Jag är mamma!

“Pulmicort” för inandning för barn: instruktioner och dosering

Läkemedlet “Pulmicort“(Internationellt namn Budesonide) är ett läkemedel som är avsett för behandling av bronkit och KOL. Denna åtgärd används nu allmänt i medicin och ordineras för hosta, astma och andra sjukdomar i andningssystemet.

Contents

Instruktioner och dosering av “Pulmicort” för inhalationer för behandling av barn

"Pulmicort" för inandning för barn: instruktioner och dosering

Läkemedlet eliminerar inflammation i bronkierna, vilket minskar frekvensen av astmaattacker. Produkten tolereras väl med långvarig användning. Den terapeutiska effekten kommer redan en timme efter proceduren. Den maximala effektiviteten av behandlingen observeras efter 7-14 dagar, beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet.

Även om läkemedlet är kontraindicerat för inträde till 6 månaders ålder, används det i vissa fall redan under de första dagarna av livet. Använd inte den och personer med individuell intolerans mot komponenterna i läkemedlet.

Doseringen kan skilja sig väsentligt i varje fall av sjukdomen, det vill säga den väljs individuellt. För barn, som börjar vid sex månader, varierar dosen från 0,25 till 0,5 mg per dag, men om nödvändigt ökas den till 1 mg. Om den dagliga dosen inte överskrider en milligram, administreras medlet på en gång. Det bör noteras att läkemedlet omedelbart före användning ska spädas med saltlösning – natriumklorid (0,09% lösning).

Pulmicort“Används för inhalation i en nebulisator. Enheten måste ha ett speciellt munstycke eller mask. Det senare är nödvändigt i det fall då barnet inte kan andas på egen hand. Det bör noteras att läkemedlet inte är avsett för användning i ultraljudsubstanser.

"Pulmicort" för inandning för barn: instruktioner och dosering

Instruktionerna för användning av produkten säger att du måste späda suspensionen innan du använder den, du kan lämna den i högst 30 minuter.

Efter inandningsproceduren sköljs enheten: nebulisorkammaren, munstycket och masken rengörs. För behandling används varmt vatten och ett speciellt medel som anges i instruktionerna för beredningen.

Efter inandning kan vissa obehagliga fenomen inträffa, till exempel hudirritation. För att undvika detta måste du tvätta ansiktet på barnet i slutet av proceduren. Vid äldre barn kan candidiasis förekomma i orofarynxen, så de ska skölja efter varje inandning. Dessutom ska läkaren övervaka barnets tillväxtprocess med ett långsiktigt intag av medel, eftersom det kan sakta ner det.

Som med andra mediciner, från att ta “Pulmicort“Biverkningar kan uppstå:

 • Från sidan av centrala nervsystemet – ökad excitabilitet, nervositet mm
 • Andningsorganen – hosta, torrhet i munhålan, candidiasis av orofarynx, irritation i slemhinnan.
 • Allergiska reaktioner – nässlor, utslag etc.

Det bör nämnas att detta läkemedel endast används på instruktioner av en läkare, eftersom “Pulmicort” är ett ganska starkt läkemedel. Av detta skäl borde du inte experimentera med det själv, eftersom du kan avsevärt förvärra situationen.

Inandning med Berodual och saltlösning för behandling av barn

"Pulmicort" för inandning för barn: instruktioner och dosering

Detta verktyg, som det tidigare, används för att lindra svår andning och för att stoppa akut kvävning när bronkospastisk syndrom inträffar, och det används också för att behandla kronisk bronkit.

Preparatet för inhalationer frigörs i form av en flaska-droppare. Kompositionen innefattar ipratropiumbromid och fenoterolhydrobromid. Dessa två substanser har en antispasmodisk effekt på bronkialmusklerna, har en bronkodilaterande effekt, slappna av de släta musklerna, öka mucociliär clearance.

