Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen? | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen?

Bij zwangerschap klagen vrouwen vaak dat ze echt willen slapen, en constant, zelfs als de nacht redelijk rustig is verstreken. Vooral vaak worden deze klachten geuit op vroege en late data.

Sommige vrouwen - niet de eerste keer dat ze deze staat ervaren - zijn zich bewust van zwangerschap omdat ze onderweg in slaap vallen. Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen en hoe wordt dit verklaard?

Waarom slaapt hij vaak vroeg in de zwangerschap?

Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen?

Op dit moment in het lichaam zijn er hormonale veranderingen die betrekking hebben op absoluut alle organen en systemen.

De immuniteit neemt af - anders scheurt het lichaam gewoon weg "Vreemd lichaam". Dit leidt tot zwakte en een afname van de druk.

Begint avitaminosis - van de reserve van voedingsstoffen, vitaminen en sporenelementen beginnen te worden verbruikt om een ​​nieuw organisme te vormen. Velen zijn uitgeput door toxicose - ook tijdens braakneigingen worden nuttige stoffen uitgewassen, bloedarmoede kan optreden.

Tijd voor de nodige rust tijdens de zwangerschap is niet genoeg - het vastgestelde regime is ontworpen voor het gewone bestaan ​​en het is niet meteen mogelijk om te herstructureren. Zelfs de rustigste vrouwen die zwanger zijn, verkeren in een eerste fase van stress.


De irriterende factoren die van invloed zijn op de algemene toestand van het zenuwstelsel zijn het nieuws over een nieuw levensstadium, de noodzaak zich aan te passen aan de omstandigheden, de wens om meer te weten te komen over uw situatie, het denken over het brengen van nieuws aan anderen - collega's thuis en op het werk. Met de laatste taak is het moeilijk om het hoofd te bieden - de houding van collega's hangt grotendeels af van de psychologische toestand.

Sommige vrouwen proberen hun veranderde toestand voor anderen te verbergen, zodat ze dat niet doen "Jinxed" - dit op zijn beurt draagt ​​bij aan de ervaring.

Endocriene verschuivingen worden uit het werkritme gehaald en de gebruikelijke stimulerende middelen - koffie en sterke thee - zijn op dit moment onveilig voor de gezondheidstoestand. Ontvankelijke methoden die helpen bij zwangerschap, slaperigheid om te overwinnen in een vroeg stadium - volledige voeding, een redelijke balans tussen werk en rust, een gezonde slaap van minstens 8-9 uur per dag.

Het is wenselijk om een ​​compromis te vinden met collega's dat ze korte pauzes in hun werk toestaan, de pose veranderen, en verschillende oefeningen doen. Zelf moeten ze zich ongemakkelijk voelen als er een half slapend wezen naast staat.

De buik is al zichtbaar, maar de ogen sluiten nog steeds ...

Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen?

Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen als je de maag al ziet?

Immers, het lichaam heeft zich al aangepast aan zijn toestand, een regime is uitgewerkt, waarin de werkdag is gepland en bezoeken aan de consultaties, de omringende mensen zijn gelukkig en berustend.

Het organisme moet nog steeds voor twee werken - het verzwakt. Zelfs met voldoende voeding, "Butt", Tegelijkertijd zijn er gedachten die "Je kunt niet zozeer tobben als ik voor de zwangerschap zal zorgen".

En niet alle zwangerschap verloopt soepel. Er kan zwelling zijn, de dokter scheldt voor elke extra kilo die is opgedaan, het lijkt erop dat de geliefde de verandering in uiterlijk afstoot ... In dit stadium is er vaak sprake van een depressie, er is een slaapstoornis.

Als de gebruikelijke maatregelen: wandelen in de frisse lucht, volledige voeding, ontspannen betekent voordat u naar bed gaat - thee of warme melk met honing - niet helpen, dan schrijft de arts milde kalmeringsmiddelen en soms antidepressiva voor.

