Ik ben mama!

Wat moet ik doen als mijn kind scoliose heeft?

Op een school medisch onderzoek, werd het kind gediagnosticeerd met scoliose? Verspil geen tijd en begin te worstelen met het probleem! Om de ziekte te stoppen en je houding in lijn te brengen, kost het veel tijd en moeite, maar uiteindelijk zul je veel problemen met de gezondheid van je student voorkomen.

Oorzaken van kromming van de wervelkolom bij kinderen

Wat moet ik doen als mijn kind scoliose heeft?

Waarom zou de wervelkolom van een kind begint te buigen in de richting? Doug kan de volledige lengte of vanggebied van een borst of taille, het lichaam zich aanpast aan de nieuwe positie van de wervels - er is een verschil in de lijn van de schouders, bekken, knieën, de positie van de inwendige organen, kortademigheid, hartkloppingen, spijsverteringsproblemen, pijn en stijfheid in de spieren.

De reden kan de zwakte van het spierstelsel en de constante verkeerde zithouding, het onvermogen om goed te staan ​​met ondersteuning op beide voeten, een gewoonte van om onnatuurlijke (maar geliefde) positie te houden op de tafel voor een computer of tv.

Daarnaast is daar een aangeboren aanleg voor, de wervels "lopen" naar de zijkant, die in de toekomst beladen is met vooroordelen en osteochondrose. Defecten van de botstructuur, abnormale ontwikkeling van de spieren veroorzaken ook al op jonge leeftijd ernstige problemen.

De ziekte snel kan evolueren en naadloos jaren aan te slepen ongemak en het kind te beperken, bijvoorbeeld, de lessen lichamelijke opvoeding, tijdens het sporten of aan het einde van de dag van de geaccumuleerde vermoeidheid.

Correct voor de hand liggende scoliose moeilijk, maar het is gemakkelijk te identificeren, als een makkelijke vorm zelfs de medische staf in de algemene enquête kan overzien, maar nog steeds de vroege opsporing is een groot pluspunt in het feit dat het probleem is altijd volledig omkeerbaar.

Wat is de behandeling van scoliose bij kinderen?

Artsen maken onderscheid tussen houdingsstoornis, scoliotische houding en scoliose als drie opeenvolgende stadia van kromming, naarmate de ernst toeneemt. En maatregelen tegen de ontwikkeling van de ziekte zullen anders zijn.

Behandeling van scoliose bij kinderen omvat:

Wat moet ik doen als mijn kind scoliose heeft?
  • extra gymnastiek en massage (lichte vorm);
  • intensieve cursus van oefeningen en manuele therapie (uitgesproken kromming);
  • orthopedisch korset, chirurgische methoden (alleen bij 3 en 4 graden scoliose).

Helaas kunt u de massage van uw kind niet doen, waardoor deze ziekte zou genezen. Dit vereist een onderzoek van een specialist - vertebrologist en een gekwalificeerde manueeltherapeut.

Wat betreft oefentherapie, dan kun je na 10-12 lessen met de baby met je deelname thuis oefeningen doen, want het in stand houden van een spierkorset in zijn tonus zal jaren duren. Adolescenten, mits een gewetensvolle benadering van de werkgelegenheid, zijn in staat om het complex onafhankelijk uit te voeren, natuurlijk, met uw constante herinnering en morele steun.

Welke gymnastiek is nodig voor scoliose

Het complex van oefeningen voor de behandeling van scoliose bij kinderen omvat houding, ademhalingsoefeningen, warming-up van gewrichten en eenvoudige bewegingen (squats, hellingen).

Bijvoorbeeld, dagelijkse gymnastiek kan als volgt zijn:

Wat moet ik doen als mijn kind scoliose heeft?
  • staand aan de muur, om zoveel mogelijk uit te lijnen, houd dan dezelfde houding aan, ga weg van de muur en probeer gedurende 2-3 minuten in de juiste positie te blijven;
  • strek naar buiten, hef je armen boven je hoofd - inhaleer, laat je armen zakken en maak een helling naar voren - voer tijdens uitademing een gemiddeld tempo van 2-3 minuten uit;
  • cirkelvormige bewegingen van het hoofd, schouders, bekken, knieën met een opgeheven been - 5-7 minuten;
  • hurkt in een heel langzaam tempo, om geen snelle polsslag en kortademigheid te veroorzaken, terwijl de rug plat is, de benen breder zijn dan de schouders - het maximale aantal keren in de nadering is niet meer dan 10, je kunt 2-3 benaderingen maken;
  • Naar voren leunen met een gymnastiekstok achter de schouderbladen (handen "vangst"De einden van de stick) in de hand, terug met een kleine amplitude, de beste hoek van - 90 °, achter helemaal vlak, maar niet overbelast, voert 5-7 keer per kant weer voorzichtig de hoek zeer klein;
  • liggend op zijn buik, op een elastisch gymnastisch kleed, doet "boot"- til de schouders en het hoofd op; handen strekken zich langs het lichaam uit, voer 10 keer uit, proberen de ademhaling niet uit het ritme te houden;
  • oefeningen per saldo - op één been, de voet van de opstaande poot drukt tegen de binnenkant van de dijen van de steunpoot, overhandigt zijn hoofd in het slot (1 minuut aan elke poot, geleidelijk de tijd tot 5 min), evenals de bekende "slikken"- sta op één poot in een helling met de handen naar de zijkanten.

In totaal duurt deze gymnastiek van 30 minuten tot een uur, het wordt aanbevolen om dagelijks te presteren totdat de tekenen van scoliose worden geëlimineerd, en ook profylactisch constant. Als uw arts een andere gymnastiek heeft voorgeschreven of elke draaiing en verstuiking van de wervelkolom heeft verbannen, moet u naar hem luisteren en advies vragen over zwemmen of wateraerobics.

Om de ontwikkeling van de ziekte te stoppen, om de figuur gescoord door scoliose te corrigeren en om het kind de kans te geven actief te zijn op gelijke voet met zijn leeftijdsgenoten, en op een andere manier, door hem naar de behandeling in het profielsanatorium te sturen.

Waarom je een cursus op het sanatorium nodig hebt

Wat moet ik doen als mijn kind scoliose heeft?

Wat is een goede behandelingskuur? Het programma biedt een geïntegreerde aanpak van het probleem, de mogelijkheid van volledig onderzoek en controle van artsen, evenals locatie in een zwembad, oefenhallen, massagekamers en andere therapieën. Het sanatoriumregime speelt een grote rol: gezondheidsverbetering, preventie en behandeling verlopen succesvoller tegen de achtergrond van goede voeding en wisselen van lading en rust volgens plan.

Bovendien betekent verblijf in een sanatorium rusten in een gunstige ecologische zone, vaak zijn dit de kust-, bos- of berggebieden.

De lijst met sanatoria voor de behandeling van scoliose bij kinderen staat onder leiding van het sanatorium "Stanko"(Regio Moskou), gevolgd door"DiLuch"," Rus "(Anapa),"verjaardag"(Evpatoria),"Yeisk"(Taganrog Bay). Ook bekend zijn high-end sanatoria in Pyatigorsk, Kislovodsk, Yessentuki, volwassenen en kinderen met musculoskeletale problemen.

Uw kind zal om de zes maanden een medisch onderzoek nodig hebben, zelfs nadat het probleem is opgelost. En hygiënische omstandigheden voor studie en werk, tijdige rust en afwezigheid van overmatige fysieke en emotionele belasting zullen de kwaliteit van het leven in de toekomst aanzienlijk verbeteren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 3 =