Jag är mamma!

Är röd fisk och amning kompatibel?

Med ankomsten av en bebis strävar varje kvinna med att ge barnet sitt bästa. Samtidigt uppstår frågan ofta – vad kan du äta när du ammar? När allt är ätet, visas det enbart på mjölkens kvalitet. Kommer inte den nyfödda att skada konsumtionen av fisk och skaldjur genom moderen?

Contents

Utility Store

Röda fiskar inkluderar lax, lax, rosa lax, öring, vit fisk, stor, sterlet, taimen, coho lax och några andra arter.

Är röd fisk och amning kompatibel?

Man kan ställa frågan: Varför tillhör rösten till röda sorter, även om köttet är ljust, vitt? Röd är inte en färg, men kvaliteten är en egenskap av det bästa och käraste. adjektiv “Röd” visar att denna fisk är bäst. Den mest värdefulla kvaliteten i röd fisk är närvaron av fleromättade fettsyror omega-3. Dessa syror hjälper till att upprätthålla en normal nivå av kolesterol i blodet, är ansvariga för elasticiteten hos blodkärl och muskler, stimulerar optiken av nervsystemet och nervsystemet.

Men det här är inte den enda användbara komponenten av röda sorter.

De innehåller:

 • jod;
 • selen;
 • kalcium;
 • zink;
 • tokoferolacetat;
 • vitamin D;
 • vitaminer i grupp B;
 • nikotinsyra.

De återstående komponenterna är något mindre, men de utför också viktiga funktioner för att stödja kroppens vitala funktioner. Det har visat sig att människor som regelbundet före röd fisk i någons diet, 3 gånger mindre benägna att ha högt blodtryck och cancer, är de knappast vara deprimerad.

Tillräckligt 300 gram användbart mat per vecka – kroppens behov av jod, kalciferi, fleromättade fettsyror kommer att vara helt nöjd.

Är röd fisk användbar för ammande mödrar?

Är röd fisk och amning kompatibel?

Att döma av ovanstående egenskaper bör vara röd fisk med amning
en av huvudämnena i kosten. Så varför på en fråga – om det är möjligt att mata mamma en röd fisk svarar barnläkare det lite och med omsorg.

Varför är det nödvändigt att begränsa mängden av en sådan användbar produkt i menyn?

Ammande mödrar när man väljer en diet är nödvändigt att beakta inte bara kvaliteten på produkterna och deras egenskaper, men också teknik för tillagning av mat. Till exempel i stekt mat verkar cancerframkallande ämnen som faller under särskild värmebehandling, samtidigt som vid det oroliga barndom tarmfloran påverkas negativt adjuvans och kryddor; Torkad och torkad mat är en bakteriologisk fara.

Du kan äta salt röd fisk i små mängder eftersom saltet binder vattnet. Detta leder till minskad laktation, och barnet kan vara undernärda.

Dessutom rekommenderar läkare inte saltad fisk till ammande mamma, eftersom salt påverkar urinvägarna inte bara kvinnor utan även spädbarn. Fördröjningen av vatten av ett barns kropp leder till förgiftning – ju yngre barnets ålder, ju högre är dess känslighet.

Fisk – oftast – en atypisk produkt för det europeiska området, särskilt röda sorter. Ovanliga matallergier kan orsaka, även om de införs i kosten i små portioner. Några barn efter att mammen åt fiskrätter eller konserver, vägrade att brösta – de gillar inte den förändrade smaken av mjölk.

Därför, innan du njuter av delikatessen – om det inte finns någon styrka att avstå från delikatesser – bör du prova en liten bit och vänta på barnets reaktion. Efter 2 matningar kan du redan förstå ungefär hur hans kropp reagerade på en ny produkt.

Fiskrätter under amning

Korrekt kokta fiskrätter under amning är mycket användbara.

