Jag är mamma!

Regler för administrering av en blandning till barn med allergier

Situationen när ett barn på artificiell utfodring också är allergisk - det är inte sällsynt. Enligt uppgifterna ökar antalet barn av allergiker år efter år, och det finns många orsaker till detta.

Näring av sådana barn ska utföras enligt särskilda regler, speciella kompositioner, funktioner kommer också att påverka införandet av kompletterande livsmedel.

Matallergier: vad är det?

Matallergi är en individuell intolerans av vissa livsmedelskomponenter med deltagande av immun- och blodkroppar. I 20-40% av moderna spädbarn registreras en matallergi, hos småbarn i äldre åldrar, hushåll, säsongsbetonade, läkemedelsallergier etc. kan utvecklas på sin bakgrund.

Regler för administrering av en blandning till barn med allergier

Manifestationer av allergier är olika: atopisk dermatit, uthållig blötsutslag, olika utslag, uppkastning, flatulens, instabil avföring och så vidare.

Hos spädbarn manifesteras allergi av en kombinerad skada i huden och matsmältningsorganet. Den huvudsakliga metoden för behandling av PA är en kost med fullständig eliminering av potentiella livsmedelallergener.

Alla livsmedelsprodukter klassificeras i 3 grupper beroende på allergisk potential:

 1. höga produkter som innehåller proteinet från komjölk, i 85% av fallen provar detta protein allergiska reaktioner.
 2. medium: proteinet av lamm och kyckling, gluten;
 3. Låg: protein bovete, potatis, sojabönor, majs.

Blandningar för spädbarn med allergier

Med matallergier rekommenderar läkare att använda hypoallergena produkter, som är indelade i:

 • förebyggande;
 • terapeutisk och förebyggande
 • behandling.

Profylaktiskt utseende rekommenderas för barn som är utsatta för allergier. Blandningar görs på basis av getmjölk. Get protein är signifikant olika i antigenstrukturen från ko mjölkprotein, vilket kommer att förklara god tolerans. Surmjölkföreningar kan ordineras i vilka proteinet är partiellt klyvt. Men de kan inte ersätta mer än 30-50% av den dagliga mängden mat.

Soja blandar

Ingår i antalet terapeutiska och profylaktiska, innehåller i sin komposition ett högrenat isolat av sojaprotein, som endast innehåller spår av sojabönsbeståndsdelar. Till skillnad från produkter baserade på mjölk innehåller soja inte laktos (mjölksocker). Laktos är den viktigaste källan till kolhydrater i kvinnors och kojölk.

Följaktligen bildas följande indikationer:

 • intolerans mot mjölkprotein;
 • laktasinsufficiens;
 • galaktosemi.

Den feta delen av blandningen representeras av majs, solros, sojabönor, kokosnöt och andra oljor. För bättre assimilering av fetter, karnitin, sojalcitin eller fettsyra diglycerid injiceras i blandningen för att förbättra absorptionen i tarmarna.

Liksom alla andra innehåller sojablandningar den nödvändiga uppsättningen vitaminer, mikro- och makroelement, för barnets fulla tillväxt och utveckling, och deras koncentration är något större än hos andra arter.

Regler för administrering av en blandning till barn med allergier

Nyligen har det varit mindre intresse för deras utnämning, på grund av den frekventa korsallergin.

Följaktligen bör allergier i barnet användas med försiktighet, men det är den enda typen av diet som ordineras för laktasbrist, celiacsjukdom, etc. Som regel regleras sojablandningar till barn med ett halvt år. Effekten från användning kan övervakas inte tidigare än efter flera veckors användning.

Men fortfarande är sojabönsprotein en grönsak, även om det är nära djurets kvalitet. På andel av animaliska proteiner i barnets meny bör tilldelas cirka 80% av deras totala antal, vilka är nödvändiga för den aktiva bildningen av nervsystemet och tillförseln av essentiella aminosyror. Essentiella aminosyror syntetiseras inte i kroppen, och kan bara komma från utsidan - med mat.

Blandningar för allergi mot mjölkprotein baserad på hydrolysat

Bröst är förskrivna produkter med låg grad av hydrolys, till exempel, "NAS", "Nutrilon" med prefixet GA - en terapeutisk art, ordinerad för allvarlig allergi mot proteinet av komjölk och soja, celiac sjukdom och olika brott mot intestinal absorption. Terapeutiska är också föreskrivna för barn med hypotrofi, eftersom proteiner och fetter absorberas väl. Under hydrolysen förstörs antigena platser, vilket utesluter förekomsten av allergiska reaktioner.

I 90-95% av spädbarn efter flera veckor med att använda blandningen finns det förbättringar i huden, matsmältningsstatens tillstånd, andra manifestationer av allergi försvinner också.

Regler för införande av kompletterande livsmedel för barnsallergi

Införandet av kompletterande livsmedel för barn med allergier kräver en strikt överensstämmelse med vissa regler, som kommer att vara ett belöning för förebyggande och samtidigt terapeutiska åtgärder.

Införandet av tre huvudtyper kompletterande livsmedel - grönsaker, gröt, kött - kräver att reglerna följs:

 1. Det är möjligt att ge allergi mot ett barn för första gången endast mot bakgrund av relativ hälsa - det finns inga tecken på PA;
 2. en ny typ av kompletterande mat kan introduceras först efter framgångsrik konsolidering av den gamla;
 3. Det första locket ges till barn med allergier senare, i förhållande till huvudschemat, med hänsyn till individuell tolerans. läkarna rekommenderar att börja med en mikrodos, det är bäst på morgonen och varje dag att fördubbla volymen;
 4. Föräldrar ska genomföra en daglig undersökning av barnet, utvärdera hans matsmältning och eventuella förändringar som kommer att vara en signal för upphävande av kompletterande livsmedel.

På vilket system för att införa kompletterande livsmedel?

Regler för administrering av en blandning till barn med allergier

Om det första barnet introduceras grönsaker, så introduceras därefter kött, gröt, fruktjuicer och potatismos. Om porrer introduceras, introduceras grönsaker potatismos, kött, fruktjuicer och potatismos. Hos barn med PA som grönsak (6-7 månader.) Inmatas puré av något slag - kucchini, kål, broccoli och liknande. Ge ett barn en multicomponent puree kan inte, och ignorera pauserna också. Innan du erbjuder grönsaker barnet, måste du ta en paus om några dagar. Det är således möjligt att beräkna vilka grönsaker som bärs bra av barnet.

Porridges bör vara mejeriprodukter och glutenfri - bovete, majs, ris. Gröt kan kokas på grundval av en anpassad mjölkformel med tillsats av 5 g smör (grönsak, smält smält) per portion i 200 g. Porridorna introduceras på samma sätt som grönsakerna.

Kött administreras vid 7 - 7,5 månader. börjar med monokomponentpuréer, men föräldrarna bör noggrant övervaka barnets reaktion. Att införa komplementär utfodring är nödvändig med mikrososer, gradvis ökning till åldersnorm. Preference ges bäst för kaninkött, magert lamm, fläsk. Endast i 8 - 9 månader. Du kan gå in i en blandad maträtt i kosten - grönsaker + spannmål.

Sour-mjölkprodukter, mindre allergier, men de administreras inte tidigare än ett år, och med stor omsorg.

Frukt injiceras efter juice, grön eller gul i färg - äpplen utan socker.

I kosten hos allergi lidande är det viktigt att observera den grundläggande regeln - att utesluta allergenet. Var inte rädd att barnet inte kommer att få alla nödvändiga mineraler och vitaminer på grund av den begränsade menyn. Även med ett begränsat antal produkter kan barnets diet vara full och varierad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

77 − 73 =