Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om?

Medan det framtida barnet är i ett prenatalt tillstånd kallas det vanligtvis ett "foster". Men sällan vilken framtida mamma i ett sådant ord kommer att karakterisera hans framtida barn.

Betydelsen av barnets rätt position i livmodern

En kvinna tar sitt barn allvarligt, hon pratar med honom, gör övningar, så att barnet vänder huvudet först ner.

Vanligtvis början av arbetskraft oförberedd kvinna i arbetsdräkter i 7 fall av 100. På grund av dessa 3 fall av sju - en cross-presentation, och 4 - bäcken eller huvudet, men inför moderns mage. Så, födelsen går också igenom det naturliga sättet, men längre.

Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om?

Kvinnor behöver veta hur länge barnet vrider sig för att undvika onödig ångest. Under denna period anses alla simning och gymnastiska rörelser vara vanliga - när barnet börjar vända sig, är han beredd på extrauterint liv. Han utvecklar kompetensen för flexion-förlängning av lemmar, han avstrålar från tankens väggar, vänder sig om sin egen axel.

Genom dessa skift kan man döma det framtida barnets tillstånd.

Om fostret fryser - vi kan dra slutsatsen att med honom är allt inte bra. För intensiv tumlande - indikerar också uppkomsten av olägenheter.

Rörelse i fostervätska

Fram till 20-22 veckor beter sig fostret mer eller mindre lugnt. Han sparkar och jostlar, men aktiviteten börjar visas den 23-24 veckan. Det är vid den här tiden att barnet börjar snurra - då är han upp och ner, då ner, ligger den över. En kvinna kan bara döma av de periodiskt förekommande bulgerna i vilken position det är.

Det finns speciella metoder för att en kvinna självständigt kan bedöma graviditetens tillstånd beroende på antalet störningar.

Det är nödvändigt att veta vid vilken tid dessa metoder används.

Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om?
  • Pearson metod. Gravid med 28 veckor noterar antalet störningar. noterbar "Upheaval" från 9.00 till 21.00 bör vara minst 10. Men det bör beaktas - om en kvinna leder en aktiv livsstil, då fostrets rörelse, kan hon helt enkelt inte märka - barnet vänder ofta över i samband med maternella handlingar. Det finns emellertid ett kriterium - han måste fortfarande göra minst 7-8 märkbara fluktuationer.

Allmän metodik - räkningen börjar från 26 veckor. I detta fall börjar räkningen också på morgonen, men alla fostrets rörelser beaktas i tre intervaller i en halvtimme, när det är mest bekvämt. Normalt index för denna metod är 4 rörelser i 30 minuter;

  • Cardiff-metoden. Vid en lämplig tidpunkt - men det är ändå lämpligt att göra det på morgonen - framtida barn visar vid den här tiden den största aktiviteten - det är nödvändigt att vänta lugnt tills fostret rör sig 10 gånger. Notera den tid det tog "gymnastik";
  • Sadowski-metoden. För att beräkna skiften väljs kvällstid - kvinnan är fri, blodglukosenivån höjs efter kvällsmat. Ligg ner på vänster sida - detta säkerställer det största utrymmet.

Från 19.00 till 23.00 räknas absolut alla rörelser - om en kvinna är trött på att vara i en pose kan hon vila, röra sig och vara som. Det betyder inte att du måste räkna hela tiden - du ställer in tidsintervallet. När fostret hade tid att flytta 10 gånger i den första timmen utfördes testet. Jag hade inte tid - vänta en timme.

När bristen på motorisk aktivitet märktes inom 2 timmar, är det nödvändigt att informera den läkare som övervakar graviditeten. För vissa är det nödvändigt att vidarebefordra ytterligare inspektioner för att få reda på hur otillräcklig rörlighet hos ett foster är kopplat.

Trots det faktum att kvinnor bedömer fostrets rörelser ganska subjektivt, hjälpte självanalys av tillståndet av störningar att bestämma graviditetskursens patologi i 70% av de identifierade fallen.

Villighet nr 1

Ju längre graviditetsperioden är, desto lägre blir fostrets chanser att fria. Han är redan ganska stor, det är svårt att genomföra omsättning. Från 33-36 veckor är den framtida bebisen redan beredd att gå ut i ljuset - huvudet går in i segmentet i kvinnans lilla bälte och delar fostretsblåsan i 2 delar.

Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om?

Om du frågar gynekologer vilken vecka barnet vänder huvudet ner, är det osannolikt att ett entydigt svar är möjligt. Samtidigt tror alla läkare att om fostret inte går över på rätt sätt fram till vecka 34 är det värt att försöka hjälpa honom. För detta är det möjligt att göra övningarna själv, eller obstetrikerna gör en tur i polikliniska inställningar.


Om det framtida barnet inte tar rätt presentation kan du behöva göra en kejsarsnitt.

Gymnastik för förberedelse för förlossning

Övningar för en fosterkup från en bäcken eller sidopresentation skiljer sig lite.

Till spädbarnet vred huvudet och gick in i det små bäckenet, 3-4 gånger om dagen måste du utföra nästa "idrottsanläggning".

Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om?
  1. Ligger i sängen, vänd från sida till sida;
  2. Utan att gå upp i sängen, höja bäckenet högt i 10 minuter i den bakre positionen på baksidan. Om en kvinna har tillräckligt med fysisk träning kan man göra det "Björkträd", har inte - bara försök att riva bäckenet från sängens yta och lägg sedan en kudde under den;
  3. övning "Cat". Knäpalmspositionen accepteras. Till konto "Time" - Kvinnan inhalerar, sänker huvudet och böjer ryggen utåt. bekostnad "Två" - huvudet stiger, ryggen böjer, magen faller - utandning
  4.  Kvinna, från ställningen "Cat" rör sig till knä-armbågsställningen, höjer coccyxen och sänker huvudet.

Vad mer kan jag göra för att barnet ska vända upp och ner? Ligga ner på vänster sida, om barnet är huvudet nere, och om fosterpresentationen är tvärgående eller snedställd, sitta på ena sidan, där bekken av framtida barnet är.

Underbenet är något böjt, den övre är skarpt böjd - så långt som möjligt och fördes till magen. Då är benet böjt uppifrån unbent till sidan samtidigt som det vänds över till motsatt sida. Övningar upprepas 3-4 gånger, "Cat" utföra upp till 10

Om vändningen till 36 veckor inte uppnås kan läkaren besluta att hjälpa till att vända fostret på egen hand.

I polikliniska inställningar tas följande åtgärder:

  • en kvinna utför samma tur som i oberoende övningar med särskild gymnastik;
  • doktorn leder samtidigt försiktigt bäckenet på barnet och placerar det på livmoderns vertikala axel.
Fostrets position i livmodern är när barnet börjar vända sig om?

I vissa fall, när ett framtida barn ligger, kan det vara nödvändigt innan en obstetrisk svänger att bedöva en kvinna. I detta fall injiceras hon subkutant "Promedol".

Det är möjligt att rotera endast vid hög fetalt rörlighet, om det finns tillräckligt med fostervätska. Att vrida är ett ganska riskabelt förfarande. Om det finns komplikationer - avlägsnande av placentan eller klämning av blodkärlen - måste du ha en akut kejsarsnitt.

Om en gravid kvinna har en dålig historia: kroniska sjukdomar av olika etiologier, under graviditet drabbats av en infektionssjukdom i livmodern var ärr från tidigare operationer, är beslutet om kejsarsnitt vidtas omedelbart.

Med ovanstående villkor kan du inte utföra några övningar. Även om barnet inte är berett på rätt sätt för frisättningen vid 36 veckor, borde du inte bli upprörd. När botten av livmodern sjunker - kvinnan känner det för att det blir lättare att andas, livmodern slutar trycka på membranet - för närvarande ökar fostrets motorförmåga och det vänder sig. Kuppet händer vid 38-39 i veckan.

Så oroa dig inte - barnet själv vet hur man ska bete sig. Och om det plötsligt inte fungerar, finns det alltid erfarna barnmorskor som kommer att kunna leverera barnet säkert.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

64 + = 65