Ik ben mama!

Zwangerschap en figuur: hoe geen overgewicht te bereiken

Artsen berekenden dat, rekening houdend met alle factoren van de voorbereiding van het organisme voor de geboorte van een kind, zwangere vrouwen ten tijde van de bevalling minstens 8-10 kg extra gewicht zullen hebben. Dit omvat: het gewicht van de toekomstige pasgeboren baby, borstvergroting, opslag van lichaamsvet, placenta gewicht, bloedvolume en enkele andere indicatoren.

Zwangerschap en figuur: hoe geen overgewicht te bereiken

Als de gewichtstoename op het moment van levering groter is dan het cijfer tien, betekent dit dat er sprake is van overgewicht, wat om verschillende redenen kan worden verklaard. Met de juiste aanpak kunt u onnodige cijfers echter tot een minimum beperken of verminderen.

Vrouwen klagen over een aanzienlijke gewichtstoename en zeggen: "Waarom doen sommige mensen af ​​tijdens de zwangerschap en ik eet hetzelfde bedrag en word beter?".

Als er drie antwoorden zijn:

  • je hebt een ander metabolisme;
  • dit is erfelijkheid;
  • je eet hetzelfde, maar niet hetzelfde als andere zwangere vrouwen.

Stel prioriteiten correct in

Natuurlijk kun je na de geboorte van het kind extra kilo's kwijt, maar het is beter om overgewicht te voorkomen dan de gevolgen later te bestrijden. Sommige vrouwen, die zien hoe de pijl van de gewichten onverbiddelijk omhoog klimt, denken na over hoe om gewicht te verliezen tijdens de zwangerschap.

Zwangerschap wordt een test voor het figuur van elke vrouw. Het is goed voor degenen met een uitstekende genetica en er zijn geen bijkomende ziekten die de situatie compliceren. Zulke vrouwen winnen om een ​​of andere reden al binnen een paar maanden de oude figuur en doen hier niets voor. Maar veel vrouwen moeten veel moeite doen om terug te keren naar de oude vormen.

Hoe overgewicht te zijn? Aan de ene kant is het noodzakelijk om het cijfer te behouden, en aan de andere kant is het een kwestie van voeding voor het toekomstige kind en alle vitamines krijgen die nodig zijn voor groei en ontwikkeling.

In de periode van de zwangerschap vormt het kind alle organen en systemen. Er is een tandenstel, ontwikkeling van het botsysteem, spierweefsel, hart en hersenen. En het gebrek aan voedingsstoffen en micro-elementen op dit moment zal een aanzienlijke impact hebben op de volledige waarde van het kind.

Het is noodzakelijk om te begrijpen dat de toestand van de zwangerschap vereist van de toekomstige moeder, allereerst verantwoordelijkheid, en nu niet alleen voor haar leven, maar ook voor het bestaan ​​van het kind. Daarom kan de periode van de zwangerschap geen ideaal moment worden voor een experiment met een rigide dieet of onbeperkte fysieke belasting, op welk moment het nodig is om naar verschillende andere benaderingen en methoden te zoeken.

Fysieke activiteit

In de moderne wereld hebben experts heel wat technieken ontwikkeld om af te vallen tijdens de zwangerschap. Het belangrijkste is om te handelen volgens bepaalde regels en, natuurlijk, probeer ze niet te schenden.

In speciale centra waar dergelijke groepen worden gemaakt of in de klas met een persoonlijke instructeur, kun je speciale ademhalingsoefeningen, fitness voor vrouwen in positie, pilates of zwemmen oefenen.

Matige workloads verbeteren de bloedsomloop, het metabolisme en verbeteren het welzijn en de gemoedstoestand. Dit geeft natuurlijk een positief effect en verbetert de vorm van elke zwangere vrouw.

Naast het bezoeken van fitnesscentra, kunt u gaan wandelen. Een dagelijkse wandeling in de frisse lucht, vooral in het gezelschap van een vriend, een zwangere vrouw of een geliefde echtgenoot, helpt u niet alleen om overtollige gewichtstoename te voorkomen, maar verrijkt u ook met een goed humeur en zorgt voor een gezonde slaap.

Zelfs eenvoudige klusjes rond het huis (schoonmaken, verzorgen van planten) en dansen zullen je toestaan ​​om extra kilo's te vermijden terwijl je de baby draagt.

Stroomvoorziening

Zwangerschap en figuur: hoe geen overgewicht te bereiken

Tijdens het dragen van het kind zorgt de vrouw speciaal voor haar geliefden. En het eerste dat opkomt bij de toekomstige grootmoeders - nu moet hun dochter voor twee eten. En de echtgenoot, die de echtgenoot wil verwennen, brengt vaak allerlei snoep, wrongel en chocolade mee.