Inhalationer av detta läkemedel med saltlösning ordineras ofta för barn, även om det är kontraindicerat före 6 års ålder. Medlet fungerar snabbt och är mycket effektivt, därför används det i många fall. Som “Pulmicort », det är ett starkt läkemedel, därför är det förbjudet att använda sig självständigt.

Barn äldre än 6 år, vanligtvis ordinerat från 2 till 8 droppar av inhalationslösningen 6-8 gånger om dagen. Om barnet är äldre än 12 år kan dagsdosen uppgå till 8 ml, men vanligtvis är det mindre. Barn upp till 6 år är ordinerade 10 droppar tre gånger om dagen.

Flomax“Kan orsaka biverkningar: torrhet i munnen, tremor i fingrarna, hjärtklappning. För behandling av de yngsta patienterna ordineras det i extremt svåra fall när det är nödvändigt att snabbt stoppa akut tillstånd.

“Flomax“För inhalationer för barn produceras i två former: en aerosolburk och en lösning för en nebulisator. Oavsett formuläret har produkten en snabb och bestående effekt – den börjar fungera efter 15 minuter, resultatet blir bevarat i 6 timmar. Barnläkare rekommenderar att man använder en lösning för inandningar, eftersom aerosol och spray kan ge upphov till strupe i struphuvudet.

Hur man använder Berodual för inandning till barn

"Pulmicort" för inandning för barn: instruktioner och dosering

En lösning för denna procedur är en kombinerad bronkodilator. Med dess användning återställs det normala bronkialslemhinnan, bronkierna förstoras, sputumbildningen accelereras.

Inandningar ordineras ofta för obstruktion av andningssystemet, utlöst av luftvägar, bronkit och lunginflammation (lunginflammation).

Dosen i inhalatorn fylls omedelbart efter utspädning “beroduala“. Intervallet mellan procedurerna ska vara minst 4 timmar. Lösningen av läkemedlet är förbjuden att späda ut med normalt vatten. Endast spädning med saltlösning är tillåten.

Mottagningssystem:

 • Hantera en attack hos patienter över 12 år – från 1 till 4 ml åt gången (respektive 20-80 droppar);
 • Långtidsbehandling – 1-2 ml högst 4 r / s;
 • Underhåll av ventilation av lungor vid starkt bröstkorgsbrott – upp till 0,5;
 • Att hantera en attack hos barn (6-12 år) – En enda applikation på 10-20 caps., Med en kraftig ström krävs 40-60. Som stödmedel – 0,5 eller 1 ml till 4 r / s. Med måttlig bronkospasm – 10 droppar;
 • Barn under 6 år som väger upp till 22 kg – individuellt under konstant tillsyn av medicinsk personal, men vanligtvis överstiger dosen inte 10 droppar.

Varaktigheten av inandningsförfarandet beror på den föreskrivna dosen av läkemedlet. Den rekommenderade administrationshastigheten är 6-8 liter på 60 sekunder. Om det behövs kan en upprepad anläggning stå paus om 4 timmar.

Biverkningar:

"Pulmicort" för inandning för barn: instruktioner och dosering
 • CNS-bols, yrsel, nervositet, sällan, men det kan finnas psykiska störningar;
 • Hjärtat och blodkärlen – takykardi, hjärtklappning, med en ökning av dosen kan observeras arytmi, ett fall eller omvänt ett hopp i blodtrycket.
 • Andningsorganen – hosta, irritation av slemhinnor, i sällsynta fall har paradoxala bronkospasmer etablerats;
 • Magtarmkanalen – illamående, kräkningar;
 • Allergier – Nässelfeber, utslag, svullnad i olika delar av ansiktet, tunga.

Vid långvarig behandling krävs medicinsk övervakning. Om en patient har bronkial astma och obstruktiv lungsjukdom, är det bättre att välja symptomatisk än långvarig som en behandling. I det fall då patienten har en steroidberoende kronisk andningssjukdom, är det ett behov av antiinflammatorisk behandling.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply