Jag är mamma!

Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer

Under graviditeten rekommenderas inte kvinnan att vid första ögonkastet ta med sig något läkemedel som inte har giftiga effekter på kroppen, särskilt utan att en läkare utses. Detta beror på det faktum att vid denna tidpunkt hormonell bakgrund och ämnesomsättning förändras, följaktligen kan dessa faktorer förändra kroppens reaktion till någon medicinering.

Contents

Diflucan: effekter under graviditeten

Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer

Denna beredning (internationella namn – flukonazol) är ett antisvampmedel som har en destruktiv effekt på celler som är känsliga för det svampar: de ämnen som finns i den, inhiberar syntesen av ett antal produkter som är nödvändiga för livet av patogener, vilket resulterar i död av den senare.

Det är värt att notera att “Diflucan“Är ett av de mest effektiva sätten, dess väsentliga fördel är ett brett spektrum av antifungala åtgärder. De flesta patogena svampar är känsliga för det, inklusive mikroorganismer, provocera allvarliga infektioner, såsom kryptokockos, kutana fungala lesioner, inkluderande djup mykos (mikrosporiya, trikofytos), generaliserad candidiasis. Liksom alla läkemedel, “Diflucan“Har egna kontraindikationer och biverkningar.

Indikationer för användning:

 • Cryptococcosis, inklusive kryptokocker, en meningit och infektioner med annan lokalisering;
 • Förebyggande av återkommande kryptokocker hos personer med immunbrist
 • Generaliserad candidiasis;
 • Candidiasis av slemhinnorna;
 • Akut och kronisk vaginal candidiasis;
 • Genital candidiasis;
 • Mykos av huden;
 • Svåra endemiska mykoser som tenderar att sprida sig
 • Som profylax av svampinfektioner i behandling av cancer via kemo- och radioterapi (hög sannolikhet för aktivering villkor patogena mikroorganismer).
Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer

Preparatet frigörs i form av en lösning, suspension för oral administrering och i kapslar med en annan mängd flukonazol i formuleringen. Kapslar administreras i olika doser beroende på svårighetsgraden av patologin. Till exempel föreslår kryptokock och generaliserade infektioner 400 mg av läkemedlet på den första behandlingsdagen och 200-400 per uppföljning.

  Varför svettas barnet under sömnen?

Varaktigheten av kursen beror på effektiviteten av effekten av flukonazol. “Diflucan“Under graviditeten ordineras vanligtvis i de minst effektiva doserna. Detta gäller även behandlingens varaktighet – det ska vara minimalt.

dos

Med trötthet på slemhinnorna, förutom skeden, överstiger den dagliga dosen av läkemedlet som regel inte 100 mg och behandlingen är från 1 till 4 veckor. Med tröst i skeden anvisas en enda antagning i en mängd av 150 mg. För att förhindra återfall av sjukdomen i framtiden utser doktorn en kapsel per månad (150 mg), kursen kan ta cirka ett år.

Med hudinfektioner, pityriasis, är den dagliga dosen 50 mg, varaktigheten av behandlingen är 2 till 6 veckor. Det finns alternativa tillämpningsscheman: för hudinfektioner på 150 mg från 1 till 4 gånger i veckan, med pityriasis 300 mg från 1 till 3 gånger i veckan.

Svampinfektioner av naglarna föreslår att man tar “Diflucan»En gång i veckan i 3-12 månader. Det bör noteras att svåra endemiska mykoser behandlas tillräckligt länge – upp till 2 år och kräver mycket höga doser, upp till 400 mg dagligen.

Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer

Det bör noteras att detta läkemedel kan användas vid behandling av barn. Till exempel, för att behandla tröst föreskrivna botemedel med en hastighet av 3 mg per 1 kg av barnets vikt. På den första behandlingsdagen kan dosen fördubblas. Vid generaliserad candidiasis och kryptokockinfektioner krävs 6-12 mg per dag. Praktiskt taget används samma doser för barn med nedsatt immunitet för förebyggande av svampinfektioner.

Behandling “Diflyukanom“Är möjligt vid sjukdomar hos nyfödda. Tilldela “Diflucan Det är nödvändigt i samma doser som för äldre barn, men regimen är annorlunda: vid 2 års ålder – 1 mottagning om 3 dagar; vid 2 års ålder till en månad – 1 mottagning om 2 dagar.

  Är "Fenistil" tillåtet under graviditeten?

Kontraindikationer:

 • Individuell intolerans mot några läkemedelskomponenter;
 • Amning. I detta fall stoppas amning vid tidpunkten för medicineringen.
 • Samtidig användning av läkemedel kunna bryta rytmen i hjärtat (cisaprid, etc. – betyder att aktivera peristaltiken i mag-tarmkanalen.) Och vissa antihistamin läkemedel (terfenadin, etc ..);
 • Var försiktig utse vid graviditet, kränkningar av leverfunktionen och hjärtfrekvensen.

Är det möjligt att dricka “Diflucan” under graviditeten?

Exakt svara “Ja“Eller”ingen“Är omöjligt, eftersom inga studier har gjorts bland denna kategori av patienter. Det fanns dock laboratorietester på djur. De administrerades enligt gällande internationella regler och fann inga kontraindikationer för användning av denna medicinering av gravida kvinnor.

Men eftersom testen inte genomfördes, var läkemedlets säkerhet under graviditeten inte bevisad. I medicinska fall har beskrivits beträffande läkemedlets teratogena verkan, som manifesterade sig som multipelfödda missbildningar hos nyfödda.

Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer

Detta hände dock bara med långvarig behandling (flera månader) med flukonazol, den huvudsakliga aktiva beståndsdelen “Diflucan“. Det fanns svåra svampsjukdomar som krävde höga doser medicinering. Men en klar samband mellan de medfödda anomalierna av utveckling och användningen av flukonazol var inte etablerad.

I instruktionerna till verktyget indikeras att det rekommenderas att applicera det endast under graviditetsperioden om det föreligger ett hot mot en gravid kvinnas liv. Till exempel finns det ett akut behov av att utveckla svamp hjärnhinneinflammation, svåra svamp släktet Kandidavnutrennih organ, djup mykos av huden, generaliserad candidiasis (besegra alla system och organ), och så vidare. N.

Alla dessa sjukdomar är en stor fara inte bara för kvinnor, men också för fostret, eftersom det finns en mycket hög risk för infektion. Instruktionerna anger att läkemedlet inte rekommenderas för gravida kvinnor, förutom de allvarliga fall som utgör ett potentiellt livshot, när den förväntade nyttan av flukonazol överskrider risken för fostret.

  Formen av det nyfödda huvudet: normen och avvikelser från den

Svamp lesioner med mild till exempel välkända torsk (besegra svampar släktet Candida) under graviditeten är bättre att tillsätta andra läkemedel som helt är godkända för tillträde till denna period (ex. “pimafutsin“).

Biverkningar av flukonazol

Användningen av läkemedlet kan orsaka följande negativa konsekvenser:

Diflucan under graviditet: indikationer och kontraindikationer
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • Ändringar i smak;
 • Konvulsiv rubbning;
 • Illamående och kräkningar;
 • Avföring
 • Flatulens, buksmärta
 • Leveransstörningar, hjärtfrekvens, blodkoagulationssystem (minskning av antalet blodplättar och leukocyter);
 • Håravfall;
 • Metaboliska störningar;
 • Allergiska reaktioner.

Det är värt att notera att du i alla fall inte kan dricka några svampmedel själv, även om läkaren redan har skrivit ut dem.

Även de säkraste medicinerna kan vara skadliga. Dessutom måste du ta hänsyn till dosen. Specialister föreskriver alltid minimalt effektiva doser av droger.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply