Robust hud i ett barn: symptom och behandling | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Robust hud i ett barn: symptom och behandling

Ofta blir barnets hud torr och grov. Detta fenomen kan påverka hela kroppen, såväl som enskilda platser. I en sådan situation är det nödvändigt att besöka en läkare, eftersom skälen kan vara mycket allvarliga.

Varför har ett ungt barn en hård hud?

Vad är orsakerna till råhet?

Robust hud i ett barn: symptom och behandling
 • Röda utslag och torrhet kan vara manifestationer av akne, vilket orsakas av ett överskott av hormoner i kroppen. Vanligtvis passerar detta fenomen självständigt efter att ha nått en och en halv månad;
 • Torr luft i rummet;
 • Brist på vätska;
 • Brist på vitaminer;
 • Dåligt vatten för badning, användning av torkande örter (ekbark, kamille, sträng);
 • Frost och vind. I detta fall syns fläckar endast i öppna delar av kroppen;
 • Hyppig användning av schampo provocerar torr hårbotten;
 • Överdriven användning av babypulver;
 • Medfödd diabetes mellitus. Sjukdomen åtföljs av ökad aptit, en törst, en ökning av blodsockernivån.
 • Medfödd hypotyreoidism. Metabolismen saktar ner, hudens ytskikt har inte tid att uppdatera. Armbågen och knäleden påverkas särskilt.
 • Ärftlig patologi. Det förekommer ofta i ålder av 2-3 år;
 • Iktyos. Violerad keratinisering av hudceller: Den blir torr, täckt av grå och vita skalor, som senare exfolieras. Huden liknar en fiskvåg. Violerade metaboliska processer och inre organens arbete;
 • Hyperkeratos leder till förtjockning av den cornified huden. Stort förvånad fötter, armbågar, höfter och huvud. Sjukdomen kan ärvas eller följden av brist på vitamin A, E, C. provocerande faktor är hormonella läkemedel, stress, torr hud, överdriven solexponering, gastrointestinala sjukdomar, exponering för hushållskemikalier;
 • Glistulär invasion;
 • Atopisk dermatit är en allergisk reaktion i kroppen, manifesterad i form av grova fläckar.

Risken för allergi hos ett barn stiger om mamman under graviditeten tog hormonella och andra mediciner, rökt, okontrollerad användning av vitaminkomplex.

Amning skyddar delvis mot allergier. Sjuksköterskan ska äta balanserad och korrekt. Uteslut från menyn stekt, fet, rökt och kryddat. En viktig roll spelas av en ärftlig förutsättning för allergier, närvaron av urtikaria, bronkialastma och liknande.

I atopisk dermatit kan allergener vara:

 • Mat, moderns mjölk, anpassade mjölkblandningar. Hos äldre barn sker ett utslag ofta efter sötnoser;
 • Syntetisk kläder;
 • Hygienmedel och hushållskemikalier;
 • Ull av djur;
 • Tobaksrök (passiv rökning).

Torrhet kan ha en lokal karaktär. Om det finns en infektion med streptokocker bildas skorpor med våthet och obehaglig lukt. Sådana fenomen kan emellertid vara ett resultat av dålig hygien, till exempel när uppstötande föräldrar torkar barnet väldigt.

Spots, grov och torr, på huden hos ett barn med dermatit

Symptom på atopisk form av sjukdomen beror på barnets ålder. Hos spädbarn är det huvudsakligen blötsutslag, skalning i ansikte och huvud, klåda, rodnad. Särskilt starkt påverkad hud på skinkorna och kinderna.

Med lämplig behandling stoppar dessa fenomen snabbt. Om du inte går till läkaren i tid, påverkas de djupare skikten av huden, bubblor och sår uppträder. Inflammation sträcker sig till lemmar och bagage. Barnet blir lunet på grund av klåda. Ofta finns infektion med bakteriell eller svampinfektion.

Atopisk dermatit hos barn äldre än ett år präglas av en långvarig kurs och frekventa exacerbationer. Det kan finnas en komplikation i form av eksem. Utan adekvat terapi utvecklas allergisk rinit och bronkial astma.

Behandling av barn med torr hud

Robust hud i ett barn: symptom och behandling

Om grovhet orsakas av vardagliga orsaker, kan den lätt elimineras med hjälp av en babykräm. Brist på vätska i kroppen är också mycket lätt att fylla på.

