Jag är mamma!

Morötter under graviditet: skada eller nytta?

Ända sedan barndomen har vi alla blivit lärda att grönsaker och frukter är användbara, de innehåller vitaminer och spårämnen som är nödvändiga för kroppens normala funktion. Men varje kvinna i livet kommer till en period när hon är försiktig även om de produkter som är bekanta med henne. Den här gången kallas graviditet.

Och om det är mer eller mindre klart med utomeuropeiska frukter, är det bättre att utesluta dem från kosten, för att inte provocera en allergi, hur man är med den tillgängliga “inhemsk“grönsaker? Är de alla användbara? Så idag talar vi om hur många morötter kan tas under graviditeten?

Contents

Ät eller inte äta morötter?

Morötter under graviditet: skada eller nytta?

Orange rot är en av de mest användbara och vitaminiserade grönsakerna, som behåller en stor mängd näringsämnen även vid lång lagring. Under graviditeten är morötter användbara, främst på grund av deras sammansättning. I rotskörden finns ett stort antal vitaminer A, C, E.

Dessutom innehåller morötter kalium, magnesium, krom, fluor, koppar och andra användbara komponenter. De har en positiv effekt på den framtida mamman och hennes foster. Till exempel kan kalium, som kan erhållas med hjälp av rotgrönsaker, stödja hjärtets arbete under graviditeten, och fosfor är nödvändigt vid bildandet av knölsystemets bensystem.

Vegetabiliens sammansättning innehåller beta-karoten – det är en föregångare till vitamin A. Att komma in i människokroppen omvandlas beta-karoten till vitamin A, vilket är så nödvändigt för ögons hälsa.

De kvinnor som spenderar mycket tid i datorn eller i läroboken, och deras ögon är i ständig spänning, rekommenderas att konsumera morötter. Rot kan hjälpa till att minska spänningen och stimulera ögonen med vitaminer.

Det är värt att säga att vitamin A också är användbart för hud och slemhinnor. Morötter, som ingår i den dagliga kosten hos en gravid kvinna, både i rå form och som juice, kan förbättra blodet och upprätthålla hemoglobin på normal nivå. Anemi, varken framtida mamma eller hennes smula kommer inte att hotas om det finns en apelsingrönsak i menyn.

Morötter under graviditet: skada eller nytta?

Röda grönsakerna innehåller phytoncides, på grund av vilka morötter har antimikrobiella egenskaper. Ibland uppmanar läkare sina patienter att äta råa morötter för att minska mikrober i munhålan.

Som tidigare nämnts innehåller morot mycket kalium, liksom kostfiber, så det har uttalade diuretika och koleretiska egenskaper. Förresten, i rotgrödan finns ett stort antal naturliga antibiotika. Därför, för att förebygga förkylning, det finns en grönsak är mycket användbar. Speciellt kvinnor under graviditeten, eftersom användningen av mediciner vid denna tidpunkt är mycket oönskad.

Vilken morot är bäst att använda?

Experter på kost rekommendera att inkludera i kosten av rotgrödor, vars hud har en ljus röd nyans. Det antas att denna speciella grönsak innehåller den största mängd vitaminer.

Att vitaminer från apelsin grönsaker absorberas bättre av kroppen, ät rotgrönsaker med gräddfil eller vegetabilisk olja. Koka morötter är användbara vid graviditet till kvinnor som lider av diabetes mellitus.

Användbara morötter, eller snarare, dess juice, och de framtida mammor som under perioden med att bära barnet i ansiktet och kroppen hade akne och andra brister. Juice av denna grönsak kommer att ha en fördelaktig effekt på bukspottkörteln hos en kvinna.

Du måste dricka en nypressad dryck som inte innehåller socker, salt och några andra skadliga föroreningar. Det är dock inte rekommenderat att bli involverad i juice, observera i all mått. Frisk i stora doser kan prova huvudvärk, sömnighet, slöhet.

Morötter under graviditet: skada eller nytta?

Många framtida mammor är intresserade av denna fråga: “Är det möjligt att äta koreanska morötter under graviditeten??”. Det är svårt att svara otvetydigt. Så, om du lagar maträtten själv, utan att lägga till mycket kryddiga kryddor och ättika, då kan du äta lite. Men från salladerna i produktionen är det bättre att ge upp.

I dem är det oftare många skadliga tillsatser som varken du eller din baby behöver. Och ännu mer är det inte säkert, under vilka förhållanden den här koreanska maten lagras och förbereddes. Därför, om du verkligen vill ha några ovanliga sallader, förbered dig själv, från inköp av mat för graviditeten är bättre att vägra.

Om kontraindikationer

Oavsett hur användbar en orange grönsak är, den har sina kontraindikationer. De är få, men de finns fortfarande:

  • Allergisk reaktion och individuell intolerans (mycket sällsynt);
  • Smärta i mag-tarmkanalen, såväl som gallvägen, kan kallas en relativ kontraindikation.
Morötter under graviditet: skada eller nytta?

Och mer. Försök att köpa rotgrödor som odlas i bostadsremsan, eller ännu bättre, om möjligt, plantera morötterna själva.

Eftersom det finns risk för att köpa en grönsak, “näring“Särskilda preparat för att påskynda tillväxt och mognad. Sådana nitrater är skadliga för den framtida mamman och hennes foster.

Vi använder morötter “i sin helhet”

Under graviditeten kan morötter inte bara ätas, utan också användas till exempel för behandling. Om en kvinna som har ett barn börjar bli kall kan hon droppa grönsaksjuice i näsan. Samma dryck, som bara späds med vatten, rekommenderas att gurgla, om plötsligt en framtida mamma har angina. Att behandla bronkit kommer också att hjälpa moroten färskt, bara det behöver lägga lite honung.

Om efter att ha passerat urintestet till framtiden informerades mamma om att det finns protein, då är det nödvändigt att lägga till en sallad av färsk grönsak fylld med vegetabilisk olja i menyn.

Morötter under graviditet: skada eller nytta?

Även gastrit under graviditeten kan botas med morotjuice. För att göra detta måste du göra 100 g färskt och tillsätt 20 gram kräm. Den resulterande “cocktail“Dela två gånger och drick under dagen. Det är viktigt att förbereda färsk juice varje dag.

Ett mycket ömtåligt problem som förekommer hos de flesta framtida mammor är hemorrojder. Hantera sjukdomen hjälper också grönsaken. För att göra detta måste du äta på en tom mage en sallad från färska rötter eller en hel dag för att dricka infusion från grönsakens löv (löv).

För att ta en drink, ta 1 msk. l. färska morotskivor, förhackad och häll 200 ml kokande vatten. Låt det brygga i minst en halvtimme, dividerar sedan volymen med 3 gånger och dricker innan du äter.

Nu vet du svaret på frågan huruvida morötter är användbara vid graviditet. Utan tvekan är denna grönsak ett lagerhus med användbara vitaminer, men observera fortfarande åtgärden och äter inte rotgrödor i stora mängder.

Om du vill ha morötter under graviditeten, neka inte dig själv nöjet, laga sallader med det, koka eller gnaga råa, men glöm inte att äta andra livsmedel. I allmänhet diversifiera din meny, näring läckra och användbara. Trevlig för dig av graviditet och enkla sorter!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply