"Flemoxin Solutab" under graviditeten: indikationer för användning | pangudownloads.com
Jag är mamma!

“Flemoxin Solutab” under graviditeten: indikationer för användning

Efter framgångsrik uppfattning finns en naturlig minskning av immunitet. Detta är nödvändigt för att fixera fetaltägget till livmoderns vägg. Annars kommer kroppen att riva den bort som en främmande kropp. Av denna anledning blir en kvinna mer mottaglig för olika infektioner och virus, kroniska sjukdomar kan förvärras, liksom manifestationer av sjukdomar med latent ström.

"Flemoxin Solutab" under graviditeten: indikationer för användning

De presenterar en särskild fara i graviditetens tidiga skeden. För det första blir kroppen svagare, och för det andra är det inte önskvärt att använda mediciner under denna period, eftersom det framtida barnets huvudsystem och organ bildas.

I de flesta fall diagnostiseras urin sjukdom och andningsorganen, t ex cystit, pyelonefrit, bihåleinflammation, laryngit, bronkit. Nästan alla av dem behandlas med antibiotika. De angivna sjukdomarna provocera opportunistiska och patogena bakterier (ave. Clostridium, Streptococcus, Staphylococcus aureus, enterokocker, E. coli, helikobakterpilori).

De sjukdomar som orsakas av dessa patogener elimineras med hjälp av antibiotika, nämligen amoxicillin. Bredt används i medicinsk praxis “Flemoxin Solutab“, Skapat på grundval av ovanstående substans.

Kan jag ta Flemoxin under graviditeten?

Utnämningen av mediciner är gjord av den behandlande läkaren. Det är inte alltid möjligt att bota sjukdomar med hjälp av enklare medel när det gäller påverkan på kroppen. Det är helt naturligt att framtida mödrar tvivlar på att det är lämpligt att ta antibakteriella läkemedel.

Som du vet kan några ämnen, inklusive läkemedel, tränga igenom placentan och påverka fostret. Behovet av antibiotika föreligger dock när sjukdomen inte kan botas på annat sätt.

"Flemoxin Solutab" under graviditeten: indikationer för användning

Flemoxin Solutab“, Som ordineras under graviditeten, leder till skadliga bakteriers död och förhindrar komplikationer – tillväxten av bindväv. I det senare fallet stör patientens kropp (ex. Det kan vara njure ärrbildning, obstruktiv bronkit i kronisk form).

Det bör noteras att dessa patologiska förändringar oftast observeras under graviditeten. Men tidig utförs antibakteriell terapi kan förhindra sådana allvarliga komplikationer. Men man måste också ta hänsyn till den negativa effekten av läkemedel på fostret.

Flemoxin Solutab“Avser halvsyntetiska penicilliner, och de, tillsammans med cefalosporiner, skiljer sig positivt från detta från andra antibiotika. Effekten av läkemedlet på fostret är minimal. Han utses i alla fall där fördelarna för kvinnor överstiger den potentiella risken för barnet.

Indikationer för användning av läkemedlet “Flemoxin” i tidiga och sena graviditetsfaser

Tilldela verktyget i infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i andnings, urinvägarna, mag-tarmkanalen, hud- och mjukdels.

Med extrem försiktighet används vid infektiös mononukleos och lymfatisk leukemi, som en hög risk att utveckla exantem icke-allergisk etiologi. Vid kursbehandling kontrolleras funktionen av hematopoiesis, njure och leversystem nödvändigtvis. Med utvecklingen av superinfektion på grund av tillväxten av mikroflora okänslig för antibiotikumet, förändras behandlingen. Om det finns diarré, kan du inte använda droger för att minska intestinal motilitet.

Kontraindikation för användning av läkemedlet är en individuell överkänslighet mot dess komponenter, samt intolerans mot andra beta-laktamantibiotika, inklusive andra penicilliner, cefalosporiner och karbapenemer.

Metoder för att ta drogen

Tilldela “flemoksin“Före måltid, under måltider eller efter en måltid. Ta det inuti. Tabletterna kan fullas helt, skäras i delar, tuggas och sedan tvättas med ett glas vanligt vatten. Den späds också i vatten till en sirap (i 20 ml) eller en suspension (i 100 ml).

Doseringen tilldelas individuellt. Läkaren styrs av svårighetsgraden av sjukdomen, patientens ålder och patogenens känslighet för antibiotikumet.

Vid olika graviditeter kan varaktigheten av behandlingen och dosen variera:

 • Infektionsinflammatoriska sjukdomar i mild och måttlig grad – 500-750 mg två gånger dagligen eller 375-500 mg tre gånger om dagen;
 • Svåra infektioner och svåråtkomliga foci (t.ex. akut otitis media) – trippel mottagning;
 • Kroniska patologier, återkommande infektioner, sjukdomar med svår kurs – 0,75-1 g 3 gånger om dagen;
 • Akut okomplicerad gonorré – 3 g åt gången i kombination med probenecid;
 • Kvinnor med nedsatt njurfunktion reduceras med 15-50%.

Kursens längd för infektioner med mild och måttlig svårighetsgrad varierar från 5 till 7 dagar. I sjukdomar som orsakas av streptokockkursen, som regel, sista minst 10 dagar. Mottagningen fortsätter under ytterligare två dagar efter symptomförsvinnandet. Behandlingstiden för en gravid kvinna kan variera. Normalt ordinerar läkaren en minimikurs för att minimera risken för exponering för fostret.

överdos

Detta tillstånd manifesterar sig i brott mot matsmältningssystemet. Det finns illamående, kräkningar, diarré. Symtom kan leda till obalans i vattenelektrolyt i kroppen. Först och främst tvättar läkare magen. Sedan ordineras saltlaxermedel, såväl som aktivt kol. Ett antal åtgärder är planerade för att stödja eller återställa vattenelektrolytbalansen. Hemodialys kan ordineras.

Biverkningar

 • Matsmältningssystem: sällan – illamående, kräkningar, smakförändringar, oordning stol, struma, glossit, stomatit; i vissa fall – kolestatisk gulsot, njur måttlig ökning av transaminaser, akut cytolytisk hepatit, lever kolestas hemorragisk och pseudomembranös kolit;
 • Urinsystemet: kristalluri, interstitiell nefrit;
 • Hemopoietiskt system: neutropeni, leukopeni, eosinofili, trombocytopenisk purpura, trombocytopeni, hemolytisk anemi, agranulocytos;
 • Nervsystemet: ångest, överdriven agitation, sömnstörningar, ataxi, beteendeförändring, förvirring, depression, huvudvärk, perifer neuropati, epileptisk kramper, yrsel.
 • Allergiska reaktioner: urtikaria och erytematösa makulopapulösa utslag på huden, rodnad, rinit, konjunktivit, feber, Stevens-Johnson syndrom, ledvärk, eksofoliativny dermatit, eozonofiliya, allergisk vaskulit; i vissa fall – angioödem, anafylaktisk chock;
 • Annat: Vaginal candidiasis, Andningssvårigheter, Superinfektion.
"Flemoxin Solutab" under graviditeten: indikationer för användning

Om läkaren har utsett “flemoksin“Under graviditeten, ge inte upp att ta den.

En kvinna borde förstå att detta läkemedel kan påverka fostrets utveckling, men ännu mer kommer att påverkas av en infektion som utan de nödvändiga förberedelserna kommer att leda till ganska sorgliga följder för både den framtida mamman och fostret. Du kan också inte ta drogen utan att ordinera en läkare.

För det första är det nödvändigt att göra en grundlig diagnos och ta reda på vilken patogeninfektion som finns i kroppen. Först efter detta kan antibiotika väljas. Dosen, som behandlingsförloppet, är alltid minimal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + = 7

Adblock
detector