Hur man bygger ett förhållande med din mamma? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Hur man bygger ett förhållande med din mamma?

Av någon anledning blir förhållandet mellan två nära människor ansträngd. Det verkar som om företrädare för två generationer upphör inte bara för att förstå, utan att höra varandra. Nästan alla familjer stod inför en sådan bild: Relationen mellan en vuxen dotter och hennes mamma överskuggas av ständiga rätter.

Vad är orsakerna till sjukdomen?

Hur man bygger ett förhållande med din mamma?

För att hitta en lösning måste du förstå orsaken. Psykologer säger att det är omöjligt att hitta ett universellt sätt att ta hänsyn till alla nyanser av familjeförhållanden.

Dock visar döttrarna oftast inte lust att förstå moderen, och kvinnorna i den äldre generationen försöker inte titta på världen ur ungdomsperspektivet.

Vilka är de främsta orsakerna till sprickor i förhållande till modern? Tänk på de vanligaste av dem:

  • Vanligtvis börjar förhållandet med moderen försämras när tjejen går in i ungdomstiden. Dotter tycks ha blivit vuxen, och min mamma fortsätter att se henne som en orimlig bebis. Därför försöker man fortsätta att övervaka alla sina steg. Som ett tecken på protest kommer barnet att förvärra konflikten.
  • Orsaken till missförstånd kan vara olika livsvärden. Vad som är grundläggande för ett barn är ofta helt enkelt inte tillgängligt för uppfattningen av en vuxen. I sin tur försöker unga människor inte förstå vad som är viktigast i föräldrarnas liv.
  • Komplicerade relationer med sin mamma är möjliga om hon inte kunde förverkliga sina egna planer och tycker att hennes liv skulle vara annorlunda om hon hade valt en annan väg i sin tid. Nu, genom sin dotter, försöker en kvinna att göra egna drömmar förverkliga. Förresten är ett sådant problem ofta observerat från barnets mycket barndom, när föräldrar tvingar honom att studera musik, teckning, kampsport, etc. Med tiden protesterar de flesta barn och vägrar att delta i klasser som de inte är intresserade av.
  • Modern psykologi hävdar att en av de vanligaste orsakerna till konflikten är en brist på beröm. Från barndomen var barnet skyldigt att ha perfekt beteende och tydliga kännetecken. Alla ansträngningar från hennes dotter togs för givet. Att växa upp, uppfattar tjejen att hon är underskattad och kan på något ställe helt enkelt "bryta sig loss"För att trotsa moderen, som aldrig skyndade sig för att berömma henne.

Förhållandena med min mamma utvecklas inte, eftersom hon anser sin plikt och rätt att höja ett barn, oavsett ålder han har nått. När flickan har en egen familj, börjar hon förstå moderns beteende mer. Men till dess, vård verkar överflödig och löjlig.

Några tips om hur man bygger ett förhållande med din mamma

Det är självklart möjligt att bara skapa ett fredligt liv om båda sidorna är redo att göra eftergifter. För att göra det gör det inte ont att sitta ner vid förhandlingsbordet och lyssna lugnt på motpartens anklagelser och lägga fram sina egna.

Ta reda på vad som precis orsakat missförståndet, och försök att lösa förhållandet tills de äntligen stannat. Men alla försök till fredssamtal leder ofta till en ny våg av skandaler.

I det här fallet kommer den bästa lösningen att vara ett tilltal till en psykolog. Tyvärr är den ryska familjen inte vana att ta med problem för övervägande av en outsider och anser att psykologin ska vara kul.

Om flickan är en självständig person med stabilt intäkter, är den bästa lösningen att flytta från föräldrarnas bo. Ett sådant steg kommer att göra det möjligt för moderen att inse att hennes barn verkligen har vuxit upp och inte behöver konstant vård.

Hur man bygger ett förhållande med din mamma?

I det här fallet kommer en dålig relation med min mamma gradvis att komma ner till "ingen", Eftersom möten mellan släktingar kommer att bli mycket mindre frekventa. Tjejen kommer att börja känna sig som hennes älskling, och inte så negativt behandla moderens råd.

Det rekommenderas att du ständigt frågar råd från dina föräldrar. Det spelar ingen roll om en vuxen dotter eller en tonåring samråder med sin mamma om att laga borsch, städa rummet, innebörden av filmen eller en bokläsning. När dottern litar på sin åsikt, kommer mamma vara säker på att hon håller situationen under kontroll och hennes tjej blir tillräckligt stor för att inte göra dumma saker.

Problem i förhållandet till mamman kan elimineras, vilket visar ömsesidig oro. Till exempel, under en promenad, ring och fråga om du behöver köpa något i butiken eller hur det känns. Att bo separat från sina föräldrar är att det är önskvärt att en tjej tittar oftare på dem och ger små, men underbara gåvor. Mamma börjar börja stolta över den vård som en vuxen dotter visar, och förhållandet mellan de två generationerna kommer nödvändigtvis att förändras till det bättre.

Ofta är det enda sättet att bevisa att en tjej är en vuxen en dotter medveten om att hennes sätt att agera är praktiskt taget detsamma som barnets sätt. En vuxen man gör avsiktliga handlingar, och beror inte på ögonblickliga stämningar. Därför är det värt att utvärdera ditt eget beteende och förstå orsaken till konflikter - vuxenbeteende eller barns "Jag vill ha"?

Från generellt till speciellt

Det är dock värt att notera att psykologin i förhållandet till moderen är individuell och de allmänna råden bara kan driva personen i rätt riktning. Konflikten måste lösas utifrån förutsättningarna och komplexiteten i situationen.

Hur man bygger ett förhållande med din mamma?

Till exempel tillåter mamman inte barnet att leva separat, eftersom hon, vid det minsta omnämnandet av bostadsbyten, börjar en hjärtattack.

Å ena sidan förstår en vuxen dotter helt klart att ett sådant beteende är ett spel som tvingar henne att försumma sina egna intressen. Å andra sidan, hur man lämnar mamman i ett sådant tillstånd?

Att vara övertygad om korrektheten varje gång när din mamma är dålig med hjärtat är det nödvändigt att orsaka "Första hjälpen". Det är också tillrådligt att samråda med sin läkare och ta reda på hur farligt moderns hälsa är. Mest sannolikt kommer mamma i det här fallet sluta spela på sin dotter nerver och låta henne bygga sitt eget liv.

Det är underbart om det är mellan moder och dotter i tidens lopp att de är betroda vänskap, när de kan utsöndra och ge varandra "kvinnors råd". Men om det inte finns någon ömsesidig förståelse är det bättre att inte låta situationen ta sin kurs, få mod och ändå vända sig till en specialist för att inte förstöra förhållandet med närmaste person.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =