Lever för amning: allt "för" och "emot" användningen av produkten under amning | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Lever för amning: allt “för” och “emot” användningen av produkten under amning

Amning är en speciell period i varje kvinnas liv. Det är vid denna tidpunkt mellan den unga mamman och barnet som nära känslomässig och taktil kontakt är etablerad, vilket är så viktigt för utvecklingen av ytterligare relationer i familjen.

Lever för amning: allt "för" och "emot" användningen av produkten under amning

Vid amning borde en kvinna noggrant övervaka sin hälsa, för allt som hon gör påverkar direkt barnets tillstånd.

Så en ung mamma bör alltid vara lugn och oroa sig inte för bagage, ge upp dåliga vanor utan att behöva använda medicin och slutligen göra nödvändiga justeringar av din kost.

Näring av en ammande mamma är ett ämne för en separat konversation. Mat som en kvinna äter under denna period bör vara naturlig, och innehåller inte i sin sammansättning skadliga tillsatser och kemikalier. Rätter är bäst kokta ångad eller bakad i ugnen.

Dessutom är det nödvändigt att noggrant övervaka sammansättningen av konsumerade livsmedel – de bör inte innehålla några förbjudna produkter som kan skada nyligen uppstått och framkalla förekomsten av allergiska reaktioner. Inklusive, ofta är unga mammor intresserade av huruvida levern tillhör denna kategori, och om det är möjligt att använda denna biprodukt under amning.

Användbara egenskaper hos levern

De flesta kvinnor vet hur användbart levern är för människokroppen, men de är rädda att använda den när de ammar, eftersom de inte vet hur barnet reagerar. Faktum är att en nyfödd bebis inte är särskilt utsatt för allergier, behöver en ammande inte “Sitt” på en strikt diet. Sammansättningen av bröstmjölken hos en kvinna beror helt på vad det äter, så i kosten innehåller korrekt en mängd livsmedel berikad med vitaminer och mineraler som är användbara för smulor.

En av dessa komponenter är levern. Denna biprodukt är extremt värdefulla biologiska egenskaper, i mängden protein han är inte sämre än nötkött och även en del saker före dess kvalitet. Särskilt värde av levern, särskilt nötkött och kyckling, är närvaron i sin sammansättning zhelezoproteidov bidrar till mättnad av hemoglobin i den mänskliga kroppen och andra användbara element som är väsentliga för blodbildning.

Dessutom är levern hos olika djur en källa till B-vitaminer, liksom K, D, E och A och innehåller dessutom ett stort antal spårämnen som magnesium, fosfor, zink, jod, järn, kalium, natrium och kalcium.

Hur äter du nötkött och kycklinglever i amning?

Lever för amning: allt "för" och "emot" användningen av produkten under amning

Nötköttlever är en produkt som inte bara kan, utan måste också ätas av ammande mödrar under amning, från och med den första veckan.

Det bör dock ske mycket noggrant, eftersom någon ny mat kan prova en allergisk reaktion i smulorna. Börja introducera denna subprodukt i din diet med 10 gram, gradvis öka antalet och notera alla förändringar i barnets hälsa och humör.

Det är bäst att använda denna produkt i kokt eller stuvat.

Det är bättre att inte äta stekt lever under amning. Dessutom, från och med 10 månader, kan nötkreatur ätas inte bara av vårdmor, men också till barnet. För att göra detta måste det kokas och torkas sedan med modermjölk. Särskilt användbart är en maträtt för spädbarn med lågt hemoglobininnehåll i blodet.

Även i kvinnor menyn amning bör ingå och kyckling lever. Det är också rikt på vitaminer och mikroelement, som är nödvändig för att upprätthålla god hälsa och full av smulor och innehåller också i sin struktur en stor mängd folsyra, användbart för kvinnor under amning.

Denna subprodukt är ganska låg i kalorier, så det är säkert att äta även de kvinnor som fick några extra pund under graviditeten. Dessutom förbättrar kycklinglever arbetet i matsmältningssystemet och hjälper till att skapa en stol, utvecklar de ämnen som är nödvändiga för hematopoiesis och främjar absorption av järn.

Kycklinglever innehåller dessutom kolin – ett ämne som hjälper till att stimulera hjärnans aktivitet och förbättrar minne, uppmärksamhet och koncentration. Det är därför som denna subprodukt ska konsumeras regelbundet, minst 2 gånger i veckan, och inklusive under amningstiden.

Den enda “Men”, som bör varna skrotmamma – är det i kyckling och nötkreatur innehåller en ganska stor mängd kolesterol. För friska människor är användningen av denna biprodukt helt säker, men om en kvinna ursprungligen har en förhöjd nivå av skadligt kolesterol kan frekvent användning av levande livsmedel vara en drivkraft för utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar.

Kan en ammande mamma äta fläsklever och torsklever?

Fläskleveren innehåller för mycket fett, så med introduktionen av denna biprodukts utfodring bör du vänta tills barnet är 3 månader gammalt.

Lever för amning: allt "för" och "emot" användningen av produkten under amning

Medan smulan fortfarande är för liten, kan matsmältningssystemet inte producera tillräckligt med de nödvändiga enzymerna för att smälta denna produkt.

I framtiden kan du exakt ange fläskleveren i menyn, men du bör göra det mycket noggrant. Även om barnet kommer att må bra, försök att inte äta mer än 100 gram produkt per dag, för att inte påverka hans matsmältningssystem. Av samma anledning, med amning måste du begränsa torskens intag och lever.

Dessutom, om ditt barn föddes före förfallodagen, kommer introduktionen av denna biprodukt i kosten att vänta lite mer tid. Som regel har förtida spädbarn ett omotet matsmältningssystem, och en ung mamma bör bara äta de livsmedel som rekommenderas till henne av läkaren.

Neka inte att äta slaktbiprodukter vid amning, på grund av dem kan du laga utomordentligt goda, näringsrika och hälsosamma rätter på kort tid vilket är mycket viktigt för en ung mamma.

Om barnet inte uppvisar allergiska reaktioner måste olika typer av leveranser nödvändigtvis gå in i sjuksköterskans meny men med vissa begränsningar som beaktas.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =