Jag är mamma!

Övningar efter födseln: Stärka bukmusklerna och minska vikten

Många kvinnor är rädda för graviditet, eftersom de är säkra på att det kommer att påverka deras siffra negativt. Självklart vill varje kvinna vara välskötta och vackra, oavsett om hon har barn eller inte, men det här är ingen ursäkt för att ge upp lyckan att vara moder. För att återvända till de tidigare formulären kommer du att bli hjälpt av speciella övningar efter födseln, som syftar till att gå ner i vikt, lyfta och stärka musklerna.

Contents

Hur man inte skadar kroppen

Övningar efter födseln: Stärka bukmusklerna och minska vikten

Ibland är kvinnor överväldigade av en stark önskan att återfå den gamla figuren som omedelbart efter barnets födelse går de till gymmet. Men du måste veta att detta är det största misstaget som du inte bör tillåta. Kroppen efter leverans är fortfarande försvagad, födelsekanalen är inte stängd, så överaktiv fysisk aktivitet kan förvärra ditt tillstånd.

Upptagande är bara en lätt gymnastik, som utför det, kommer du att kunna uppnå sådana mål:

 • förbättra humöret;
 • att ta den tidigare figuren;
 • gå ner i vikt
 • förbättra det fysiska tillståndet. 

Övningar för viktminskning efter förlossning och muskelförstärkning är relevanta under postpartumperioden. Innan lektionerna, var noga med att besöka gynekologens kontor, eftersom endast en läkare kan berätta om du är redo för sådana belastningar.

Vi följer reglerna

Vill du få ut det mesta av dina träningspass?

Lär dig hur du fysiskt engagerar sig i fysisk aktivitet, för att observera följande regler:

 • Öva regelbundet, helst flera gånger om dagen.
 • Övning, medan du ligger på en hård yta – ett golv eller en hård madrass;
 • Gör alla rörelser smidigt;
 • Klasser ska ske i ett väl ventilerat rum, den optimala lufttemperaturen är 18-22;
 • Bär bekväma, inte pinsamt kläder;
 • Innan du tränar, besök toaletten.
 • Det är önskvärt att starta fysisk aktivitet efter amning. 
  ARI under graviditeten bär en fara

För att göra klasserna ge synliga resultat måste de göras dagligen. Det betyder inte att du måste spendera hela dagar i gym, det är nog att ge din kropp mycket lite tid, du kan till och med hemma. 

Hur man börjar träna

Om du inte vill skada kroppen behöver du veta hur du ska träna och var du ska börja. Under de första dagarna efter födseln är det viktigaste för kvinnokroppen övningar som syftar till att stärka bäckens golv. De drabbas mest under arbetet, så de måste återställas. 

Inte alltid med ett litet barn finns det en önskan och tid att spela sport, men du märker omedelbart den positiva effekten av fysisk aktivitet på din kropp. Förstärkning av bäckensgolvets muskler kan du påskynda återhämtningsprocessen hos musklerna i perineum och vagina. Speciella övningar hjälper till att förbättra bäckenets cirkulation, så svullnad och blåmärken kommer att bli mycket snabbare. 

Kegel övningar

Stärka bäckenens golvmuskler hjälper dig att utöva Kegel. De är baserade på att skärpa musklerna i perineum, tack vare sådana enkla rörelser, är de väl förstärkta. Sådana åtgärder hjälper fortfarande kvinnor att hantera sådan sjukdom som inkontinens, eftersom det här problemet uppstår hos många unga mödrar. Musklerna måste skäras gradvis för att inte skada dig själv, om du har obehagliga känslor måste du stoppa aktiviteten omedelbart. 

Motion Kegel efter födsel börjar från sammandragning av musklerna i anuset i några sekunder, upprepa åtgärden flera gånger. Öka längden på sessionen gradvis. Då går till sammandragningen av musklerna i slidan, kommer sådana åtgärder inte bara att återställa din kropp snabbare efter födseln, utan också göra ditt sexliv mer mättat. 

Bli av med övervikt

Övningar efter födseln: Stärka bukmusklerna och minska vikten

Nästan varje kvinna efter barnets födelse uppmärksammar hur hon blev uppviktig, vilket inte gläder sig åt den unga mamman. Du kan gå ner i vikt genom att följa kostnäringen, men denna metod är kontraindicerad för lakterande kvinnor. I det här fallet kommer det att vara användbart att utföra möjliga fysiska belastningar, så överskottet kommer att gå mycket snabbare. 

  Pulsa vid graviditet: normal och onormal

Aktivt engagera sig i sport kan vara bara efter en och en halv och en halv. Fysisk aktivitet hos en kvinna efter födseln är endast möjlig efter att ha granskats av gynekologen och samråd med en tränare.

Tja, vad kan jag göra om jag vill återfå mina tidigare former snabbare? Experter rekommenderar att du utövar lätt gymnastik, eftersom det med jämna mellanrum är ganska effektivt.

Nästa uppsättning övningar för viktminskning kan utföras redan efter urladdning från mammalsjukhuset i avsaknad av komplikationer:

 • Ligga på din sida, böj knäna. Placera din underarms hand under huvudet, lägg den andra handen på sängen. Lyft bäckenet och överför hela viktens vikt till handflatan. Utför träningen på varje sida från 3 till 10 gånger;
 • Lägg ryggen på soffan, böj knäna. Alternativt med en hand, glidande på soffan, sträcka sig till klackarna. Upprepa åtgärden upp till 10 gånger;
 • Acceptera knähandleden posera, medan utandning, höja samtidigt höger och höger fot, upprepa detsamma på andra sidan.

Sådana övningar förbättrar blodflödet i musklerna, vilket kommer att påverka din vikt positivt. 

Stärka bukmusklerna

Efter graviditet och förlossning lider bukmusklerna också kraftigt, de försvagar, förlorar deras elasticitet. Övningar för buken efter födseln hjälper dig att bli ägare till den perfekta pressen.

Utför följande åtgärder: 

 • Ligga på ryggen, böj knäna. Inandning och andas ut luften, vid utandning, försök att maximera bäckensmusklerna. När de är spända, börja långsamt dra naveln uppåt, och dra sedan inåt, känna en stark spänning i bukmusklerna. Övningar för pressen efter födseln är också användbara eftersom de bidrar till minskningen av livmodern.
 • Ligga på soffan, lägga en kudde under ditt huvud, böja knäna och dra i nedre buksmusklerna. Håll i några sekunder, böj sedan ryggen med en båge;
 • Lektion på fitbole. Lägg ner på ryggen, ta bollen med fötterna och håll den med fötterna, lägg händerna under rygg med händerna nedåt. Knä långsamt dra åt bröstet och lyfter bäckenet. Godkänn startpositionen utan att röra golvet. Genom att utföra denna övning på fitbole efter förlossningen utförs alla rörelser med hjälp av ett bäcken. 
  Orsaker till en mörk remsa på gravida kvinnor

Cindy Crawford Program

Det är känt att alla kändisar bryr sig om deras utseende. Så varför utnyttjar vi inte deras hemligheter? Cindy Crawford-programmet “En ny dimension“, Syftade till att återställa siffran efter födseln. Speciellt valda övningar hjälper dig försiktigt, men samtidigt är det mest effektivt att hitta den önskade siffran. 

Alla övningar efter Cindy Crawfords födelse uppdelade i tre delar:

Övningar efter födseln: Stärka bukmusklerna och minska vikten
 • 10-minuters komplex A. Det är väldigt bekvämt att utföra, även i närheten av barnet. Du kan upprepa så mycket som möjligt.
 • Komplex B. Innan du går till detta skede bör du träna i några veckor, göra övningar från komplexa A;
 • Komplex C. Denna enhet är den mest effektiva, det leder till intensiv fettförbränning.

För att studera Cindy Crawford-programmet, titta på alla videoklipp av sådana aktiviteter.

För den postnatala perioden är sådana sporter som yoga, pilates, simning också idealiska. Yoga övningar efter födseln kommer inte bara att tillåta dig att forma dig själv, men kommer att lugna nervsystemet. Experter rekommenderar att kvinnor strax efter födseln ger upp aerobics och körning. 

Genomföra den genomförbara fysiska ansträngningen kommer du att få en attraktiv figur, som du hade före graviditeten, och kanske göra det ännu bättre!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply