Behöver jag ha ett DPT-vaccin? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

Både småbarn och vuxna måste vaccineras. Detta är ett mycket effektivt sätt att förebygga olika farliga sjukdomar. Ett vaccin, som många barn lägger under de första månaderna av livet, är DTP-vaccinationen. Det bör skydda barnets kropp mot infektioner som kotke, stelkramp och difteri.

Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

Alla dessa sjukdomar är mycket farliga. Även med tanke på den moderna utvecklingen inom medicinområdet är andelen dödsfall från dessa sjukdomar mycket hög.

Det är värt att notera och det faktum att en person, efter att ha lidit en svår form av en av sjukdomarna, kan bli handikappad även i barndomen.

Därför kommer vi att prata vidare om vad ett DTP-vaccin är, när man ska göra det och hur man förbereder sig på vaccination.

DTP-vaccinering

Om du översätter ett komplex för vanliga människor förkortning för ett språk som alla förstår, då är detta ett adsorberat pertussis difteri-tetanusvaccin. Ett sådant enkelt och förståeligt transkript. Kombinerat vaccin används för att kontrollera tre infektioner, som redan har nämnts ovan.

För närvarande kan du på sjukhus träffa det inhemska vaccinet DTP eller Infanricks. Det finns också kombinerade droger, som i sin sammansättning innehåller inte bara DTP, men också ett vaccin mot poliomyelit och hemofili infektion.

Det finns många variationer i kompositionen av DTP-vaccinationer. Alla droger används beroende på situationen, för vaccination av både barn och vuxna.

när man ska göra DPT

Till barnens kropp kan bilda den nödvändiga mängden antikroppar för att konfrontera de tre sjukdomarna, krummer är 4 vaccinationer:

Behöver jag ha ett DPT-vaccin?
 • Först - vid 90 års ålder
 • Nästa - i 1-1,5 månader. Det är, om du observerar schemat, och din bebis har ingen kontraindikationer, vid tidpunkten för den andra ympningen blir åldern för barnet 4-5 månader;
 • Den tredje dosen administreras till smulor vid 6 månaders ålder.
 • Den fjärde vaccinationen sker vid 1,5 år.

Vaccination i spädbarn är mycket viktigt för bildandet av immunitet mot dessa tre sjukdomar. Ytterligare vaccination av barnet kallas revaccination. Det syftar till att behålla den erforderliga koncentrationen av antikroppar i kroppen.

Nästa revaccination för barn utförs före skolan, i en ålder av 6-7 år, därefter vid 14. Efter den sista ympningen ska immuniseringsförfarandet utföras en gång vart tionde år. Det är i 24, 34, 44, etc.

Var vaccineras DPT?

Introduktionen av vaccinet med läkemedlet görs till en person, oavsett ålder, genom intramuskulär injektion. Det är den här metoden som tillåter immuniteten att bildas vid önskad hastighet, och de aktiva komponenterna frigörs korrekt. Om du går in i kompositionen under huden, kommer det inte att ge rätt effekt, frisättningen av läkemedlet kommer att gå på otillbörligt lång tid, vilket gör injektionen helt enkelt meningslös.

Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

Därför är den optimala platsen för ympning hos småbarn låret. Även hos nyfödda är musklerna på benen den mest utvecklade. Vuxna barn, såväl som den vuxna generationen, kan vaccineras i axeln med välutvecklade muskler i detta område.

Sticka i röven kan inte, för det finns en fara att röra vid nervkärlen eller blodkärlet. Dessutom innehåller skinkorna ett ganska stort lager av fett, vilket kan förhindra att nålen kommer in i muskeln. I detta fall kommer vaccinationen att utföras felaktigt och läkemedlet blir värdelöst. I allmänhet, gjort i röven, bör en sådan prick inte. Kom ihåg det här!

Vem kan inte göra DTP-vaccination?

Liksom vid något förfarande finns kontraindikationer för DPT-vaccinationen:

 • Allergi mot komponenter i vaccinet;
 • Period för förvärring av någon patologi
 • Immunbrist.
Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

I de tre fallen kan barnet inte vaccineras. Barn som har kramper orsakade av feber eller neurologiska syndrom kan vaccineras, men vaccinet ska inte innehålla pertussis. Denna vaccination kallas ADP.