Är röd fisk och amning kompatibel?
 • Vitamin D, som finns i dem, hjälper barnets kropp att absorbera kalcium, vilket är nödvändigt för att stärka bensystemet.
 • Proteinet, som innehåller denna produkt i stora mängder, absorberas lättare av kroppen än kött, det har ett lågt innehåll av urinsyror och salter vilket skapar gynnsamma förutsättningar för njurarnas funktion.
 • En delikatessprodukt smälts lättare än kött, sänker inte ämnesomsättningen, orsakar inte stagnation av gallan.
 • Många omättade omega-3-syror stärker hjärt- och nervsystemet, som på ett positivt sätt påverkar kvinnans hud.

Det är bäst att laga fisk – det är mer användbart för kroppen, och möjligheten till en allergisk reaktion när man använder sådan teknik för matlagning minskar.

Oftast förekommer allergi på makrillkött.

Det finns fisk och negativa egenskaper – det kan i sig ackumulera skadliga ämnen upplösta i vatten. Särskilt mycket ackumuleras tungmetaller, särskilt – kvicksilver. Den största delen av denna giftiga förening innehåller kött av tonfisk, hajar, svärdfisk, marlin.

De mest användbara ämnena lagras i kyld fisk.

På frågan om det är möjligt att svara bättre att äta lax ammande mamma precis som om det inte var möjligt att köpa salt, och kyls, och baka eller koka det, så ja. Med villkoret att barnet inte har någon allergi efter att ha ätit en fiskrätt. En del av salt delikatess att äta är acceptabelt – när delen är tillräckligt liten.

Säker delikatess

Under amning är det användbart att använda följande typer av fisk:

Är röd fisk och amning kompatibel?
 • hav – på kvaliteten på måttligt feta sorter – gädda, havsbas, pollock, hälleflundra, kummel, baltisk sill, osaltad sill;
 • flod – mindre allergiframkallande produkt – öring, burbot, abborre, brasa, gädda och podleschiki, karp – odlas konstgjort.

Karp, levande i naturen, mycket opretentiös. De ackumuleras i bensystemet och kölar många skadliga föreningar upplösta i vattnet, eftersom de kan leva i floder som är helt olämpliga för odling av fisk.

Det är lämpligt att överge makrill – det är allergiframkallande, och sorter av fisk och kött ökat fett – dessa inkluderar röd fisk med rött kött, särskilt växt konstgjord väg.

Musslor, räkor och krabbor – dessa skaldjur är mycket användbara, de innehåller hela uppsättningen vitaminer och mikrodelar som behövs för den utvecklande organismen. Men när man konsumerar skaldjur ökar risken för en allergisk reaktion.

Köp inte rökt, torkad eller torkad fisk. Mycket ofta skickar tillverkare för att tillverka delikatesser av detta slag, inte särskilt fräsch produkt.

När dieten ammande modern introducerar fiskrätter, måste ta hänsyn till inte bara din egen smak, men också reaktionen av barnet. Till spädbarn tillräckligt med näringsämnen i mjölk, och det fanns ingen brist på vitaminer, tillräckligt för att äta fisk – inte nödvändigtvis röd – 3 gånger i veckan under 50-100 g Detta kommer inte bara mätta kroppen med vitaminer 2 sammankopplade, men också skapa i bröst reservera användbara ämnen.

Intolerans att fiska, som en typ av mat, är sällsynt. Om barnet inte gör det “Erkänner” saltad röd fisk – han tycker inte om lukt av mjölk, du kan försöka lura honom – gör köttbullar från de kylda råvarorna av samma sort.

exempel: köttbullar från öring eller lax, stuvad eller bakad.

Är röd fisk och amning kompatibel?

Om fyllningen mix med bara lök och rivna morötter, låg på botten av krukan eller ångbåt, göra ett minimum av kryddor, överflödigt fett värms med skadlig, och skålen kommer att vara mer användbar för kroppen än lax eller öring, som använde saltade bitar.

Var inte lurad babe – du måste vara uppmärksam på andra produkter.

En balanserad kost kan erhållas genom att göra en daglig meny med kött av olika sorter, frukter och grönsaker.

När barnets allergiska reaktion på röd fisk eller fisk och skaldjur, från denna typ av mat, bör naturligtvis helt överges.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply