We vertalen de baby naar een ander mengsel | pangudownloads.com
Ik ben mama!

We vertalen de baby naar een ander mengsel

Het is bekend dat moedermelk de beste is voor elk kind. Maar het gebeurt dat de moeder niet in de gelegenheid is om de baby om de een of andere reden borstvoeding te geven. Om moeder en baby in dergelijke gevallen te helpen, komt de melkformule in hun grote verscheidenheid, en om erachter te komen welke het beste is om te gebruiken is niet altijd gemakkelijk.

Een baby voeden met voedsel dat niet geschikt is, kan tot zeer onaangename gevolgen leiden - van diarree tot ernstige allergische reacties waarvoor ziekenhuisopname vereist is. Daarom, als u een nieuw product introduceert, moet u heel voorzichtig zijn, omdat de gezondheid en het welzijn van de baby op het spel staan.

Classificatie van zuigelingenvoeding

We vertalen de baby naar een ander mengsel

Er zijn veel soorten mengsels voor het voeden van kinderen. Om ze te selecteren voor de baby is noodzakelijk in samenwerking met de kinderarts, geleid door zijn aanbevelingen. De overdracht van een kind naar een nieuw voedingsmiddel is vergelijkbaar met het aanwijzen van geneesmiddelen voor de behandeling: dit kan alleen door een arts worden gedaan.

Wat zijn de mengsels en wat zijn hun kenmerken? We geven een classificatie.

Afhankelijk van de mate van aanpassing kan babyvoeding van de volgende soorten zijn:

 • aangepast;
 • gedeeltelijk aangepast;
 • onaangepast.

Het aangepaste mengsel is een product dat zo dicht mogelijk bij moedermelk is, wat overeenkomt met de kenmerken van het metabolisme van kinderen, en bevat in een uitgebalanceerde hoeveelheid vitaminen, mineralen, lactose en dextrine-maltose, wei-eiwitten, plantaardige vetten.

Ze zijn gemaakt van koeien, geiten, sojamelk en zijn geschikt voor het voeden van de meest gezonde kinderen. Van de bekende merken die aangepast voedsel produceren, kunt u citeren "Humana1""Pre-Hipp"En"Hipp-1""Nutrilon""NAS""ASU-1""Enfamil-1""Samper Baby-1".

Gedeeltelijk aangepast zijn de caseïne-mengsels, die geen wei bevatten, maar alle andere componenten laten ze de samenstelling van de moedermelk benaderen. Voorbeelden zijn "Similac""Nestozhen""Anta mil""baby""baby".

Ongecorrigeerd is hele koeien- en geitenmelk. Ze worden niet aanbevolen voor gebruik door kinderen jonger dan 1 jaar. Door de timing van het mengsel, zijn er ofwel de eerste of volgende.

De eerste soorten zijn in de regel aangepast voor gebruik bij kinderen van de eerste levensmaanden en komen overeen met hun fysiologische kenmerken. Daaropvolgend - geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en bevatten meer eiwitten. De consistentie van de mengsels kan droog of vloeibaar zijn.

Het verschil tussen droog en vloeibaar is dat droog alleen moet worden bereid volgens de aanbevelingen voor de dosering op de verpakking van het product. Vloeibare zijn kant-en-klare, gedeeltelijk verpakte mengsels die alleen moeten worden verwarmd.

Als vloeibaar voedsel beschikbaar is, zou je het liever hebben: je kunt dus veilig zijn voor fouten tijdens het fokken, omdat ouders vaak voedsel fokken "met het oog", Of opzettelijk de dosering overschrijden.

Op het niveau van zuur-base balans, babyvoeding is onderverdeeld in 2 soorten:

 • zoet water;
 • gefermenteerde melk.

Zuur-melkmengsels worden gebruikt in gevallen waarbij de baby afwijkingen in de darm heeft: constipatie, koliek, diarree. Zuurmelkproducten normaliseren de microflora en bevorderen het herstel, waarna het mogelijk is om het kind over te brengen naar gewoon vers voedsel.

Volgens de indicaties voor gebruik zijn de mengsels verdeeld in de volgende types:

 • basic;
 • therapeutisch en preventief;
 • behandeling.

Basisvoeding voor baby's wordt voorgeschreven voor het voeden van gezonde kinderen en vormt de basis van hun dieet. Kinderen met speciale voedingsbehoeften worden voorgeschreven therapeutische en therapeutisch-preventieve mengsels voorgeschreven.

Wat kan de reden zijn voor de overgang

Het overbrengen van de baby op een ander soort babyvoeding zou goede redenen moeten zijn. Het is onmogelijk om uitsluitend door prijzen en beschikbaarheid te worden geleid.

Redenen waarom een ​​dergelijke behoefte is ontstaan:

 • een allergische reactie;
 • intolerantie voor melkeiwitten;
 • lactase insufficiëntie;
 • geplande overgang naar leeftijd.
We vertalen de baby naar een ander mengsel

Begrijp dat de baby een allergie heeft, je kunt door verschillende symptomen. Aan de kant van het maagdarmkanaal, frequente en overvloedige regurgitatie, obstipatie, diarree, darmkoliek en een opgeblazen gevoel. Ademhalingsuitingen - een loopneus met een overvloedige hoeveelheid slijm, hoesten - komen niet vaak voor bij zuigelingen, maar ze brengen veel problemen met zich mee.

De allergie manifesteert zich als huiduitslag en roodheid in de billen, buik, op de rug, wangen, in de nek. Al deze symptomen vinden doorgaans plaats in het geval van een allergie voor koemelkeiwit.

Aangezien de meeste melkformules koemelkeiwitten bevatten, is het noodzakelijk een kind met een allergie over te brengen op dergelijk voedsel, waarin het afwezig is. Dit zijn mengsels op basis van geiten- en sojamelk, aminozuren of die waarbij het koeiwit wordt gespleten door diepe hydrolyse.

Lactase-insufficiëntie (intolerantie voor melksuiker) is een reden voor de onmiddellijke overgang van de baby naar een ander product. De reden om zich zorgen te maken en het kind aan de dokter te laten zien is een schuimige, groengekleurde ontlasting, een opgeblazen gevoel en angst na elke voeding, verlies of afwezigheid van gewichtstoename, constant huilen tijdens het voeden.

In zo'n geval moet de baby worden overgezet naar maaltijden met weinig lactose of lactosevrij.

Hoe veilig een nieuw mengsel te introduceren

Zoals elk nieuw voedingsmiddel, moet je een nieuw mengsel heel voorzichtig en geleidelijk introduceren, zelfs als de reden om over te schakelen naar een ander voedingsmiddel pas de volgende leeftijdsfase is. Voordat u het kind naar een ander mengsel overbrengt, moet u altijd een kinderarts raadplegen.

Begin de introductie met 5 ml, verhoog geleidelijk de hoeveelheid nieuw product en verlaag de hoeveelheid oud. Onmiddellijk voor het voeren wordt een nieuw mengsel gegeven, hiervoor wordt een afzonderlijke fles gebruikt. U moet erop voorbereid zijn dat de introductie moet worden onderbroken en dat de introductie niet later dan een maand later moet worden hervat.

Het schema voor het introduceren van een nieuw babyvoedsel in het dieet van de baby is als volgt:

We vertalen de baby naar een ander mengsel
 • 1 dag - 5 ml in de eerste voeding. De overige voedingen worden niet vervangen;
 • Dag 2 - 10 ml in de eerste en tweede voeding;
 • Dag 3 - 10 ml voor elke voeding;
 • Dag 4 - 20 ml voor elke voeding;
 • Dag 5 - 50 ml;
 • Dag 6 - 100 ml.

Op de zevende dag kunt u het oude voedsel volledig vervangen door een nieuw exemplaar. Dit schema is vrij loyaal aan het lichaam van de baby en geeft hem de gelegenheid en tijd om te wennen aan het nieuwe voedsel.

Als alles goed is gedaan en dingen niet overhaast, op voorwaarde dat het kind niet allergisch of intolerant is, zullen geen negatieve reacties van zijn kant volgen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 21 = 25