Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen? | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen?

Bloed- en urinetests zijn standaardtests die de kinderarts aan kinderen toewijst vóór een routinecontrole. Op basis van de onderzoeksgegevens kan de arts het begin van een bepaald pathologisch proces in het lichaam herkennen en conclusies trekken over de toestand van het kind. Als er een redelijk vermoeden bestaat van infectie of pathologische veranderingen, wordt een uitgebreide bloedtest of een bloedtest met een formule voorgeschreven.

Een van de redenen voor deze analyse is het toegenomen aantal lymfocyten in het bloed, of terminologisch gesproken – lymfocytose. Wat is deze aandoening en waarom is er lymfocytose bij kinderen? Dan komen we erachter.

Concept en soorten lymfocytose

Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen?

Menselijk bloed bestaat uit verschillende cellen, maar de hoofdgradatie kan in twee soorten worden uitgevoerd – rode en witte bloedcellen. Leukocyten – witte bloedcellen, op hun beurt, bestaan ​​ook uit verschillende bloedcellen, waaronder lymfocyten – cellen-elementen van het immuunsysteem.

Lymfocyten zijn verantwoordelijk voor tijdige herkenning van vreemde micro-organismen en bacteriën, hun tijdige blokkering en vernietiging. Deze nuttige kleine cellen zijn bestand tegen schimmels, verschillende virussen en zelfs kankercellen. Doorgaans is het niveau van lymfocyten in het bloed ongeveer 40% van het totale aantal van alle bloedcellen.

Om te praten over de aan- of afwezigheid van de pathologie van het aantal witte bloedcellen, moet u zorgvuldig onderzoeken en het bloedonderzoek te evalueren – wordt rekening gehouden met niet alleen het totale aantal lymfocyten, maar ook gedetailleerde de verhouding van lymfocyt subtypen. De moderne wetenschap kent verschillende soorten cellen die verschillende pathogene bacteriën en virussen bestrijden en vernietigen.

Relatieve lymfocytose bij kleine kinderen kan worden gezegd als het aantal witte cellen significant hoger is dan het aantal andere bloedcellen van verschillende typen. Het relatieve type pathologie is geassocieerd met een kleine fluctuatie in het aantal lymfocyten in de totale bloedsamenstelling en deze afwijking treedt vaker op dan absolute lymfocytose.

Dit type pathologie wordt gekenmerkt door een significante toename van het aantal leukocyten. Wat is de oorzaak van absolute lymfocytose bij jonge kinderen? Meestal met de meest ernstige infectieziekten: mononucleosis, virale hepatitis, lymfosarcoom, pathologieën van het endocriene systeem. Het medicijn kent de chronische vorm van pathologie, maar het wordt waargenomen bij een uiterst zeldzame lymfoproliferatieve ziekte.

Verschillen in normen voor kinderen en volwassenen

Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen?

Zorgzaam en ook twijfelachtig moeders moeten zich ervan bewust dat in de kindertijd analyse verhoogde aantal witte bloedcellen kan laten zien en dit zal de norm zijn – omdat kinderen met een geboortecijfer van dit type cellen in het bloed verhoogd. Voor zo’n functie is er zelfs een medische term – fysiologische lymfocytose.

Fysiologische lymfocytose bij kleine kinderen wordt gemiddeld tot 10 jaar waargenomen en na deze leeftijd verandert het aantal witte cellen geleidelijk in een volwassen norm.

Gemiddeld ligt de norm van de kinderen op het aantal witte bloedcellen tussen 40 en 70% in de totale bloedtest, maar welke indicatoren u ook zelf ziet in de analyseresultaten – maak geen voortijdige conclusies en geen paniek. Wacht op de beoordeling van de kinderarts en ontvang een gedetailleerde medische consultatie – misschien heb je geen reden tot opwinding.

Maar waarom ontstaat überhaupt zo’n afwijking van normen? Laten we eens kijken naar de mogelijke voorwaarden voor de ontwikkeling van lymfocytose bij kinderen.

Welke oorzaken kunnen een toename van het aantal witte bloedcellen veroorzaken?

Bij kinderen jonger dan 10 jaar wordt de toename van leukocyten gewoonlijk geassocieerd met de ontwikkeling van infectieuze of andere pathologische processen.

In het bijzonder zeggen artsen dergelijke redenen:

  • influenza, SARS, andere verkoudheden van virale ziekten;
  • mononucleosis van infectieuze aard;
  • kinkhoest, mazelen, rodehond;
  • cytomegalovirus;
  • virale hepatitis en tuberculose;
  • Smith-ziekte.
Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen?

Ouders moeten ook weten dat als hun baby onlangs ziek is geweest met griep, verkoudheid of een keelontsteking, zijn bloedtest lange tijd een uitgebreide hoeveelheid witte bloedcellen zal vertonen.

Deze aandoening kan enkele maanden worden waargenomen en mag ouders niet tot verhoogde bezorgdheid leiden – onder de hierboven beschreven omstandigheden is een hoog niveau van lymfocyten de norm.

De groei van het aantal witte bloedcellen kan worden veroorzaakt door andere, niet-infectieuze factoren. Deze omvatten: lymfocytische leukemie, lymfosarcoom en de ziekte van Franklin.

Alle vermelde oorzaken van mogelijke lymfocytose bij kinderen veroorzaken een absolute vorm van afwijking, maar het relatieve type lymfocytose kan ook in andere omstandigheden worden waargenomen:

  • met ziekten van reumatische aard;
  • met tyfeuze koorts;
  • met avitaminosis en dystrofie;
  • met ernstige intoxicatie van het lichaam van het kind.

Zoals je kunt zien, zijn er veel redenen om pathologie te veroorzaken, daarom is het alleen de specialist die de toestand van de baby kan beoordelen en alle therapeutische maatregelen kan voorschrijven en alleen na een volledig medisch onderzoek van de baby.

Ouders zijn vaak geïnteresseerd in de volgende vraag: wat zijn de symptomen van verdenking op lymfocytose bij kinderen?

Tekenen van een pathologische toename van leukocyten

Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen?

Symptomen van lymfocytose bij jonge kinderen vallen vaak samen met de symptomen van een infectieziekte, die het lichaam van de baby beïnvloedt. Dat wil zeggen, we kunnen zeggen dat er geen kenmerkende symptomen van pathologie zijn. Vaak leren de ouders over de staat van het hoge gehalte aan leukocyten in het bloed van de bloedonderzoeken van het kind, die de kinderarts heeft aangewezen als een aanvullende studie.

Een uitzondering is een infectieuze vorm van afwijking. In dit geval manifesteren zich de volgende symptomen: algemene zwakte van het lichaam, lethargie, slechte beweeglijkheid van de ledematen, huiduitslag. De lichaamstemperatuur stijgt, koorts kan optreden. En de koorts en uitslag gaan snel voorbij – binnen 2-3 dagen. Er kan een toename en rood worden van de amandelen optreden.

Infectieuze vorm van lymfocytose is een uiterst gevaarlijke ziekte, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Als er geen behandeling plaatsvindt, gaat het gemakkelijk over in ernstige pathologische aandoeningen.

Het is ook vermeldenswaard dat kinderen vaak tegelijkertijd lymfocytose en neutropenie hebben. Neutropenie is een andere pathologie die gepaard gaat met een verandering in het aantal witte bloedcellen, dat ook wordt waargenomen bij de ontwikkeling van ernstige infectieuze en inflammatoire processen in het lichaam van de baby. Maar nogmaals, niet altijd zal deze combinatie van diagnoses tot paniek leiden – in sommige gevallen is het de norm en gaat het samen met de groei van het kind.

Aanbevolen behandeling van pathologie

Wat is beladen met lymfocytose bij kinderen?

Van een bepaalde soort van therapie voor de behandeling van afstoting bestaat niet: als verhoogde niveaus van witte bloedcellen geassocieerd met de ziekte, is het noodzakelijk om de ziekte wordt veroorzaakt door fluctuaties in het aantal witte bloedcellen. En omdat de kinderarts eerst de oorzaak van de pathologie nauwkeurig bepaalt en pas daarna de richting van de therapie kiest.

Meestal worden verschillende antivirale en antibacteriële geneesmiddelen gebruikt om infecties te behandelen. Nadat het virus is verslagen, wordt het aantal witte bloedcellen weer normaal.

En uiteindelijk wordt het belangrijkste – bij het naleven van alle referenties en voorschriften van artsen – de lymfocytose behoorlijk succesvol behandeld.

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

62 − = 56