Ik ben mama!

Wat moet ik doen als bij mijn kind de vatbaarheid van het vaartuig wordt vastgesteld?

Een van de redenen voor het regelmatig verschijnen van blauwe plekken en bloedingen is vasculitis. Deze pathologie kan primair en secundair zijn. Het bestaat uit het verslaan van alle vaten van het lichaam, groot en klein.

Vasculaire kortheid: vasculitis bij kinderen

Wat moet ik doen als bij mijn kind de vatbaarheid van het vaartuig wordt vastgesteld?

Symptomatologie kan van geval tot geval verschillen en is grotendeels afhankelijk van de provocerende factor.

Er kan hoofdpijn, zwakte zijn, de temperatuur van het lichaam verhogen. Wanneer pathologie bijvoorbeeld een hitteberoerte veroorzaakte, is er altijd misselijkheid, braken, duizeligheid en koude rillingen. De ziekte manifesteert zich eerst in de vorm van kleine rode stippen, die later in zweren veranderen.

Eerst worden de wanden van de vaten aangetast, daarna de organen en gewrichten.

Allereerst is de bloedsomloop in de handen en voeten verstoord als gevolg van een slechte bloedtoevoer naar de bloedvaten. In het proces van progressie lijden alle organen en systemen als gevolg van een gebrek aan normale bloedsomloop. Langdurige stroom kan leiden tot weefselnecrose.

Oorzaken en behandeling van vasculaire broosheid bij kinderen met vasculitis

De exacte oorzaken van de primaire pathologie zijn niet vastgesteld. Tot de provocerende factoren behoren auto-immuunziekten, chronische infecties, allergieën voor medicijnen, oververhitting en onderkoeling. De ziekte kan worden geassocieerd met vaccinatie, omdat in sommige gevallen de introductie van het vaccin negatieve reacties van het vaatstelsel veroorzaakt. Soms treedt vasculitis onafhankelijk op, zonder de aanwezigheid van enige vereisten.

Typische tekenen van vasculitis:

Wat moet ik doen als bij mijn kind de vatbaarheid van het vaartuig wordt vastgesteld?
 1. Snelle vermoeidheid, flauwvallen;
 2. migraine;
 3. braken;
 4. Verminderde visie;
 5. Verlies van gevoeligheid van de ledematen;
 6. Harde ademhaling.

Ontsteking gaat over naar gewrichten als gevolg van schade aan de slagaders. De behandeling in dit geval wordt gekenmerkt door een complexe aanpak en duur. De therapie wordt uitsluitend in een ziekenhuis uitgevoerd.

Geneesmiddelen worden geselecteerd rekening houdend met de doelstellingen van de behandeling:

 • om het stadium van de ziekte te stoppen, om complicaties te voorkomen;
 • Om het risico van overlijden in zware omstandigheden uit te sluiten;
 • symptomen verlichten;
 • voorkomen van gevolgen.

De belangrijkste remedie voor de kwetsbaarheid van bloedvaten in dit geval is glucocorticoïden. Cytostatica en indomethacine worden ook gebruikt. Middelen kunnen worden voorgeschreven voor vasodilatatie en ondersteuning van elasticiteit.

Vasculaire afbraak bij allergische vasculitis bij een kind

Elke uitslag vereist een zorgvuldige diagnose, omdat deze gevaarlijk kan zijn. Zo hebben allergische kinderen bijvoorbeeld een aanzienlijk verhoogde kwetsbaarheid van de bloedvaten als gevolg van een van de vormen van vasculitis. Het is een feit dat een sterk allergeen, dat het lichaam binnendringt, bloedstollingsstoornissen kan veroorzaken. Dientengevolge, komen de uitbarstingen en het bloeden voor. Als ouders vermoedens hebben van deze pathologie, moet u een diepgaande immunologische analyse ondergaan.

Bij allergische kinderen kan vasculitis worden veroorzaakt door:

 • bacteriën en virussen;
 • schimmels;
 • medicijnen innemen;
 • allergie voor huishoudelijke chemicaliën of voedsel.
Wat moet ik doen als bij mijn kind de vatbaarheid van het vaartuig wordt vastgesteld?

Het eerste symptoom is het verschijnen van kleine symmetrische felrode papels op de buik, handen, gezicht. Periodiek kan de temperatuur verhogen en jeuken. Het kind moet in het ziekenhuis worden opgenomen. Naast allergisch is er een systemische vasculitis die optreedt tegen de achtergrond van frequente infecties of vanwege een erfelijke aanleg voor vaatwandinsufficiëntie. Deze vorm van de ziekte, zoals hemorrhagische vasculitis, wordt gekenmerkt door het verslaan van haarvaten van de huid en kleine bloedvaten van de inwendige organen.

