Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn?

Tarmtarmens syndrom hos vuxna och barn är ett antal kroniska sjukdomar som uppkommer vid tunntarmens patologi, vilket leder till borttagande eller insolvens. Sjukdomen är förknippad med det faktum att en betydande del av tarmen inte deltar i matsmältningen.

Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn?

Resultatet är en malabsorption - näringsämnen kan inte helt absorberas av tarmväggen, maldigestion - brutit mot nedbrytning av livsmedel i tarmen, liksom fel trophological - organism saknas näringsämnen.

Tarmens syndrom diagnostiseras hos nyfödda nästan under de första dagarna av livet. Dess orsak kan vara en medfödd förkortning av tarmarna, en defekt i den främre bukväggen, aganglion eller en sväng i mitten. Vid äldre barn kan det uppstå som en komplikation av andra patologier, till exempel Crohns sjukdom.

Symptom och grader av smärtintarms syndrom

Sjukdomen kännetecknas av tre utvecklingsstadier: akut period, subkompensation, anpassning av organismen.

Den akuta perioden kan vara flera veckor och jämn månader. Vid denna tidpunkt är patientens tillstånd mycket allvarligt, orsakad av förlust av vätska och utveckling av uttorkning. Det finns en frekvent och riklig flytande avföring, metabolism är störd, neurologiska och psykiska avvikelser uppstår.

Under perioden med subkompensation återställs de störda funktionerna gradvis. Anpassningen varar ungefär ett år. Gradvis normaliserar avföring och metaboliska processer. Det finns emellertid anemi (anemi), hypovitaminos (brist på vitaminer), svaghet, torr hud, håravfall, sköra naglar, viktminskning.

Under anpassningen är alla kroppssystem helt återställda. Denna process kan ta flera år. Det händer att anpassningen inte ens sker efter en lång anpassning av organismen. I många fall beror det på vilken del av tarmen som är inkompetent, om barnet har medföljande patologier.

Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn?

Svårighetsgraden av sjukdomen är klassificerad i flera grader: mild, måttlig och svår.

Den milda kursen hos barn kännetecknas av periodisk diarré, ökad gasproduktion, anemi, viktminskning, men obetydligt.

Medel åtföljs av diarré till 7 gånger per dag, kroppsvikten gradvis minskas, ihållande anemi, hypovitaminosis närvarande finns det komplikationer (ave. Njursten, gallblåsa, sår i tarmen, mage).

Vid svår diarré är mycket vanliga (upp till 15 gånger per dag), kroppsvikt katastrofalt låg ämnesomsättning kraftigt störd, uttryckt anemi, är huden torr och fjällig, en mental och neurotiska störningar.

Orsaker till patologiutveckling

Bland de faktorer som påverkar utvecklingen av sjukdomen utmärks följande:

Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn?
 • Crohns sjukdom är en kronisk gastrointestinal skada som kännetecknas av svår inflammation;
 • Tarmtumörer;
 • Ischemi - nedsatt cirkulation i tarmarnas väggar;
 • Tarmobstruktion - brist på rörelse av pall och mat;
 • Strålning enterit - skador efter exponering för strålning
 • Skador på buken, vilket orsakade enorma skador på tarmarna.

Symtom, eller snarare, deras svårighetsgrad beror till stor del på organets förlorade volym, det vill säga ju mer skada desto tyngre är sjukdomen. Till exempel, i mycket svåra fall, är läkemedelsbehandling nödvändig för patienten hela tiden. Också rollen spelas av den där tarmen påverkas. Till exempel, om det initiala segmentet (proximal) är symptomen måttliga, och när den distala delen (botten) är överträdelserna mer allvarliga.

Diagnos av patologi

Doktorn samlar i första hand en anamnese, fastställer när dessa eller andra symptom har uppstått, vilka samtidiga sjukdomar är närvarande. Då utförs en fysisk undersökning. Under detta uppmärksammas uppblåsthet, ömhet på palpation, torr hud och slemhinnor, pallor, svullnad.

Nödvändigt utse laboratorietester: allmän och biokemisk analys av blod, blodkultur för sepsis, copprogram. Följande diagnostiska procedurer visas också: ultraljud i bukhålan, CT och MR, radiografi, pH-metri, PHEGS. Samråd med gastroenterologen är nödvändig.

Behandling av smärtintarms syndrom

Behandlingsförloppet väljs beroende på svårighetsgraden och perioden av sjukdomsförloppet. Som regel tillämpas ett stort antal åtgärder.

Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn?

Med patologi hos nyfödda behöver du tålamod, eftersom behandling av sådana små patienter är en svår uppgift även för moderna mediciner. Terapi börjar med parenteral näring (intravenös). Några veckor senare, lägg till enteral (genom munnen).

När barnet anpassar sig till bröstmjölk eller konstgjord blandning, bör sådan näring råda. Detta är en mycket lång process som utförs på ett sjukhus, kräver tålamod från både föräldrar och medicinsk personal.

Det rekommenderas att använda blandningar baserade på palm- och kokosnötolja, specialprodukter (Klinichn, Pepamen Ave). Mer äldre barn bör definitivt ge gröt, gelé och potatismos.

Ernæring krävs för smärta i tunntarmen

Komplexet av terapi inkluderar en diet. Det rekommenderas fraktionerad effektläge: vanliga måltider, men i små portioner. Det är tillåtet att använda naturliga juicer, magra buljonger, mejeriprodukter (vissa mjölk kan stärka diarré). Mat bör vara försiktig kemiskt och termiskt. Koka bättre för ett par, utan att tillsätta kryddor. Helt från en diet utesluts det stekt och skarpt.

av droger

Vid behandling av sjukdomen kan man inte göra utan många läkemedel:

Hur identifierar och bota smärta i tunntarmen hos barn?
 • Från dehydrering och för att fylla vätsketab;
 • antidiarré;
 • Antacida för att minska surheten i magsinnehållet;
 • Förbättra absorptionen av gallsyror;
 • Inhibitorer av protonpumpen - minska produktionen av surt mageinnehåll;
 • Polyvitaminkomplex;
 • Antibiotika i närvaro av infektion.

I ett antal fall kan en operation utföras: plastikkirurgi - är att återställa tarmförmågan; skapa konstgjorda ventiler för normal matutveckling transplantation av del av tarmen från givaren.

Konsekvenser och komplikationer av patologi

Först och främst sker hypovitaminos och provocerar olika sekundärsjukdomar: brist på vitamin A - synskador vid skymning, torr sclera i ögon, hud och slemhinnor; vitamin D - osteoporos, frakturer av ben E-vitamin - muskelsvaghet K-vitamin blödning. Andra komplikationer inkluderar kolestas, nephrolithiasis, mikrobiell kontaminering, sår, malabsorption av ett antal läkemedel, metabolisk acidos.

Det finns en organisation som heter "Vind av hopp", Som studerar smärtintarms syndrom, hjälper föräldrar till sjuka barn i behandling. Organisationens officiella hemsida ger information om sjukdomen, behandlingsmetoderna.

"Vind av hopp"Är ett samhälle skapat av föräldrar till barn med smärtintarmsyndrom, så här kan du få hjälp och råd om alla frågor som rör denna sjukdom.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 64 = 67