Zwangerschapstesten thuis | pangudownloads.com
Ik ben mama!

Zwangerschapstesten thuis

Een vrouw die een baby verwacht, kan voor de eerste tekenen van zwangerschap verschillende veranderingen in het lichaam aan nemen: de opkomst van zwakte, hoofdpijn, verhoogde secreties, veranderingen in smaak. En ze wil bevestigen dat die conceptie echt is gebeurd. Als dit 'twee uur geleden' is gebeurd, reageert de zwangerschapstest niet. Om te controleren of een gewenste zwangerschap daadwerkelijk is verschenen, kunt u thuis enkele methoden gebruiken.

Methoden van zwangerschapstests

Tests in de apotheek reageren op veranderingen in de hoeveelheid hormonen in de urine. Het ochtendgedeelte is de meest nauwkeurige indicatie van de toestand.

Zwangerschapstesten thuis

Dankzij een dergelijke controle lossen moderne apparaten niet alleen de geboorte van een nieuw leven op, maar kunnen ze ook een periode aangeven met een nauwkeurigheid van maximaal 2 weken

Home reagentia reageren op de zuurgraad van urine - met het begin van de zwangerschap, niet alleen de hormonale samenstelling verandert. Sommige andere factoren hebben echter invloed op deze parameter, dus het is onmogelijk om de exacte zwangerschap te bepalen zonder een gynaecologisch onderzoek of, zonder een apotheektest aan te schaffen.

Zwangerschapstest met frisdrank

De meest populaire thuismethode is de bepaling van de zwangerschap met frisdrank. Om dit te doen, moet je van tevoren de gebruikelijke baking soda bereiden - een theelepel, een schone container voor urine, hygiënische benodigdheden - je moet je van tevoren voorbereiden op de procedure.

Hoe zwangerschap testen met frisdrank?

Om te wassen, om urine te verzamelen in de container - niet minder dan 100 g, te schenken in frisdrank. Vervolgens moet u de chemische reactie observeren, die onmiddellijk begint. Als de vloeistof in de container begint te schuimen en te sissen, dan kunnen we concluderen - de zwangerschap is niet gekomen. Frisdrank tijdens de zwangerschap slaat neer en er vindt geen reactie plaats, de vloeistof blijft helder.

Waarom dit gebeurt, weet niemand - chemici geloven dat zwangerschap de zuurgraad van urine niet direct verandert. Omdat deze vraag echter niet rechtstreeks werd gesteld, kan worden aangenomen dat veranderingen die in het lichaam beginnen rechtstreeks van invloed zijn op de niertoestand en de biochemische samenstelling van de urine verandert.

Zuurgraad van urine

De zuurgraad van urine - of ph - is een onstabiele indicator. Het kan zuurrijk of alkalisch zijn. Normaal gesproken is urine zwak zuur - de ph is van 4,5 tot 8.

Heeft invloed op de zuurgraad:

Zwangerschapstesten thuis
 • aard van voeding;
 • gezondheidstoestand;
 • klimatologische factoren.

Urine alkaliserende met toenemende hoeveelheden in het dieet van verse groenten en fruit, met uitdroging tijdens de urinewegen en vaatziekten, aandoeningen van de luchtwegen, in een staat na een alcoholvergiftiging, aandoeningen van het hematopoietische systeem, terwijl het nemen van bepaalde medicijnen.

Voor het verhogen van de zuurgraad van urine wordt beïnvloed door de volgende factoren: een verhoogde hoeveelheid eiwit levensmiddelen in het dieet, koorts, endocriene systeem ziekten - zoals diabetes, tuberculose, nierziekte, uitputting van het lichaam - met inbegrip van de lange termijn dieet, het drinken van veel veenbessen, citroenen, zwart en rood bes.

De introductie van pathogene bacteriën die infectieziekten van gynaecologische organen veroorzaken, beïnvloeden ook de zuurgraad van urine.

In verband met de bovenstaande informatie is het niet te hopen dat de thuistest 100% betrouwbaar zal zijn.

Thuis methoden voor het bepalen van de zwangerschap

Hoe het begin van de zwangerschap met frisdrank te bepalen is al begrijpelijk, maar er zijn andere manieren waarop u kunt ontdekken dat de gewenste veranderingen in het lichaam begonnen. Hun betrouwbaarheid is hetzelfde als bij tests met frisdrank.

Test met jodium.

Zwangerschapstesten thuis
 1. Een druppel jodium wordt met vooraf ingezamelde urine in de container gebracht. Als jodium oplost, is zwangerschap afwezig, de druppel blijft op het oppervlak en wordt in een kleine cirkel verzameld - je kunt schreeuwen "Hoera!", conceptie is gekomen;
 2. De gemakkelijkste manier is om de papieren strook met urine te bevochtigen zodat deze volledig doordrenkt is en er jodium op te laten vallen. Als er zwangerschap aanwezig is, wordt het papier blauw.

Het is mogelijk om het begin van de conceptie door het oude te bepalen "Grootmoeder" manier. Dit vereist een assistent.

Het is noodzakelijk om een ​​ring van de vinger te verwijderen, het is beter om een ​​ingrijping te maken, om er een zijden draad of haar doorheen te halen "Dader" uitgevoerd ritueel. Dan wordt deze draad op een stok bevestigd - een potlood, een pen - het maakt niet uit, het belangrijkste is zo ver mogelijk "Druk terug" de menselijke factor.

"Verdachten" zwangerschap ligt op zijn rug op een horizontaal oppervlak, de assistent neemt in zijn hand een stok met een touwtje aan de ring opheft boven de navel ongeveer 2-3 cm. Wacht 15 seconden. Als gedurende deze tijd de ring begint te oscilleren met toenemende amplitude - de test toonde een positief resultaat.

Vroege tekenen van zwangerschap

Er zijn veel tekenen die het begin van conceptie in de vroege stadia aangeven, waarvoor vrouwen begrijpen dat ze hun eigen toestand veranderen.

Zwangerschapstesten thuis
 • Veranderende zweetgeur;
 • Veranderende smaakvoorkeuren. Teken niet noodzakelijkerwijs aan "De zout" of "Sharp weinig", Sommige willen plotseling een spijker opzuigen, een stuk zeep bijten, een aardbei met vlees eten;
 • De vergroting en consolidatie van de melkklieren, die worden genomen als het begin van de menstruatie, die niet optreedt of past met veranderingen - het spotten is schaars;
 • Tekenen van kortetermijngevoelens in de onderbuik;
 • Verhoogde hoeveelheid slijmafscheiding, die geen geur of licht zoet heeft, met een eerder aangenaam aroma;
 • Verhoogd seksueel verlangen of andersom, gebrek aan interesse in seks;
 • Snel plassen, waarbij er geen pijnsymptomen zijn, en delen van urine zijn enigszins veranderd.

Sommige vrouwen komen te weten over hun zwangerschap door de geur van zweet te veranderen - het lijkt hen te hard. Natuurlijk is deze indicator betrouwbaar als je je hele leven hebt gesnoven. In sommige gevallen kunt u het uiterlijk beoordelen van een nieuwe staat van allergische reacties, die voorheen niet tot uiting kwamen.

Er zijn bijzonder gevoelige vrouwen die vanaf de eerste dagen na de conceptie zwakte, slaperigheid en een flauwvallen ervaren. Maar je moet toch niet vertrouwen op folkmethoden en je eigen gevoelens. Zwakte en veranderingen in de kwaliteit en kwantiteit van afscheidingen, zoals andere tekenen, kunnen symptomen zijn van sommige ziekten die moeten worden geëlimineerd.

Daarom is voor een nauwkeurige diagnose van hun eigen staat - zelfs als de medische test toonde een positief resultaat - moeten verdere tests ondergaan. 100% zekerheid in de zwangerschap geeft een test voor choriongonadotropine. Hiervoor gedurende 2 dagen in een keer 2 keer bloed afgenomen door venapunctie en daaruit het hormoon geïsoleerd, waarvan de hoogte bij de vaststelling van de eicel in de baarmoeder wordt verhoogd om de 48 uur in 2 keer.

Om een ​​buitenbaarmoederlijke zwangerschap uit te sluiten, moet u een echoscopisch onderzoek ondergaan. Pas na een uitgebreid onderzoek kun je precies bepalen welke conceptie is opgetreden en hoe de zwangerschap verloopt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 + 5 =