen van miskraam, evenals met verhoogde toon van de baarmoeder, vooral in de vroege stadia. Dankzij de voorbereiding ontspannen de spieren van de baarmoeder. Bovendien is Magne B6 in feite een natuurlijk verzachtend middel dat je in staat stelt kalm te blijven tijdens de zwangerschap.

  Hyperechogene darm bij de foetus: is er enige reden tot bezorgdheid?

Tekenen van gebrek aan magnesium tijdens de zwangerschap

De overdracht van informatie en het genetische geheugen van een toekomstige moeder naar haar baby tijdens de zwangerschap is te wijten aan magnesium. Dit element is ook betrokken bij verschillende biochemische processen, dus het moet aanwezig zijn in het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap in de vereiste hoeveelheid.

Onvoldoende hoeveelheid tijdens de zwangerschap kan zich als volgt manifesteren:

  • slaapstoornissen;
  • een staat van prikkelbaarheid en nervositeit;
  • pijn in de buik, vergelijkbaar met intestinale koliek en spasmen;
  • snelle vermoeidheid;
  • convulsies;
  • ongemak en pijn in het hart.
Waarom is het nodig om magne B6 te drinken tijdens de zwangerschap

Magne B6 moet ook tijdens de zwangerschap worden toegediend aan vrouwen met tachycardie, een schending van het hartritme en verhoogde druk.

Als tijdens de zwangerschap een vrouw deze symptomen heeft, moet u een arts raadplegen om het bloedgehalte van magnesium te controleren, omdat het tekort ernstige gevolgen kan hebben. Door een gebrek aan deze stof, komen spiercellen in een verhoogde toestand, wat uiteindelijk kan leiden tot een dreigende miskraam of vroeggeboorte.

Het geven van bloed wordt aanbevolen bij het plannen van de zwangerschap, tijdens het geven van borstvoeding, op tijd om de tekort aan magnesium in het lichaam te vullen, waardoor de ontwikkeling van een verscheidenheid aan ziekten wordt voorkomen.

In het geval dat de laboratoriumuitrusting geen geschikte biochemische bloedtest mogelijk maakt, schrijft de arts een Magne B6-proefcursus voor. De duur ervan is meerdere dagen. Als de gezondheidstoestand van de zwangere vrouw is verbeterd, is er een tekort aan magnesium vastgesteld en wordt een volledige medicijnverslaving voorgeschreven.

  Zwangerschap in kleur: is er enige reden tot bezorgdheid?

Daarnaast kunnen sesamzaad, tarwezemelen, cacao, cashewnoten, boekweit, soja, amandelen en pijnboompitten, pinda’s, zonnebloempitten, havermout en spinazie bijdragen aan de magnesiumsuppletie tijdens de zwangerschap.

Tijdens stress en honger gaat deze stof verloren uit het lichaam. Het wordt ook buitensporig uitgescheiden uit het lichaam met een overvloed aan kalium en cafeïneconsumptie.

Dosering van het geneesmiddel tijdens de zwangerschap

Magne B6 is in de handel verkrijgbaar als een oplossing voor orale toediening of als tabletten. Tabletten moeten worden doorgeslikt zonder te kauwen en de oplossing moet worden verdund in drinkwater (0,5 kopjes).

Waarom is het nodig om magne B6 te drinken tijdens de zwangerschap

Instructie Magne B6 zorgt ervoor dat het medicijn op elk moment van de zwangerschap kan worden ingenomen. Voor preventieve doeleinden of aan het begin van de behandeling, wordt het aanbevolen dat zwangere vrouwen 6 tabletten of 3 ampullen per dag innemen.

De dagelijkse dosis moet in drie gelijke delen worden verdeeld en met een interval van 6-8 uur worden genomen.

De klinische tekortkoming van magnesium kan worden bepaald met behulp van een biochemische bloedtest, volgens de resultaten waarvan de arts een individuele dosering van het geneesmiddel voorschrijft. De duur van de cursus wordt bepaald door de arts op basis van de individuele kenmerken van het organisme van elke patiënt.

Het is vanaf 1 maand en kan de hele periode van de zwangerschap duren.

Mogelijke bijwerkingen

Magne B6 veroorzaakt in de regel geen bijwerkingen en wordt door het lichaam goed verdragen. Zeer zelden kunnen er dyspeptische stoornissen, allergische reacties zijn.

Magne B6 wordt niet aanbevolen voor het nemen van de aanwezigheid van nierfalen, diabetes, een tekort aan sucrose en intolerantie voor hulpstoffen. Onder hen kan men sucrose, natriumdisulfide en kersen-karamel smaak noteren.

  ECG tijdens de zwangerschap: is het schadelijk?

Als de patiënt op het moment van afspraak door de arts Magne B6 al vitaminen gebruikt, moet u de arts hierover waarschuwen. Omdat de gelijktijdige inname van bepaalde sporenelementen hun verteerbaarheid in het lichaam vermindert.

Van de Magne B6-analogen is Magnelis B6, een binnenlandse fabrikant, de meest gebruikte. Deze analoog wordt ook voorgeschreven tijdens de zwangerschap met een tekort aan magnesium. Het verschilt in de samenstelling van de hulpstoffen. Een ander analogon is Magnesium plus B6, dat soortgelijke actieve stoffen bevat.

Rustige en gezonde zwangerschap en een lichte geboorte!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector