Welke medicijnen kan ik nemen met zwangere vrouwen? | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Welke medicijnen kan ik nemen met zwangere vrouwen?

Geneesmiddelen en zwangerschap - in de volle betekenis van het woord een pijnlijke vraag, om toekomstige moeders nog steeds te behandelen, alleen wordt het gedaan onder toezicht van een arts of medicijnen die op dat moment zijn toegestaan. Laten we het hebben over het kiezen van de juiste hulpmiddelen en tegelijkertijd de risico's van de behandeling beheersen.

Van te voren gewaarschuwd, dan gewapend!

Om complicaties te voorkomen, houdt u zich aan de volgende veiligheidsprincipes:

Welke medicijnen kan ik nemen met zwangere vrouwen?
 • De eerste 3 maanden, wanneer er organen worden gelegd en het risico op foetale pathologie, afbraak, proberen alle medicijnen uit te sluiten, ongeacht of er een zwangerschap is op de lijst van hun contra-indicaties of niet;
 • Geef op de afspraak van de arts, bij het plannen of al op schema, al uw bezorgdheid over de voorgeschreven behandeling aan, moedig de behandelend arts aan op zoek te gaan naar alternatieven die veilig zijn voor de gezondheid van de foetus;
 • Als de behandeling moet worden behandeld, vermijd indien mogelijk 2 of meer geneesmiddelen tegelijkertijd in te nemen, tenzij er een dringende behoefte is;
 • Weiger de behandeling niet als er sprake is van een reële bedreiging voor uw leven of de ontwikkeling van een ernstige vorm van de ziekte;
 • Zoek naar een specialist die je vertrouwt, attente en welbekende eigenschappen van drugs. 

Als je van plan bent om een ​​baby te krijgen

Het nemen van medicijnen bij het plannen van een zwangerschap moet ook verantwoordelijk zijn. Vertel uw gynaecoloog om de huidige behandeling, de ontvangst van biologisch actieve voedingssupplementen (voedingssupplementen), vitaminen, kruidenthee of tincturen, zalven, en het gebruik van medische procedures te raadplegen, als u deze over op het moment.

Er is een mogelijkheid dat de componenten van de behandeling en sommige stoffen de kans verminderen om zwanger te worden of de ontwikkeling van het embryo in gevaar te brengen.

Echter, dit betekent niet dat de noodzakelijke behandeling van een gynaecoloog verloskundige behoefte te ontkennen: in het geval van hormonale correctie, in vitro fertilisatie (IVF) en in sommige andere gevallen, conceptie zonder behandeling met inbegrip van farmaceutische onmogelijk. Het belangrijkste is dat je leidende gynaecoloog het moet aanwijzen of goedkeuren. 

Toegestane medicijnen tijdens de zwangerschap

We bieden u een korte lijst van enkele groepen en soorten stoffen die tot nu toe een veiligheidskeurmerk hebben gekregen. 

Zwangere medicijnen:

 • anticonvulsivum: magnesiumsulfaat;
 • anti-emetica: metoclopramide, pyridoxine;
 • van diabetes: insuline;
 • antiallergisch: chloorfenamine, triprolidine;
 • vitamines: ferrosulfaat, kaliumchloride. 

Relatief veilig zijn die stoffen die geen complicaties of pathologieën veroorzaken met kortdurende toediening in kleine doses.

Deze omvatten:

 • van pijn: paracetamol, ketoprofen, diclofenac;
 • uit de coaguleerbaarheid van het bloed: heparine, dipyridamol;
 • antidepressiva: fluoxetine, sertraline, amfebutamon;
 • antibiotica: acyclovir, clarithromycine, metronidazol;
 • van hoest: dextromethorphan;
 • kalmerende middelen: buspiron. 

Geneesmiddelen voor verkoudheid tijdens de zwangerschap

Welke medicijnen kan ik nemen met zwangere vrouwen?

De verkoudheid en de griep zijn zo onaangenaam, en als u een kind verwacht, dan is het ook een probleem: welke tabletten en siropen zijn er mogelijk en welke niet?

Het is goed, als ARVI zonder hoge temperatuur passeert, maar wat als de thermometer een hoger en hoger cijfer vertoont? En hoe is het veilig om een ​​ondraaglijke loopneus en een vermoeiende hoest te verlichten?

Natuurlijk, de belangrijkste slag voor verkoudheid of griep moet worden toegepast folk remedies, wees voorzichtig met kruidencollecties - sommige geneeskrachtige planten kunnen gecontra-indiceerd zijn voor u, bijvoorbeeld, jeneverbessen of aardbeien bessen.

Favoriete frambozenjam in thee is ook niet aan te raden om meegesleept te worden, maar om gewond te raken, moet het veel gegeten worden.

Niet voeten zorgen, een klysma niet doen, maar laat niet de complicaties in de vorm van een secundaire infectie van de keel of neus en keel, loopneus omdat running kan veranderen in sinusitis of sinusitis, en hoesten - in bronchitis en longontsteking. Dan kun je niet zonder antibiotica, en je hebt het het minst nodig.

Om medicijnen uit de temperatuur tijdens de zwangerschap te selecteren, zou de therapeut in het uiterste geval haar medicijnen met paracetamol moeten afmaken, relatief veilig, in tegenstelling tot aspirine.

Kousen bestrijden is beter dan de neus wassen met gezouten water, de keel spoelen met een zwakke oplossing van jodium, afkooksel van kamille, calendula, eucalyptus. Het is toegestaan ​​om neussprays (Euphorbium Composum, Nazivin, Pinosol) te gebruiken, en het geschikte geneesmiddel voor de keel tijdens de zwangerschap is Givalex, Oracept, Inhalipt.

Hoest elimineren helpt Mukaltin, Bromgeksin (na overleg met de therapeut), Bronchicum in het eerste trimester, later - Stoptussin en Falimint. Neem geen codeïnestroop, die tot ademhalingsdepressie bij de foetus kan leiden. 

Waarom sommige medicijnen zwanger zijn tijdens de zwangerschap

Verboden medicijnen kunnen de ontwikkeling van de foetus nadelig beïnvloeden, miskraam veroorzaken, vervagen, vroeggeboorte of congestie veroorzaken, evenals ziekte en defecten bij pasgeborenen veroorzaken.

Deze omvatten alle MAO-remmers, aspirine, warfarine, diethylstilbestrol, barbituraten, chloroquine, lithium, fenytoïne, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), opioïden, anxiolytica benzodiazepine, vaccins. Ook zijn grote doses corticosteroïden, analogen van vitamine A en anticoagulantia verboden.

De toediening van tetracycline-antibiotica, evenals levomycetine en doxycycline in de late stadia, leidt tot verschillende problemen bij de pasgeborene - van hart- en vaataandoeningen tot zwakte van het botsysteem. 

Wat te doen als er twijfels zijn

Toen de arts het geneesmiddel heeft voorgeschreven, maar in zijn verklaring stelde dat de zwangere het moet worden genomen met de nodige voorzichtigheid, of gegevens over de effecten op de foetus bij het farmaceutische bedrijf niet, raak niet in paniek, en nog belangrijker - laat je niet misleiden door uw arts die behandeld, maar in feite zelfs begon niet uit angst om het kind schade te berokkenen.

Het is beter om de arts bovendien te vertellen over je angst en te luisteren naar wat hij de reden voor het voorschrijven van het medicijn zal geven.

Als er nog steeds in twijfel, welke medicijnen je kan tijdens de zwangerschap en welke niet, en om een ​​arts te raadplegen op dit moment niet mogelijk is, probeer dan de apotheek of apotheker, of om de gedetailleerde instructies van de drug die ervoor zorgt dat je bezorgdheid over het internet te vinden.

Welke medicijnen kan ik nemen met zwangere vrouwen?

Het is belangrijk om te begrijpen dat in de tekst van de instructie contra-indicaties vaak betekenen dat de veiligheid van het medicijn relatief is, dat wil zeggen dat er behoefte is aan bewaking van de aandoening en / of corrigerende therapie om bijwerkingen te voorkomen.

Bovendien worden onderzoeksgegevens voortdurend bijgevuld en artsen moeten het nieuws van de farmacopee volgen om geneesmiddelen effectief voor te schrijven. Soms werd wat in de praktijk als de oorzaak van pasgeboren pathologieën werd beschouwd (of na de voltooiing van vele jaren van observatie door wetenschappers) is niet waar.

De verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de moeder en het kind wordt gedragen door de moeder zelf en door de arts die de medicijnen voorschrijft. Raak niet bang voor alle pillen en geef jezelf de eed om niets chemisch te nemen.

Vergeet niet dat geneesmiddelen een breed scala aan acties hebben, waaronder er niet alleen solide bijwerkingen zijn, maar ook medische bijwerkingen, die in bepaalde situaties van vitaal belang kunnen zijn. De beste oplossing is slim en zorgvuldig nadenken over de keuze van middelen, informatie zoeken en niet bang zijn om vragen te stellen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 3