Nervösa tics: var är de från små barn? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Nervösa tics: var är de från små barn?

Barnets nervositet - En ganska vanlig överträdelse, men föräldrar kan inte omedelbart märka det, eftersom sjuka barn nästan inte skiljer sig från sina kamrater, förutom att de ofta blinkar, hostar och så vidare.

Många tror att detta är ett tillfälligt fenomen som inte kräver behandling. Efter undersökning av en specialist, till exempel en otolaryngolog eller ögonläkare, finns inga allvarliga patologier.

Vad är en nervös tic?

Nervösa tics: var är de från små barn?

Sjukdomen är en reflex sammandragning av musklerna, som framträder spontant och kan inte kontrolleras. I grund och botten uppstår störningen i ansiktet och nacken i form av ögonlock, läppar, näsa, huvudrörelser eller axlar. Mycket sällan berör fenomenet händer och fötter. Ofta börjar en nervös tik i ögat i barnet och passerar sedan till läpparna.

Typer av brott

Experter delar denna patologi på flera sätt:

 • Lokal - när endast en muskelgrupp är inblandad
 • Allmänt - flera muskelgrupper påverkas;
 • Enkelt - rörelserna består av ett element (prervnivny tik huvud, observerat i barnet);
 • Komplex - innebär en grupp av okontrollerade samordnade rörelser (till exempel studsning).

Dividera sjukdomen i grupper

Patologi grupp är indelad efter typ av manifestationer: ansikts (ansikts tics involverar ett litet barn) - blinkning, teak ögon, ofta blinkar, ryckningar läppar och andra ansiktsmusklerna sammandragning; röst (vokal) - uttal av enskilda ljud, fraser eller ord; Tics extremiteter - händer klappar och studsande pritopyvaniya.

Medicinsk förklaring av fenomenet

Läkare klassificerar avvikelser för flera fler underarter:

 • Transit - senast inte mer än ett år;
 • Kronisk motor - senast mer än ett år;
 • Gilles de la Tourette syndrom-det finns flera motor tics och en vokal en.

Enligt statistiken är denna patologi närvarande i 20% av barnen, där pojkarna är sjukare oftare än tjejer.

När uppstår avvikelsen?

Tidigare troddes det att en överträdelse inträffar under ålderskriser, det vill säga på 3-4 år och 7-8 år. För närvarande möter barn för första gången utvecklingskriser: de förvärvar nya färdigheter, deras beteende förändras.

Det viktigaste i detta ögonblick är att varje kris i barndomen är ett nytt stadium av självständighet. Det är därför dessa perioder utgör en särskild fara för barns mentala tillstånd.

Men nu kan medicin inte tydligt bestämma gränserna för åldersrelaterade kriser, och därmed indikera perioder av uppkomst av nervös tik. I moderna barn kan självständighetskriser förekomma mycket tidigare.

Orsaker till nervsystemet hos barn

Naturligtvis är föräldrarna främst intresserade av frågan om varför överträdelsen inträffade. Det är vanligtvis svårt att bestämma de specifika händelserna som ledde till att ett fästmärke visade sig, eftersom denna sjukdom vanligen provoceras av ett helhetskomplex.

Ärftlighet är den första orsaken som läkare talar om. Om någon i en familj hade psykologiska störningar, är sannolikheten hög att de kommer att vara ärftliga. Det är värt att överväga denna faktor, även om platsen kanske inte går in i en fullvärdig sjukdom.

Dessutom tenderar specialister ofta att tro att orsaken till ticotisk störning är uppfostran. Till exempel, om en mamma har psykiska problem, döljer hon, i kontakt med barnet, inte sina känslor och påverkar honom. Det vill säga källan till sjukdomen är inte gener, utan en reaktion på vissa faktorer, händelser.

Stress är en ganska komplicerad anledning när det gäller förståelse, eftersom föräldrar och barn ser världen på olika sätt, till exempel kommer en strid med en vän att bli en stressig situation för barnet, men för föräldrar är ett sådant ögonblick ganska vanligt.

Nervösa tics: var är de från små barn?

Det bör noteras att stress inte alltid är negativ, det vill säga det kan vara positivt, till exempel uppträder symtomen på brott ibland på grund av positiva intryck, till exempel efter att ha gått till djurparken eller firar födelsedag.

Långt tittar på TV eller spenderar tid på datorn. Bilden på bildskärmarna och skärmarna är ljus och blinkande, så det kan påverka intensiteten hos nervcellerna i hjärnan.

Om du regelbundet spenderar mycket tid framför en TV-skärm eller på en dator, förloras den så kallade alfaritmen som är ansvarig för lugn och pacifiering.

Låg fysisk aktivitet, som ofta åtföljs av en överflöd av intellektuell belastning. Eftersom alla föräldrar vill att deras barn ska vara kloka och intelligenta, lägger de större uppmärksamhet åt utvecklingen av intelligens, men samtidigt glömmer helt att den unga organismen behöver både fysisk aktivitet och fysisk aktivitet.

Vi påminner dig om att en nervös tik är en reflex sammandragning av musklerna, så orsaken kan också vara att energi inte konsumeras i vardagen, ackumulerar och bildar sig till en sjukdom.

Faktorer av uppfostran. Föräldrarnas känslomässiga tillstånd kan påverka barnet. Till exempel, rastlöshet, återhållsamhet i manifestationen av känslor, strikt kontroll och uppblåsta krav påverkar psykiskt tillståndet negativt.

Dessutom finns det så kallade symtomatiska eller sekundära nervsystemet som uppstår vid trauma (inklusive fosterskador), tumörer och hjärnmetabolism, det vill säga de är ett symptom på en annan sjukdom.

I grunden provar störningen sjukdomar i nervsystemet och hjärnan, men ofta kan orsaken vara till och med kortsiktiga patologier som orsakade hjärnhypoxi, till exempel virusinfektioner.

Mycket ofta blir dessa mycket anledningar provokatörer av en fästning i spädbarn. Vid kronisk tonsillit sväljer barnet ofta, men efter borttagning av tonsillerna passerar den underliggande sjukdomen och fästet i form av att svälja kvarstår.

Behandling av nervbehandlingar hos barn

Om symtom uppstår, besök en neurolog. I framtiden krävs ett samråd med en psykolog, eftersom tics är en grupp psykosomatiska sjukdomar.

Studien utesluter i första hand hjärnans och CNS-sjukdomar, såväl som psykiska störningar.

Vanligtvis, efter diagnosen bekräftas, föreskriver läkaren att de vilsamma pillerna med mild effekt. Drogbehandling är först och främst nödvändig om överträdelsen inte sker länge på egen hand. Men ibland är sådana åtgärder inte tillräckligt. Eftersom orsakerna till fästförstöring kan vara annorlunda krävs en multifaktoriell reaktion och det finns fall där det är effektivt även utan användning av mediciner.

Om sjukdomen är ett symptom på en annan sjukdom, består behandlingen i att eliminera den bakomliggande orsaken, till exempel är nervsystemet som uppstått hos ett spädbarn oftast orsakat av skador som uppkommit under arbetet, så behandlingen kommer att vara exakt i att eliminera dem.

Hur man undviker en uppdelning?

Dessa rekommendationer kommer att vara användbara inte bara för förebyggande ändamål, utan också inkluderas i den komplexa behandlingen av sjukdomen:

Nervösa tics: var är de från små barn?
 • Observera dagens korrekta läge, växling av arbete och vila;
 • Öka fysisk aktivitet;
 • Ta allvarligt hänsyn till faktorer som stress och uppfostran, analysera dina åtgärder och utarbeta sedan en strategi för att eliminera misstag och korrigera situationen.
 • Eliminera barnets ångest. I detta fall kommer olika lugnande bad, långa promenader i naturen, avslappnande massage att hjälpa;
 • Ångest på den fysiologiska nivån kan avlägsnas med hjälp av modellering eller sandbehandling.
 • När ett barn med teak är involverat i kroppens muskler måste du komma med roliga rörelser som gör att barnet kan böja sig. Också en tipp relief hjälper till att slappna av och muskelspänningar;
 • Dra inte upp barnets uppmärksamhet till fästet eftersom han kommer att fokusera på det och försöka ta kontrollen. Som ett resultat kommer musklerna att spänna, och ticksna kommer att intensifieras. Det är värt att komma ihåg att kontroll alltid är en belastning. Dessutom kommer en påminnelse om en defekt att stärka barnets ångest och rädsla.

När det finns symtom på en nervös tik hos en bebis eller ett äldre barn är det absolut nödvändigt att konsultera en läkare. Han kommer att göra en diagnos, identifiera orsaken och ordinera lämplig behandling, beroende på källa till sjukdomen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

86 + = 94