Eerst moet je beslissen wat elke toekomstige moeder uiteindelijk wil bereiken. Als je een immense figuur wilt, geef je dan al je smaakvoorkeuren over, en als je erover denkt om een ​​gezonde baby te baren en de vorige maten die je had vóór de zwangerschap terug te brengen, luister dan naar de volgende aanbevelingen.

4 uur voor het slapengaan, niet eten, in extreme gevallen - fruit of een glas kefir. Eet een fractie en vaak, wanneer het lichaam dit nodig heeft, maar stop met eten totdat je je verzadigd voelt.

Als je echt wilt weten hoe je tijdens de zwangerschap niet aankomt of afslankt, geef dan snacks op. Laat uw dagelijkse portie opsplitsen in 5-6 maaltijden, maar snacks tussen de hoofdmaaltijden zijn onaanvaardbaar.

Wat je kunt eten

Verder moet u vanuit uw eigen menu zoveel mogelijk geraffineerde producten en halffabrikaten uitsluiten. Producten zoals witte bloem, boter en suiker bevatten geen nuttige stoffen, maar bevatten alleen lege calorieën.

Vaak gebruikt het lichaam energie om ze te verwerken, waardoor de aanvoer van belangrijke sporenelementen wordt uitgeput. Dit proces leidt tot een verstoring van het metabolisme en is slecht vatbaar voor correctie.

En, natuurlijk, snoep. Het maakt niet uit hoeveel de toekomstige moeders houden van lekkers zoals cakes en cakes, tijdens de zwangerschap van hen en soortgelijke producten is het beter om te weigeren. Vervang ze door yoghurt, gedroogd fruit en honing. De reden ligt voor de hand en vereist geen bewijs: bij culinaire hoogstandjes zijn er te veel kilocalorieën waarmee het voor het lichaam heel moeilijk is om het hoofd te bieden tijdens de periode van het dragen van het kind.

Nuttig voor toekomstige moedersproducten kunnen veilig groenten en fruit, gefermenteerde melkproducten, kwark, noten, bonen, kip, kalkoen, kalfsvlees, vis en rundvlees worden genoemd. Het is niet overbodig om u eraan te herinneren dat het beter is om dit voedsel in een dubbele ketel te koken of te bakken, waardoor een methode zoals bakken op olie wordt geëlimineerd.

Als je geen calorierijk voedsel op kunt geven, heb je het alleen 's morgens nodig, als het nog erg ver in slaap is. Na een dergelijke belasting op de maag, rust, is het wenselijk om speciale oefeningen te doen voor zwangere vrouwen.

Wat en hoeveel te drinken

Bovendien moet u het gebruik van koolzuurhoudende dranken en ingeblikte sappen minimaliseren, die vaak helemaal geen sappen zijn. Gebruik versgeperste sappen, licht verdund met water, thee en gewoon water.

Zwangerschap en figuur: hoe geen overgewicht te bereiken

Besteed speciale aandacht aan het drinkregime. Het drinken van zwangere vrouwen kan net zoveel zijn als het lichaam nodig heeft, maar met één voorwaarde: minimale porties. Belast in deze periode de nieren niet, die moeilijk zijn om grote hoeveelheden vloeistof te verwerken.

Als je niet voldoet aan de beperkingen van de vloeistof, dan kan er in het lichaam zowel intern als extern oedeem zijn, en dit, zoals iedereen begrijpt, en overgewicht, en niet erg aantrekkelijk uiterlijk, en complicaties tijdens de bevalling.

Dus, je moet kleine porties drinken, maar je kunt het vaak doen. Dienovereenkomstig moet je zout voedsel van je voedingspatroon uitsluiten, want daarna wil je elementair drinken. Zout houdt ook vocht vast in het lichaam.

Probeer in een poging je dorst te lessen met een half glas water. Tegelijkertijd, zonder de nieren te overladen, ontvangt u zoveel vloeistof als u nodig heeft. Ervaren moeders weten dat een fles water altijd wenselijk is om bij je te hebben, en als je dat wilt, kun je altijd een paar slokjes maken.

Het belangrijkste is dat de bestudering van deze regels op internet niet prevaleert boven fysieke activiteit en de belichaming ervan in het leven. Je moet handelen, jezelf onder controle houden en je lichaam zal zeker positief reageren op alle verzoeken om gezondheid en gewicht normalisatie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 + 8 =