Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling

Mykoplasmos är en infektion i luftvägarna som orsakas av en skadlig mikroorganism från mykoplasmakoncernen. Det senare är mikrober som kan parasitera luftvägarna, lederna och genitourinary systemet. Mycoplasma infektion kan förekomma som bihålan, faryngit, bronkit och lunginflammation. De viktigaste symptomen på infektion är: ont i halsen, andfåddhet, torr tvångshud, liten ökning i kroppstemperaturen.

Mycket ofta sprider infektionen mot lunginflammation, vilket är liknande i sin kurs mot influensan. Basen av terapi är antibiotika från gruppen av tetracyklin, fluorokinoloner, makrolider.

Mycoplasma lunginflammation, urealyticus och hominis hos barn

Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling

Totalt 12 arter av mykoplasmer identifieras, men endast tre är patogena för människor: lunginflammation, hominis och urealiticum. Den första arten, som är tydlig från namnet, påverkar luftvägarna, och det andra och tredje - genitourinära systemet, som framkallar uretrit, vaginit, cervicit.

Mikrober är lokaliserade endast inom de infekterade cellerna, vilket skyddar dem mot immunsystemets och antikroppens effekter. De har hög rörlighet, rör sig snabbt i det intercellulära utrymmet för att infektera friska celler.

Infektion utvecklas även när ett mycket litet antal mikrober kommer in i kroppen. Att besegra cellerna i luftvägarnas epitel, mikroberna multipliceras aktivt, vilket påverkar organens normala funktion. Dessutom har mykoplasmer, som klamydia, ett högt resistens mot antibiotika, så behandlingen är ibland mycket svår.

Symptom och tecken på mykoplasma hos barn

Infektion är mycket vanlig bland förskolebarn. I lagen är det kapabelt att provocera foci av sjukdomen. Pulmonell (respiratorisk) mykoplasmos är orsakad av mykoplasma lunginflammation.

Infektion uppstår genom luftburna droppar, det vill säga genom saliv, sputum utsöndras av en sjuk person vid hosta. Dessutom kan infektion uppstå genom saker som har listat ämnen (leksaker, disk, mat). Respiratorisk mykoplasmos kan uppträda som bronkit eller lunginflammation.

Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling

Primärt symptom: pershenie och ont i halsen, hosta (torr, frekvent), näshoppning, en liten temperaturökning. Föräldrar kan ta denna typ av infektion för en vanlig andningssjukdom och börja självbehandling med hjälp av smittsamma, antitussiva läkemedel, men behandlingen kommer inte att fungera.

Vid infektionens progression finns atypisk lunginflammation, vars symptom är lik den vanliga formen. Temperaturen stiger till 38-39 °, det finns generell sjukdom, huvudvärk, hosta. I avsaknad av behandling ökar temperaturen ännu högre, andning blir frekventare och svårare. Klamydia och mykoplasma har en liknande symptomatologi. Dessutom är behandlingen med dessa mikrober inte heller väldigt annorlunda. Ibland, om det är omöjligt att etablera en mikrobe som orsakade en infektion, utförs en försöksbehandling.

Ofta förekommer atypisk lunginflammation som en komplikation av mykoplasma bronkit. Med denna hosta, även om det är torrt, men ibland finns det en obetydlig mängd purulent sputum, kan blodfläckar observeras. Detta tillstånd på röntgenbilden ser ut som en fuzzy skugga. De betecknar spridda foci av lunginflammation.

I nästan alla fall av sjukdomen hos barn mikloplazma lunginflammation framgångsrikt elimineras från kroppen, och för ett positivt resultat av sjukdomen, men för barn med försvagat immun komplikationer kan uppstå, t ex nefrit, hjärnhinneinflammation. Hos barn kan mykoplasma prova bihåleinflammation, faryngit och andra former av mikroorganismen - genitourinary systemet.

Chlamydia och Mycoplasma: Diagnos hos barn

I processen att bestämma orsakssambandet hos sjukdomen används två typer av test:

Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling
  • Bestämning av specifika antikroppar. Metoden gör det möjligt att upptäcka spår av kroppens immunsvar mot invasionen av infektionen. Mykoplasmosis patienter har antikroppar IgG och IgM. De som redan har varit sjuk är endast IgG-antikroppar kvar, vilket innebär att personen har lidit en infektion, men nu är han frisk.
  • Bestämning av bakteriellt DNA genom PCR (polymeraskedjereaktion). Det bör noteras att denna analys är den absolut mest korrekta och känsliga diagnostiska metoden, och detta gäller inte bara mykoplasmos, men också för många andra infektioner. PCR-analys utförs emellertid inte på alla hälsofaciliteter på grund av brist på lämplig utrustning.

