Jag är mamma!

Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Under graviditeten – som i något tillstånd – kan du bli sjuk, bli smittad med en infektion. I det här fallet måste du tänka på ett verktyg som hjälper till att klara sig optimalt med sjukdomen, och samtidigt kommer det inte att skada det framtida barnet.

I detta tillstånd kan kroniska infektioner som är vilande i kroppen, inklusive de som påverkar utvecklingen av graviditeten, förvärras. Sådana sjukdomar inkluderar t ex klamydia.

Hur påverkar en exacerbation av klamydia graviditeten och varför den inte behandlades före befruktningen?

Contents

Information om chlamydia

Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Klamydia orsakas av införandet av klamydia i kroppen med oskyddad sex. Dessa mikroorganismer har en komplex struktur – de har båda virusens egenskaper och bakterierna, så behandling är svår att behandla. De tränger in i cellerna, förstör dem, provar uppkomsten av vidhäftningar och inflammatoriska sjukdomar.

Införandet av patogener kan förekomma utan symtom eller orsaka en brännande känsla i urinröret, för att öka mängden av blödning, provocera smärta i nedre delen av buken, kramper. Vid visuell undersökning diagnostiseras inflammatoriska sjukdomar i livmoderhalsen.

Du kan se att symtomen är ganska generella. De ställer följande diagnoser: cystit, uretrit, adnexit; behandla dem. Obehaglig symptomatologi försvinner, och sjukdomen förblir, går i kronisk form, lugnar sig innan det förekommer gynnsamma faktorer. Dessa inkluderar en minskning av immuniteten under graviditeten.

Under graviditeten kan chlamydia leda till vanligt missfall eller orsaka utvecklingsfel om exacerbationen uppträder under första trimestern. Om infektion sker under andra eller tredje trimestern kan sjukdomen orsaka placentainsufficiens. 

Det säkraste läkemedlet under graviditeten

Spiramycin vero“Under graviditeten anses vara en av de säkraste drogerna.

Han behandlar inte bara genital klamydia, är motiverat användning av läkemedlet för toxoplasmos, komplikationer efter säsongens förkylningar och virusinfektioner, uretrit, pyelonefrit, hudinfektioner, syfilis och gonorré.

Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Det bredverkande antibiotikumet har ingen effekt på intestinal peristaltik, undertrycker proteinsyntesen i cellen av en patogen mikroorganism. Tydligen är “spiramycin“När graviditeten är allestädes närvarande, eftersom den har ett brett spektrum av effekter.

När du köper en produkt måste du vara uppmärksam på förpackningen, det måste nödvändigtvis skrivas “sannolikt“. Först då kan du vara säker på att läkemedlet är original.

Användningen av läkemedlet kan orsaka biverkningar.

En gravid kvinna bör behandla hennes tillstånd mycket noggrant och i tid för att se en läkare, justera dosen eller avbryta botemedlet:

 • Från mag-tarmkanalen – uppkomsten av illamående, kräkningar, diarré.
 • Hudreaktioner – klåda, utslag, hyperemi.

Införandet av läkemedlet genom injektion intravenöst eller intramuskulärt i sällsynta fall kan orsaka sådana fenomen:

 • skada på tarmslimhinnan, vilket leder till esofagit eller kolit av olika etiologier
 • inflammation i levern, vilket framkallar kolestatisk hepatit.

Behandlingsförloppet och kombinationen med andra droger

Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Hur många dagar kommer den gravida kvinnan? “spiramycin“- läkaren bestämmer. Omedelbart är det nödvändigt att justeras – engångsapplikation av någon terapeutisk effekt gör inte.

Vid komplikationer av säsongsmässiga virusinfektioner ska läkemedlet druckas 2-3 gånger om dagen för 6-9 enheter aktiv substans. Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren.

Samma upptagningssystem för infektioner i urinvägarna.

Hur behandlar Spiramycin under graviditeten från klamydia och hur många dagar ska jag dricka det?

Chlamydia är en infektion som är sexuellt överförd. Det har redan noterats att det sällan är “ensamt” och förvärras mot bakgrund av samtidiga infektioner. Därför är den terapeutiska kursen sällan begränsad till utnämningen av “spiramycin“.

För gravida kvinnor är följande behandlingsregimen vanligtvis vald:

 • Spiramycin vero“- 3 kapslar per dag;
 • ljus «Hexicon »;
 • ljus «Geneferon“.

Alla läkemedel appliceras inom 10 dagar.

Hexiconen vid graviditet kan användas utan begränsningar. Han har bara en kontraindikation – en individuell intolerans. Arten av biverkningar är lokal. Det uttrycks i form av klåda, rodnad, brinnande och i slutet av läkemedlet passerar i sig.

Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Agenten av lokal åtgärd, förstör chlamydia, gardanellas, treponema. På mjölksyrabakterier – den normala floran i slidan – har ingen effekt, men tvärtom främjar aktiveringen av dessa fördelaktiga mikroorganismer.

Genferon är ett antimikrobiellt medel för immunmodulerande verkan. Ett läkemedel utvecklades speciellt för behandling av urogenitala infektioner.

Det aktuella medlet riktas mot virus, bakterier, mykoplasma och svampflora. Det ökar immunförsvaret, samtidigt som de väsentliga funktionerna hos långlivade mikroorganismer störs. Huvudkomponenten är interferon-alfa 2b.

Det kan appliceras rektalt och vaginalt. Under graviditeten, är ljus ofta administreras rektalt – de presenterar som hjälpämne, citronsyra, och under detta tillstånd ökar känsligheten av slemhinnor genom att öka blodtillförseln.

Kontraindikationer mot användningen av “Genferon»:

 • autoimmuna sjukdomar;
 • Typ 1 diabetes;
 • glomerulonefrit;
 • Jag trimester av graviditet.

Och, naturligtvis, en individuell intolerans.

I vissa fall finns det biverkningar som nästan alltid utvecklas när den rekommenderade dosen överskrids:

 • allmänt feber tillstånd: huvudvärk, frossa, myalgi
 • ökad svettning;
 • ökad trötthet
 • minskad aptit.
Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Bedömning av risken att använda genferon hos kvinnor vid graviditetsålder på upp till 12 veckor – under första trimestern – baseras på en klinisk bild. Sedan 13 veckor är användningen inte begränsad.

Analogerna av “Spiromycin vero“Nog. Till exempel “Doramycin“Och”Rovamycinum“. Med samma aktiva substans kan de ha en mjukare effekt. Men fortfarande “Spiromycin vero“Betraktas vid graviditet som det säkraste läkemedlet, särskilt om användningen är lång.

Du kan hitta och droger som fungerar som “Genferon“Om han orsakade en individuell intolerans.

Det kan vara:

 • viferon“;
 • Altevir“;
 • Giaferon“.
Hur och vad är behandlingen för chlamydia under graviditeten?

Det ovan beskrivna behandlingsschemaet för klamydia under graviditeten är inte den enda. Den behandlande läkaren kan införa olika läkemedel i komplexterapin, använd endast “spiramycin“Eller justera doseringen av medicinska ämnen.

Material tillhandahålls endast som referens. Vid behandling borde den gravida kvinnan endast följa de rekommendationer som ges av läkaren.

Under behandlingen av klamydia är sexuell vila nödvändig, oavsett graviditetens tillstånd.

Om förhållandet med graviditeten är inkommande med en obekant partner, är det nödvändigt att använda skyddsmetoden för skydd. Endast en kondom hjälper till att undvika infektion med klamydia och andra sexuella infektioner.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply