Jag är mamma!

Ljusblandning för barn från temperatur: bruksanvisning

Föräldrar försöker sätta ner febern i ett barn så snart som möjligt. I kursen finns piller, ljus och sirap. Men när dessa medel inte hjälper, används en lytisk blandning.

struktur

Ljusblandning för barn från temperatur: bruksanvisning

Medlet innefattar tre ämnen. Huvuddelen är Analgin, som har en analgetisk och antipyretisk effekt.

Den andra komponenten är difenhydramin (1%), som har en antihistamin effekt. Det stärker Analgins verkan. Det kan också ersättas med hjälp av Tavegil eller Suprastin.

Den tredje komponenten är Papaverin. Det utvidgar blodkärlen och lindrar spasmer, vilket ökar kroppens värmeöverföring och sänker temperaturen.

Indikationer för användning

Läkare säger att antipyretika bör ges endast när temperaturen stiger till 38,5 ° C. Om indikatorn är lägre, bekämpar kroppen själv sig infektionen. Det kan till exempel hjälpas med ättiksyra.

Men det finns ett antal symptom där användningen av antipyretika är nödvändig även när man når nivån 37,5 ° C:

 • blek hud, frossa, led- och muskelsmärta, försämring av tillståndet som helhet;
 • kramper orsakade av intensiv värme;

Genom sammansättningen av den lytiska blandningen kan man säga att det är ett kraftigt medel. Därför används den endast i de fall då temperaturen är mycket högre än normen, medan de andra antipyretiska drogerna inte har någon effekt. Mycket ofta används blandningen för influensa, när symptomen inkluderar svåra frossa och feber.

Okontrollerad användning av läkemedlet är fylld med komplikationer, så ge det inte till barn utan att först rådgöra med barnläkare.

Om det ofta ger ett barn en lytisk blandning, kommer han att utveckla en immunitet mot mindre starka antipyretika.

Det rekommenderas inte att temperaturen sänks till standarden 36,6 ° C. Om efter en halvtimme efter injektionen av en höjning över 38 ° C inte observeras, fungerar rättsmedlet. Detta tillstånd indikerar att kroppen igen kan aktivera krafter och fortsätta att bekämpa sjukdomen.

Kontra

 • Om feber åtföljs av smärta i bukhålan. Eftersom ett av de aktiva substanserna är Analgin, stannar det smärtssyndromet. Detta är inte bra, eftersom smärta kan vara ett symptom på inflammation i appendicit.
 • Om barnet redan under de föregående 4 timmarna gavs ämnen som ingår i den lytiska blandningen.
 • Ålder är mindre än 6 månader.
 • Allergi mot läkemedlets komponenter. Innan du gör en injektion är det nödvändigt att genomföra testet: sätta en droppe på nedre ögonlocket. Om över de nästa 30 minuter var det ingen smärta, klåda, rodnad, svullnad, kan användas den lytiska blandningen.

Hur man gör en injektion

Det är nödvändigt att följa vissa regler för att uppnå god absorption av ämnet genom blodet och för att undvika bildandet av "koner"Vid nålens injektionspunkt, liksom infektionsinfektion.

 • Innan blandning av ingredienserna måste ampullerna uppvärmas till kroppstemperatur. För att göra detta måste de hålla lite tid i sina händer.
 • Gnugga det med alkohol innan du öppnar ampullen.
 • Sprutor är bara engångsartiklar. Alla komponenter är endast blandade i en av dem. Nålen är också föremål för desinfektion.
 • Nålinläggningsplatsen ska gnidas med alkohol före och efter injektion.
 • Nålen sätts in djupt in i muskeln (2/3), strängt vinkelrätt mot hudytan, in i den yttre övre kvadraten av skinkan. Kolven pressas långsamt, så att läkemedlet sprider sig normalt genom vävnaderna.
 • På utbildningsplatsen "bulor"Ett jodgaller tillverkas av injektionen.

Dosering för barn

Ljusblandning för barn från temperatur: bruksanvisning

Metamizolnatrium (50% lösning av analgin) tas med en hastighet av 10 mg per 1 kg kroppsvikt. 1 ml av lösningen innehåller 500 mg aktiv ingrediens.

Difenhydramin i ampullen används med en hastighet av 0,1-0,2 ml för varje helår av barnet. För barn upp till ett år, ta en standarddos på 0,1 ml.

En lösning av papaverinhydroklorid beräknas utifrån ålder. För barn under ett år behövs endast 0,1 ml. För äldre barn multipliceras standarddosen med antalet fulla år.

En viktig punkt - den lytiska blandningen kan användas oftare än 1 gång om 6 timmar.

Dosering till vuxna

Standardproportioner av aktiva ämnen med en vikt av 60 kg är: 2 ml papaverin och analgin, 1 ml difenhydramin.

För varje efterföljande 10 kg vikt lägg till ytterligare 1/10 av den angivna standarden.

Samma dos används för ungdomar som fyllt 15 år. Injektionsintervallen är var 6: e timme.

Det är värt att notera att den lytiska blandningen hjälper till att snabbt ta bort symtom på förgiftning av kroppen till vuxna och eliminera baksmälla.

Är det möjligt att använda en lytisk blandning i tabletter

Ljusblandning för barn från temperatur: bruksanvisning

Om injektionen är omöjlig av en eller annan anledning, är alternativet att förbereda en liknande produkt från tabletterna. Men det blir mycket långsammare att agera.

Om det är nödvändigt att sänka temperaturen till ett barn under 3 år, blanda sedan en kvart tablett Analgin, Suprastin och Paracetamol.

Om barnet har kalla händer och fötter rekommenderas Suprastin att byta ut No-shpoy. Tabletten pulveriseras, blandas och ges en drink. Efter ungefär en halvtimme börjar termometerets indikator minska.

För vuxna är blandningen i tabletter också annorlunda. Den består av baralgina, suprastin eller diazolin, papaverin eller no-shpa. För beredning av en läkemedelsblandning används 1 tablett av varje läkemedel.

Det bör noteras att Analgin kan orsaka irritation och obehagliga känslor, eftersom det påverkar slidan och slidan i slemhinnan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

60 − = 59