En egenskap av lunginflammation orsakad av mykoplasmer är en otillbörlig matchning av fysiska parametrar till radiografiska tecken, liksom brist på resultat vid behandling av cefalosporiner och penicilliner.

Dessutom kan följande tester för mykoplasma och andra patogener förskrivas vid barn: bakteriologisk odling av sputum, ELISA, RSK, RIF, spola från nasofarynx till ett näringsmedium, radioimmunoanalys. Det är värt att notera att röntgenändringar kommer att finnas närvarande i 4-6 veckor.

Förekomsten av klamydia i kroppen bestäms med hjälp av ELISA, mikroskopisk, kultur, analys av biologiska medier. Det största diagnostiska värdet är bestämningen av antikroppstiter.

Hur man behandlar mykoplasma lunginflammation och klamydia hos barn

Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling

Som regel utförs alla åtgärder som syftar till att eliminera sjukdomen på ett sjukhus. Var noga med att inneliggande patienter med lobar lunginflammation kompliceras av akut, svår till svår förgiftning av kroppen, svåra sjukdomstillstånd, om du inte kan få ordentlig patientbehandling. Hemma kan bara sjukdomar som uppträder i mild form behandlas, men barn är oftast på sjukhus.

För ett sjukt barn måste du ta hand om: placera den i ett rymligt rum som är väl upplyst säkerställa högkvalitativ ventilation; Luftar ofta rummet, eftersom frisk luft påverkar sömnen, och förbättrar även andningsorganens funktioner. var försiktig med munhålan.

Behandling gör inte utan mycket att dricka. Detta kan vara mineraliska eller kokt vatten, svagt surt med citronsaft, naturlig fruktsaft, vitamin infusioner (ex. Broth höfter), tranbärsjuice och m. P. Feed äldre barn måste varieras, med användning av produkter som lätt bryts ner. Senare måltider bör vägas, inkluderar den nödvändiga växande organismen av proteiner, kolhydrater, fetter och näringsämnen (vitaminer, mineraler).

Behandling av mykoplasma lunginflammation och andra mikrobiella arter hos barn innehåller nödvändigtvis antibakteriella läkemedel. Dessa kan vara makrolider (Erythromycin Ave), tetracykliner eller fluorokinoloner. Också i de första dagarna av sjukdomen krävs antitussiva. Preparat av denna grupp avlöser torr, importerad hosta. I framtiden ersätts de av expectorants.

Obligatorisk behandling omfattar fysioterapi. Med allvarlig feber och berusning tar de inte hänsyn till det, med endast burkar, kompressor med alkohololja och senapsplaster.

Läkaren måste ordinera inandningen. Sådana förfaranden förbättrar bronkiets dränerings- och ventilationsfunktion och kan också användas för antiinflammatoriska ändamål. Hemma, brukar i regel använda buljonger av örter (Johannesört, kamille). Inandningar är mycket användbara vid behandling av förkylning åtföljd av luftvägs sjukdom.

För antiinflammatoriska ändamål används elektrofores av lidas, kalciumklorid, heparin, kaliumjodid. När bronkospastisk syndrom kan rekommenderas platifillina elektrofores aminofyllin, magnesiumsulfat, och hosta och smärta - förfarande dikainom eller novokain.

Mykoplasma lunginflammation hos barn: symptom, diagnos, behandling

Ozokeritiska, lera och paraffin applikationer är tillåtna under upplösningen av sjukdomen. Med sjuka barn är det nödvändigt att delta i träningsterapi. Särskilda uppsättningar övningar förbättrar rörligheten i bröstkorgen, blodtillförseln, syrgascirkulationen, ventilations- och dräneringsfunktionen hos bronkierna. LFK utnämnas som regel 2-3 efter en temperaturnedgång. Under den akuta perioden av sjukdomen rekommenderas det att utföra speciella andningsövningar som hjälper till att dra tillbaka slem.

På alla stadier av sjukdomen bör föräldrar göra bröstmassage. Förfarandet förbättrar mikrocirkulationen av blod i lungorna, främjar resorption av inflammatoriska foci. Naturen beror emellertid på graden av berusning, graden av symtom och kroppstemperatur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

39 + = 43