Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft? | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?

De kleur van de ontlasting van een baby speelt een belangrijke rol bij het beoordelen van zijn gezondheid. Kleine kinderen mogen niet klagen over het ongemak en vertellen over hun zorgen. Dus ouders letten altijd op eventuele angstige signalen. De kleur van de uitwerpselen van kinderen kan echter veel vertellen in het proces van de diagnose.

Bovendien is het vaak de schaduw van ontlasting die de reden is om een ​​arts te bellen.

Wat kan de stoel van het kind getuigen?

Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?

Je moet aandacht besteden aan de gezondheid van je baby en altijd letten op de kleur en consistentie van de ontlasting. Deze indicatoren duiden zowel de algemene toestand van het lichaam als het spijsverteringsstelsel in het bijzonder aan.

In dit geval observeren de meeste ouders een witte ontlasting die plotseling in het kind verschijnt. Velen gaan verloren wanneer het wordt ontdekt en weten niet of het een norm of een pathologie is.

Het is vermeldenswaard dat zelfs specialisten op het gebied van geneeskunde niet altijd de exacte oorzaken van dergelijke uitwerpselen kunnen bepalen, en ook een antwoord kunnen geven op wat voor ontlasting het kind als normaal kan worden beschouwd. Zijn karakter wordt meer beïnvloed dan een aantal factoren: leeftijd, voeding, medicatie, etc.

Meestal is de norm van de norm een ​​lichtbruine kleur van de ontlasting, een slappe consistentie. Dit is kenmerkend voor baby's, maar de ontlasting van de pasgeborene kan van alles zijn - geel, wit, bruin, vloeibaar en papperig, enz.

Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?

Maar de verschijning van witte uitwerpselen, vooral als het de consistentie (schuim, vloeistof, enz.) Heeft veranderd, zou als een gelegenheid voor een bezoek aan de arts moeten dienen. Raak niet meteen in paniek, maar u moet ervan uitgaan dat het een symptoom kan zijn van een aantal ziekten.

De standaardkleur van feces is bruin. Ze worden zo als gevolg van de aanwezigheid daarin van het pigment van sterociline. Wanneer de functies van interne organen worden geschonden en de productie van deze stof wordt belemmerd, veranderen de ontlasting van kleur.

De oorzaken van het verschijnen van witte ontlasting bij een kind

Als er geen andere symptomen zijn, moet de urine worden gecontroleerd. Als het zijn schaduw niet heeft veranderd, wordt het niet meer verzadigd, je kunt niet in paniek raken. Kijk maar naar de kruimel: wat is zijn droom, eet hij goed, hoe gedraagt ​​hij zich tijdens het waken. Als de baby zich ergens zorgen over maakt, zullen mama en papa dat natuurlijk merken.

Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?

Nadat je de witte vloeibare ontlasting hebt gezien, moet je onthouden dat het kind aan de vooravond een menu had. Als we het hebben over een baby die alleen borstvoeding krijgt, dan moet het dieet specifiek door de moeder worden beoordeeld. In het geval van het gebruik van een kunstmatige melkformule, moet worden opgemerkt of deze de dag ervoor is gewijzigd.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan kinderen die samen met de rest van het gezin eten, dat wil zeggen hetzelfde eten als volwassenen. Voedsel met een hoog calciumgehalte beïnvloedt bijvoorbeeld de ontlasting, zodat het een witte, taaie en dikke consistentie krijgt, die doet denken aan klei.

Misschien at het kind aan de vooravond van kwark of zure room? Ook ouders zouden het kunnen overvoeren met vitamines. Dit gebeurt ook bij het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, dus volwassenen moeten het dieet van baby's nauwlettend volgen, aandacht schenken aan wat en hoeveel ze eten.

Waarom het kind een witte ontlasting heeft: andere redenen

Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?

Artsen-kinderartsen beweren dat een lichte schaduw van ontlasting heel vaak wordt waargenomen bij baby's tijdens tandjes.

Hoewel ze niet kunnen zeggen hoe deze twee verschijnselen met elkaar in verband staan, blijft het een feit.

Daarom is het heel goed mogelijk dat dit de eerste indicator is van het begin van tandjes krijgen, maar het is nog steeds noodzakelijk dat de districts-kinderarts dit zegt.

Daarnaast kunnen ontlasting met kommen en andere afwijkingen optreden als gevolg van het gebruik van een aantal medicijnen:

 • Antibiotica (Ave Tetracycline, Doxycycline, Augmentin, etc.);
 • Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (Diclofenac, Nimesulide, Ibuprofen);
 • Antischimmel (Griseofulvin);
 • Aspirine en andere producten die acetylsalicylzuur bevatten (Laspal, Acsbirin, Acilpirin);
 • Remedies voor epilepsie;
 • Paracetamol in grote hoeveelheden.

Wanneer de kinderstoel lichter wordt of met witte knobbeltjes: tekenen van ziekte

Niet altijd is een verandering in kleur en consistentie van ontlasting normaal. Heel vaak duidt dit op een storing in de normale werking van het lichaam. Meestal worden dergelijke symptomen gekenmerkt door verstoringen in het maagdarmkanaal, lever, galblaas.

Witte uitwerpselen kunnen daarom een ​​symptoom zijn van de volgende ziekten:

Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?
 • Dysbacteriosis. De aanwezigheid van deze ziekte wordt aangegeven door vloeibare ontlasting met een groene tint. Tegelijkertijd is het veel lichter dan normaal. Witte schuimige ontlasting kan voorkomen bij een kind met een zeer ernstige ziekte. Bovendien verspreidt het een onaangename geur. Onder andere symptomen - buikpijn, gasvorming, huiduitslag. Dysbacteriose vereist onmiddellijke opname in het ziekenhuis;
 • Hepatitis. Een dergelijke diagnose wordt gesteld na een grondig onderzoek en de resultaten van laboratoriumtests. Het enige dat ouders op zichzelf kunnen zien - een donkere kleur van urine - is een kenmerkend teken van hepatitis. De stoel is niet alleen wit, maar heeft een grijsachtige tint. In het beginstadium wordt de ziekte niet gekenmerkt door geel worden van de huid;
 • Ontsteking van de alvleesklier. Veel mensen denken dat deze ziekte strikt volwassen is. Helaas komt het helaas ook voor bij baby's. Er zijn veel redenen voor zijn uiterlijk. Een typisch symptoom is een lichte stoel. Er kan pijn zijn in het gebied van de navel, evenals in de rechter bovenbuik. Ontsteking van de alvleesklier gaat in de regel gepaard met misselijkheid, braken. De symptomen van deze ziekte zijn een constant gevoel van dorst, de lichaamstemperatuur kan stijgen. Opgemerkt moet worden dat een van de prikkelende factoren is overmatige consumptie van snoep, vooral chocolade;
 • Buiging van de galblaas. Vanwege de pathologie is de pigment (strobiline) kleuring zeer slecht geïsoleerd, waardoor ontlasting verkleurt. Allereerst zal de arts een echografie van de galblaas aanwijzen;
 • Wat moet ik doen als mijn kind een witte stoel heeft?Rotavirus-infectie. Het ziektebeeld van deze ziekte is vrij typisch: eerst is er een toename van de temperatuur, daarna zijn er tekenen van intoxicatie (misselijkheid, braken, diarree). De verandering in ontlastingkleur is vrij typisch voor deze pathologie. Meestal is er een wit-gele ontlasting of kan het kind witachtig zijn. Er zijn typische symptomen van acute respiratoire aandoeningen: loopneus, hoofdpijn, hoesten, stikken in de keel. De kruimel wordt traag, slaperig, grillig, verliest eetlust. Tijdige oproep voor medische hulp stelt u in staat om snel de symptomen van infectie te stoppen. Stel de behandeling niet uit en het is het beste om een ​​ambulance te bellen;
 • De ziekte van Whipple is een zeldzame genoeg pathologie. De officiële geneeskunde kan nog steeds niet de exacte redenen voor de ontwikkeling ervan noemen. De baby stijgt snel op lichaamstemperatuur, er is bloedarmoede door ijzertekort, ontsteking van de lymfeklieren. Het kind poepen ongeveer 10 keer per dag. De uitwerpselen krijgen een wit-grijze kleur en een onaangename geur.

Vaak geven ouders niet voldoende aandacht aan dit fenomeen, wend je dan niet tot de dokter, omdat je gelooft dat het vanzelf zal overgaan. Op deze manier stellen ze het leven van het kind bloot aan een bedreiging, omdat elk van de bovengenoemde ziektes ernstige gevolgen heeft als er geen behandeling plaatsvindt.

Daarom is het erg belangrijk om een ​​diagnose van een dergelijk symptoom uit te voeren en, wanneer een ziekte wordt ontdekt, passende maatregelen te nemen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 1 =