Jag är mamma!

Att bli redo för resan: hur man undviker överklimatisering?

Att bli redo för resan: hur man undviker överklimatisering?

Planerar du en turistresa till de varma regionerna? Är det en affärsresa med långa flygningar? Om du reser för betydande avstånd, inte för första gången i ditt liv, är ett sådant obehagligt fenomen som reacclimatisering säkert inte en överraskning för dig. Till den upproriska organismens vagaries förstörde inte resten eller arbetsbesöket, lärde sig "att förbereda en släde på sommaren". Men först låt oss försöka förstå problemet och förstå varför det är ibland så svårt för oss att klara en skarp förändring av klimat eller tidzoner.
Med reacclimatisering, på ett eller annat sätt, minst en gång i livet, alla älskare av resor. Även fysiskt friska människor som lever i ett tempererat eller kallt klimat upplever obehagliga känslor, komma in i troperna eller subtroperna.

Och om du lider av någon kronisk sjukdom, är problem som: kroppen försöker anpassa sig till snabbt föränderliga villkor så snart som möjligt, tillbringar det en enorm mängd inhemska resurser, och för att kompensera för tidigare hälsoproblem manifesteras genom en "bukett"Obehagliga symptom på återvinning. Misslyckande "intern klocka"Med ett långt flyg, orsakat av tidszoner, orsakar SSHP - ett syndrom av tidszonförändring, särskilt allvarligt hos äldre och barn.

De viktigaste tecknen på misslyckad reacclimatisering

De vanligaste tecknen anses pereaklimatizatsii dåsighet och huvudvärk (som ofta orsakar även en liten förändring av tidszoner när transmeridiannom flygresor), trötthet, svaghet, lätt feber och yrsel.

Att bli redo för resan: hur man undviker överklimatisering?

Vid epilepsi kan förändringen av tidszoner och reacclimatisering orsaka en förvärmning av sjukdomen, vilket uppenbaras vid ökningen eller intensifieringen av anfall, panikattacker, sömnlöshet. Därför bör du, före en lång resa, definitivt besöka en läkare och eventuellt hämta förberedelser för förebyggande mottagning före avgång eller under flygningen.

Doktorn kan också rådgöra med en översyn av regimen av dagliga antiepileptika på grund av förlängningen eller minskningen av patientens biologiska dag under flygningen.

Reacclimatization och vissa "catarrhal" symptom ger ut:

 • långvarig ont i halsen;
 • rinnande näsa;
 • hosta;
 • frossa;
 • ökad svettning.

Ofta är inte personer med kroniska bronkulmonala sjukdomar ansedda med andningsbesvär under anpassningsperioden, men ganska friska resenärer kan bli förvånad över att hitta vid ankomsten till viloplatsen, varifrån rinit kommer ifrån. Avföringsproblem, aptitlöshet, depression, irritation är kända tecken på acklimatiseringsperioden.

Att bli redo för resan: hur man undviker överklimatisering?

Kvinnor kan ha cykelstörningar: den månatliga kommer inte i tid, eller omvänt kommer det för tidigt, volymen av blodförlust ökar eller minskar och smärtsamma förnimmelser uppträder. Detta är resultatet av fluktuationer i hormonhalten som orsakas av en kraftig förändring av miljöförhållandena.

Tyvärr helt undviker reacclimatisering och "shift"Månatligen är det osannolikt att arbeta: inte heller får amatörer tillbringa semester i heta klimat eller skidåkare på höglandet. Vid en plötslig minskning av atmosfärstryck, temperatur och fuktighet kan någon organism reagera morbid. Därför borde du veta hur man överlever perioden för reacclimatisering med minimala förluster.

Lärande att eliminera obehagliga symptom

För att förstå hur man släpper ut organismens stormiga reaktion till förändringen av landskapet och hjälper den att anpassa sig till nya förhållanden så snart som möjligt, är det nödvändigt att bestämma de faktorer som framkallade symtomutvecklingen. Om du kommer från en kall och snötäckt stad på en varm kust, är det förmodligen om termisk anpassning.

I detta fall rekommenderar läkare:

 • öka vattenförbrukningen till 3-4 liter per dag;
 • minska mängden salt, rökt och fet mat i kosten;
 • ge kroppen acceptabel fuktighet (till exempel med hjälp av ett luftkonditioneringsapparat i sovrummet eller i ett hotellrum);
 • led de första 2-4 dagars vila så passiv som möjligt (mer vila och sömn, mindre ladda dig med vandringar, fester och utflykter);
 • plocka upp lämplig garderob och gå inte till stranden från 12-00 till 16-00.
Att bli redo för resan: hur man undviker överklimatisering?

Inte bara en resa i söder kan undergräva hälsan hos en person som lever i ett tempererat klimat: Att resa i norr är också ibland svårt. Brist på ultraviolett och låg temperatur i luften kan förstöra alla intryck av att stanna i exotiska norra breddgrader.

För att minimera obehag, gå på en hög kaloriinnehåll (inom rimliga gränser) diet, dricka tillräckliga mängder av vitaminer, speciellt askorbinsyra, liksom under en längre tid, kasta alkohol: dess mottagning kan kraftigt förvärra problemet.

Vila i den bergiga terrängen, du kan ständigt uppleva orsakssvaghet, dyspné, yrsel. Detta beror på en förändring i atmosfärstryckets index och en minskning av koncentrationen av syre i luften.

Du kan göra följande:

 • stigande till bergen, överstiga inte ett märke på 500 m per dag och stanna på uppnått höjd i minst en dag;
 • drick mer rent vatten;
 • efter samråd med en läkare, ta med sig läkemedel som stimulerar hjärncirkulationen;
 • minska belastningen på matsmältningskanalen (kosten ska bestå huvudsakligen av lätta heta första kurser och fettsnålt mellanmål).
Att bli redo för resan: hur man undviker överklimatisering?

Innan en lång flygning, som innebär att flera tidszoner ska ersättas, försök gradvis ändra din "biologisk klocka": Om du ska flyga öster, ligga dig och stå upp 2-3 timmar tidigare än vanligt, om i väster - lägg dig ner och gå upp ett par timmar senare.

På dagen för flygningen, följ kosten: ge upp kaffe och andra koffeinerade drycker, starkt te, alkohol. Föredrar sig fettsyror med låg fetthalt. I planet, försök att sova, och om det inte fungerar, drick mer. Ta med magnesiumpreparat: de hjälper till att minska SWAP-manifestationerna och påskynda anpassningsförfarandet.

Läkare rekommenderar i förväg, före resans början, att förbereda en gynnsam grund för efterföljande acklimatisering på en ny plats.

2 veckor före resan, börja ta vitamin-polymineralkomplexet och om möjligt ge upp skadliga vanor, försök att kompensera för alla kroniska sjukdomar som du har och ta hand om en fullvärdig daglig sömn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 6 =