Vaak treedt het op na tonsillitis, roodvonk, vaccinatie, helminthiasis, streptokokkeninfectie. Ontsteking van haarvaten kan worden waargenomen in de nieren, darmen.

Verhoogde broosheid van bloedvaten na een eerdere ziekte

Niet altijd de oorzaak is de ontsteking van de binnenste schil van de haarvaten, aders en slagaders. In een aantal gevallen kan dit worden waargenomen na de overgedragen infectieziekten, waarvan het de moeite van het vermelden waard is dat ze niet ongebruikelijk zijn in de kindertijd. Gewone waterpokken, mazelen en griep kunnen een dergelijke complicatie achterlaten. In dit geval is de voorspelling meestal gunstig. De arts kan vitaminen voorschrijven om de elasticiteit van de bloedvaten te vergroten, tenzij andere pathologieën worden gevonden.

De fragiliteit van de haarvaten, aders en slagaders kan echter worden veroorzaakt door meer ernstige infecties, bijvoorbeeld tuberculose, meningokokkenmeningitis.

Vaginale fibrillatie op het gezicht, handen en andere delen van het lichaam met hypovitaminose

Een tekort aan voedingsstoffen kan ook leiden tot blauwe plekken, bloedingen en bloedingen. Vitamine P-deficiëntie (routine) manifesteert zich bijvoorbeeld in de vorm van huidbloedingen, aangezien de permeabiliteit van capillairen toeneemt. Een opvallend kenmerk van het tekort aan routine is dat de bloedingen nogal klein zijn en beperkt tot haarzakjes.

Meer serieus, het lichaam wordt beïnvloed door een tekort aan vitamine C - ascorbinezuur.

Symptomen van vitamine-tekort zijn onder meer:

Wat moet ik doen als bij mijn kind de vatbaarheid van het vaartuig wordt vastgesteld?
 1. Vroege cariës;
 2. bloedarmoede;
 3. Hoge gevoeligheid voor bacteriële en virale infecties;
 4. Pijnlijke botten;
 5. Bloedend tandvlees;
 6. Neusbloedingen;
 7. Tekenen van verhoogde fragiliteit van de bloedvaten, bijvoorbeeld uitgebreide bloeding in de huid, in het onderhuidse weefsel en in de spieren.

In de geneeskunde en in de mensen wordt het gebrek aan vitamine C scheurbuik of scheurbuik genoemd. Gelukkig is deze overtreding in de moderne wereld een zeldzaamheid.

Bij jonge kinderen, die aan kunstmatige, monotone, irrationele voeding lijden, kan de ziekte van Meller-Barlova ontstaan, waarvan de basis ligt in de tekortkoming van ascorbinezuur. Ook, met de progressie van de ziekte en de afwezigheid van behandeling ontwikkelt zich scrotale gingivitis, die gepaard gaat met pathologieën van het spijsverteringsstelsel, langdurige diarree en verminderde opname van voedingsstoffen.

Kenmerken van voeding

Het is erg belangrijk om je aan het dieet te houden. Vanaf het menu van het kind in de eerste plaats exclusief citrus en aardbeien, eieren, volle melk. De behandeling gaat gepaard met de invloed op het lichaam van sterke ontstekingsremmende geneesmiddelen. Het is daarom raadzaam om het dieet van de baby te vullen met gevitamineerd voedsel. Nodig in het menu voer meer groenten, gedroogd fruit en zure melkproducten in. Onder het verbod van bakken. Zout en suiker zijn toegestaan ​​in beperkte hoeveelheden. Sommige zieke kinderen zouden hun hele leven moeten vasthouden aan een dergelijk dieet.

Wat moet ik doen als bij mijn kind de vatbaarheid van het vaartuig wordt vastgesteld?

Om kwetsbaarheid van de vaatwanden te voorkomen, evenals in combinatie met de hoofdbehandeling, wordt het aanbevolen om de baby regelmatig de benodigde vitaminen en mineralen te laten innemen. Vooral de behoefte aan dergelijke ontstaat tijdens ziekten, met stress (pr examens), met de behandeling van medicijnen. Als er symptomen van vitaminegebrek zijn, is het noodzakelijk om de oorzaken ervan te achterhalen en pas dan om de benodigde fondsen te selecteren.


Als een preventieve maatregel, evenals in de behandeling, wordt het aanbevolen dat kinderen, als er geen contra-indicaties zijn, citroensap verdund in water en gezoet met honing geven. Gunstig voor de toestand van de bloedvaten en het lichaam als geheel beïnvloedt de infusie en het afkooksel van de dogrose. Het wordt ook aanbevolen om de baby vaker thee met melk te geven, vooral bij verkoudheid.

Zoals u kunt zien, kan een tijdige diagnose en adequate behandeling een positief resultaat garanderen. Gezondheid voor jou en je kinderen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 9 = 18