I framtiden är ett barn bättre klädd om han reagerar kraftigt på frost och vind.

Men i fall av allergi är det nödvändigt att vidta allvarliga åtgärder. Både läkaren och föräldrarna deltar i behandlingen.

Torrhet orsakad av klimatförhållanden

Föräldrar bör minimera de negativa effekterna av miljön. Lägenheten ska ventileras regelbundet. I barnets rum ska luften vara färskt, kallt och fuktigt. Om torr hud är en särskild kropp, är klimatutrustning installerad i rummet.

Leksaker måste tvättas med varmt vatten. Det är bättre att ta bort mattor, tunga gardiner, mjuka leksaker från rummet. Våt rengöring bör göras dagligen.

Passiv rökning

Rökning familjemedlemmar bör göra detta utanför lägenheten. Kontakt med sådana personer bör minimeras. Varför? Faktum är att rökaren utandar luft som förorenas av skadliga ämnen från cigaretter.

Kläder och hygienprodukter

Sängkläder och sängkläder måste vara gjorda av naturmaterial, till exempel linne, bomull. Att radera saker av barnet är bättre besfosfatnymi hypoallergena pulver, att skölja tre gånger. Vid svår sjukdom används sköljt vatten för kokning. Barndisken tvättas utan att använda hushållsrengöringsmedel.

Att gå på en promenad är smulorna klädd i vädret. Överdriven varma kläder leder till svettning. Du ska gå varje dag i minst 3 timmar. På vintern, innan du går, behandlas ansiktet med en fet babykräm (en timme före frisättningen) så att det inte finns några torra fläckar på den.

För badning är det bäst att använda filtrerat eller stillastående vatten. Det är tillåtet att lägga till decoctions av örter som gyllene, nässla, burdock. Användningen av torkningsanläggningar är utesluten. Vid vattenprocedurer används inte en loofah. Tvål och schampo gäller bara en gång i veckan. Efter badning behandlas huden med grädde, mjölk eller fuktgivande lotion.

Hur behandlas hård hud i ett barn med dermatit

Först och främst måste du justera näringen hos barnet och vårdmormen. Hon, tillsammans med barnläkare bör analysera din kost för att identifiera produkten, vilket orsakar en negativ reaktion. Övervakas regelbunden av stolen kvinnan som förstoppning toxiner absorberas i blodomloppet från tarmen, och sedan går över i bröstmjölk.

När barnet är på artificiell matning överförs den till sojablandningar för. Om det inte finns något resultat ersätts de med hydrolysat av ko mjölkproteiner.

Om barnet har torr, uppträdde röd och grov hud efter införandet av kompletterande livsmedel, återvänder de till den vanliga kosten. Sedan introducerar de komplementär utfodring, ser reaktionen hos organismen. Börja med minimala portioner. Detta kommer att avslöja maten irriterande.

Detta gäller även för äldre barn. Föräldrar bör ha en dagbok, där de ska skriva ner vad de åt, vilken del och vad dess reaktion är. De vanligaste allergenerna är citrusfrukter, jordgubbar, kyckling, fisk, ost, ägg.

Robust hud i ett barn: symptom och behandling

Från menyn helt utesluta den söta. Det ökar fermenteringen och ökar absorptionen av allergener. Du kan inte äta gelé, honung, söta drycker, exotiska frukter, livsmedel som innehåller konserveringsmedel, färgämnen etc.

Tillräckligt drickande och vanliga avföring bör ges. Vid förstoppning används Lactulose, Norma, Dufalac. Om tiden har kommit för att introducera de första kompletterande livsmedel börjar den med vegetabilisk puree. Bäst av allt med zucchini och kål.

Medicin för allergier

Sorbenter används för att excitera irriterande ämnen. Grova fläckar är utsmyckade med salvor som Festil. Allergisten kan i allvarliga fall utse glukokortikosteroider (salvor, krämer), kalciumpreparat, antihistaminer (diazolin, suprastin, tavegil). För att eliminera caprice är Phenobarbital ordinerat för natten.

Kära föräldrar, engagera sig inte i självmedicinering, och vid den första manifestationen av sjukdomen, kontakta omedelbart barnläkaren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

50 + = 58