Toekomstige mummies moeten weten dat als ze worden geadviseerd om kalmerende kruiden te drinken, u een arts moet raadplegen. Tijdens de zwangerschap moet fytotherapie met uiterste voorzichtigheid worden gebruikt.

Lijst met verzachtende kruiden voor zwangere vrouwen is beperkt - moederskruid, munt, valeriaan. De dosis bouillon en de loop van de behandeling moeten worden voorgeschreven door een arts.

Derde trimester - hoewel het niet uit bed komt ...

Het feit dat ik wil slapen na 32-38 weken zwangerschap wordt verklaard door alle voorgaande redenen en er is er nog een toegevoegd: het is erg moeilijk om in zo'n situatie te slapen.

Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen?

De maag belemmert, totdat je een comfortabele houding vindt - het is ochtend. Ja, en vaak moeten opstaan ​​in het toilet - de zwangere baarmoeder drukt op de blaas, urineert vaker.

Nou, als de baby de eerste is - en als de kinderen al hebben en ze aandacht nodig hebben, zul je overdag niet genoeg slaap krijgen?

Het vermogen om te slapen aan de zijkant zou vanaf het tweede trimester moeten beginnen te werken. Om dit te doen, plaats eerst een roller van een opgevouwen deken onder je rug of buik - die gewend is in slaap te vallen - en verhoog dan geleidelijk de hoogte "Roll".

Zwangere vrouwen kunnen niet in slaap vallen op hun buik, maar ze willen niet op hun rug slapen. Als u systematisch grote bloedvaten knipt die de baarmoeder en de onderste ledematen van zuurstof voorzien, verstoort u de uitstroom van bloed, dan heeft de foetus hypoxie en kan de vrouw een ernstige verslechtering van de gezondheid voelen.

Na 38 weken is het erg moeilijk om voldoende te slapen - het lichaam bereidt zich al voor op de bevalling en 's nachts rusten, in een ontspannen toestand, zijn er weeën - boodschappers. Eén of twee minuten en ze verdwenen, de toon van de baarmoeder is verzwakt, maar het is onmogelijk om daarna in slaap te vallen.

Andere oorzaken van slaperigheid

Vermoeidheid en lethargie in het 2e en 3e trimester van de zwangerschap kunnen de begeleiders zijn van ongunstige veranderingen in het lichaam: beriberi, bloedarmoede, gestosis. Deze omstandigheden hebben een negatieve invloed op de vorming van de foetus.

Waarom wil je tijdens de zwangerschap slapen?

Bijkomende tekenen van nadelige veranderingen: misselijkheid, bleke huid,
broos haar, zwelling van de ledematen.

Verslechtering van de conditie komt tot uiting in de bloed- en urinetests, dus het is erg belangrijk dat de vrouw regelmatig de gynaecoloog bezoekt en alle aanbevelingen opvolgt.

Correctie van bloedarmoede en vitaminegebrek is mogelijk door de benoeming van vitamine- en ijzerhoudende preparaten, die worden geïnjecteerd - zodat hun lichaam gemakkelijker te verteren is.

Wanneer de gestosis - de zogenaamde toxicose in latere termen - mogelijk een behandeling door een patiënt vereist. Weiger ziekenhuisopname niet als het wordt aangeboden. Als er een intoxicatie van het lichaam is, kan een bevroren zwangerschap optreden.

Wanneer u altijd wilt slapen tijdens de zwangerschap en de tests normaal zijn, moet u meer tijd uittrekken voor rust. Laat het nodig zijn om te weigeren om je favoriete programma te bekijken - maar het lichaam zal een goede nachtrust hebben als de vrouw naar bed gaat «Baby» De tijd is om 21.00 uur.

Sommige toekomstige moeders die voor de eerste keer baby's zijn, denken: "Ik zal baren, en ik zal slapen!". Als ze wisten hoe fout ze waren!

Ze zullen meer dan eens spijt moeten hebben van de tijd dat ze genoeg slaap hadden en om de een of andere reden niet hebben gebruikt. Mooie vrouwen! We wensen je fijne dromen, een kalme zwangerschap en een gemakkelijke levering!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

25 + = 34