Vaccinera inte gravida och ammande kvinnor, liksom barn med leukemi. Krummer med akut diatese får ett tillbakadragande från vaccination före återhämtning.

Det finns också så kallade falska kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 • prematuritet;
 • Allergisk reaktion på vaccinet från nära släktingar;
 • Perinatal encefalopati;
 • Svår reaktion på vaccination från släktingar;
 • Beslag från släktingar.

Alla ovannämnda kontraindikationer förbjuder inte en injektion, precis före proceduren behöver barnet en checkup. Ge tillstånd för vaccination bör inte bara barnläkaren, men också en neurolog. Sådana barn rekommenderas att komma in i renade formuleringar.

förberedelse för DTP-vaccination

Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

Eftersom vaccinationen ofta orsakar komplikationer i barnets organism är det viktigt att förbereda sig ordentligt. Det finns allmänna regler för vilken utbildning som ska äga rum.

Dessa inkluderar barnets välbefinnande vid injektionstidpunkten, barnet ska vara hungrig, inte för varmt klädd och pokakat före proceduren. Dessutom är det viktigt för barn att utföra läkemedelsberedning: att ge smärtstillande medel, antihistaminer och antipyretika.

Om du generaliserar ordningen att ta mediciner, så kommer det att se ut så här:

 • För två dagar före vaccinationen, ge barnet ett läkemedel för allergier, särskilt om barnet är benäget för diatese;
 • Efter injektionen, när du kommer hem, sätt barnet i rövljuset från temperaturen. Detta kommer att vara ett bra förebyggande av värme, och också bidra till att förhindra sådana biverkningar som svullnad och rodnad på injektionsstället. Förresten, medicinen hjälper och lugnar ditt barns gråtande. Förutom antipyretika, ge smulor mot antihistaminer;
 • På dagen mäter du barnets temperatur. Om indikatorn ökar väsentligt, slå sedan ner. Läkare rekommenderar att barnet får ett läkemedel från temperaturen innan de lägger sig.
Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

På andra dagen efter proceduren, glöm inte att övervaka barnets temperatur. Om det inte finns någon värme, ska inga andra läkemedel än antihistaminer ges.

På den tredje dagen bör barnets tillstånd komma tillbaka till det normala. Du kan sluta ge läkemedel. Om du inte gillar ditt barns beteende: Barnet är för trögt, lustigt eller temperaturen går inte bort, och ring då till en läkare.

Och mer. Alla läkemedel ska ges endast efter samråd med barnläkaren. Kommunicera med en specialist i förväg för att vara helt beväpnad efter injektionen.

Efter DPT-vaccinationen uppträdde en kona

Mycket ofta är unga mödrar oroliga för bildandet av svullnad och stötar på platsen där injektionen gjordes. I allmänhet bör denna reaktion gå igenom 14 dagar efter proceduren. Förresten, en kotte anses vara ganska normalt fenomen, vilket orsakas av inflammation.

Behöver jag ha ett DPT-vaccin?

Det kommer att passera, eftersom vaccinsammansättningen kommer att lösa. Och för att påskynda denna process kan du försegla förseglingen en liten salva av Troquesvazin. Ändå är det tänkt att göra olika kompressor. Men kom ihåg att de är förbjudna vid förhöjda temperaturer.

Det är värt att notera att efter vaccination med DTP komplikationer är mycket vanliga. Den vanligaste: temperatur, rodnad samt försegling eller stöta på injektionsstället. Vissa barn upplever svår smärta, oftare hos barn finns det en stark host den första dagen efter proceduren. Men naturligtvis är alla komplikationer väldigt individuella.

Följ därför efter vaccinationen ditt barns tillstånd, de första 30-45 minuterna går inte långt från sjukhuset för att söka hjälp vid eventuell oförutsedd reaktion av barnets kropp mot vaccination. Ta hand om dina smulor och var glad!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

36 − 33 =