Barnet vägrar blandningen: vad ska man göra? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Barnet vägrar blandningen: vad ska man göra?

Första gången efter barnets behov är det tillräckligt begränsat, men föräldrarna är mycket oroliga över sin komfort och matning. Alla vet att den mest lämpliga för barnmatet ammar.

Men vad ska mammor göra som inte har tillräckligt eller inte alls? Idag är barnläkare enhälliga och rekommenderar att man använder mjölkformler.

Barnet vägrar blandningen: vad ska man göra?

Konstgjord matning ger möjlighet att ge barnet den nödvändiga mängd näringsämnen, om HS (amning) är omöjlig av någon anledning.

Men bland ett stort sortiment kan det vara svårt att hitta en lämplig ersättare, och ofta finns det situationer när barnet vägrar blandningen.

Vid sådana tillfällen kommer ett visst panikläge in och föräldrar börjar ibland låta ett larm.

Låt oss bekanta oss med de möjliga orsakerna till vägran i mer detalj och överväga också sätt att övervinna dem.

Möjliga orsaker till misslyckande

Det är bevisat att barnet i upp till ett år upplever en naturlig fysiologisk minskning av aptiten, det händer när klimatet förändras - när behovet av kalorier minskar. Den andra orsaken kan vara vaccination - rutinmässiga vaccinationer har olika effekter på barnets allmänna tillstånd.

Ett barn kan vägra en flaska med en blandning i följande situationer:

Barnet vägrar blandningen: vad ska man göra?
  1. brist på aptit. Eftersom blandningen är mycket näringsrikare än bröstmjölk behöver barnets kropp lite mer tid att smälta. Därför, när hans mamma ger honom mat, och han är ännu inte hungrig, kommer barnet att vägra flaskan. Experter rekommenderar att du håller fast vid det intervall som anges på förpackningen mellan matningar. I genomsnitt borde det vara 3-4 timmar, till skillnad från luckorna i GW;
  2. dålig smak av blandningen. Misslyckande kan uppstå på grund av obehaglig lukt eller smak. Lyckligtvis finns idag ett stort antal olika blandningar, så det blir inte svårt att hitta en lämplig. Det är bäst att göra detta efter att ha hört en läkare, när ett avslag på grund av felaktig smak kommer att bekräftas. I det här fallet kan du börja använda surmjölksblandningar, de är mycket mer som barn.
  3. tändernas utseende. Alla vet att utseendet på de första tänderna är en komplex process för både barnet och föräldrarna. Vid vissa barn vid denna tid är matsmältningen bruten, temperaturen stiger och det finns en ökad känslighet. Allt på grund av tandköttet, vilket reagerar mycket smärtsamt till någon beröring. Om barnet vägrar blandningen om 4 månader, är det därför bättre att fortsätta amma, om möjligt.
  4. obekväma bröstvårtan på flaskan. Anledningen kan vara antingen i ett stort hål eller i en liten. I det första fallet kommer barnet att kväva på den mängd blandningen som levereras, i den andra - att utöva för mycket ansträngning. När du väljer en bröstvårt för en flaska rekommenderas att fokusera på åldersindikatorer.
  5. smärta i buken. Barnet ska ge upp blandningen, varefter han lider av smärtsamma känslor. Orsaken till matsmältningsbesvär kan vara felaktig beredning av blandningen och bristande överensstämmelse med proportionerna. En stor mängd protein kan leda till diarré och jämn flatulens;
  6. problem med halsen eller örat. Dessa delar är kopplade till käften, vilket innebär att varje rörelse kommer att orsaka smärta. Om det finns en temperatur och barnet gråter kraftigt, behövs en barnläkares rekommendation.
  7. kort frenum av tungan. I det här fallet visar sig språket ganska långsamt och barnet är väldigt trött och vägrar därför att äta. Det är inte nödvändigt att vänta länge, och det är nödvändigt att adressera genast till stomatologen för undersökning. Om diagnosen bekräftas är det möjligt, till och med kirurgiskt ingrepp.
  8. matar barnet är baserat på ytterligare lock. Efter att ha provat smaken av vuxen mat kan barnet ge upp ny mjölk. Specialisten hjälper till att ersätta den med något mer lämpligt, baserat på barnets ålder och hälsa.
  9. många sjukdomar. Rinnande näsa, stomatit och andra hälsoproblem är ett viktigt problem för sugning, vilket innebär att de kan tjäna som en anledning till att barnet vägrar att blanda.

Nu vet du varför ett misslyckande kan inträffa, det återstår att vänta en svår period och allt kommer tillbaka till det normala. När barnet vägrar blandningen för GW, kan orsaken vara en okänd smak och han behöver bara tid att vänja sig.

Om det efter en eliminering av ovanstående skäl har aptiten inte återkommit, kan det vara en allvarlig sjukdom. Naturen har gjort det så att kroppen under en sjukdom vägrar helt eller delvis att äta, för att inte slösa bort de krafter som krävs för att bekämpa virus. Om alla mindre farliga orsaker är uteslutna, och vägran varar längre än en månad, rekommenderas att omedelbart konsultera en läkare.

Vi är säkra på att vår artikel hjälpte till att ta reda på vad man ska göra om barnet plötsligt vägrar blandningen, och den här situationen kommer inte att leda till panik längre.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 13 = 15