Tecken på början av slagsmål: när ska man gå till sjukhuset? | pangudownloads.com
Jag är mamma!

Tecken på början av slagsmål: när ska man gå till sjukhuset?

Huvudproblemet för en gravid kvinna i andra hälften av graviditeten är datumet för den kommande födelsen. Och särskilt i detta avseende, oroliga över framtida mammor som kommer att föda för första gången. Unga kvinnor är rädda för att de inte kommer att kunna bestämma födelsens början i tid.

Hur man bestämmer början på striderna - vi lär oss rekommendationer från behöriga och kvalificerade läkare om detta ämne, vilket är relevant för framtida mammor.

Allmänna rekommendationer

Tecken på början av slagsmål: när ska man gå till sjukhuset?

Gynekologer, förlossningsläkare råda unga kvinnor som oroar sig tidpunkten för uppkomsten av arbetskraft och att oroa mindre under de sista graviditetsveckor för att bli mer uppmärksam på de förändringar som sker i sin egen kropp, sina sinnen.

Det kommer att vara praktiskt att lära sig att den framtida moderens organism börjar aktiva förberedelser för framtida förlossning ungefär från den trettio-åttonde veckan av graviditeten. Under denna period framträder de första tecknen (föregångare) av framtida födslar och en kvinna kan uppleva de första träningsmuskelkontraktionerna.

Sammandrag av denna typ kommer att vara oregelbundna och snabba: det kommer att räcka för att ändra kroppens ställning eller ligga ner för vila.

Början av träningsfights i primipara observeras vanligtvis i 7-5 dagar före arbetets start. Att oroa dig när sådana livmoderkontraktioner inte behövs, vet bara att det är dags att samla på sjukhuset. Berätta också dina känslor för familj och vänner, läkaren som leder graviditeten.

OBS! Omedelbart söka medicinsk hjälp vid de första tecknen på läckage eller utstötning av fostervatten. Detta symptom indikerar tydligt början av för tidig födsel.

Om en kvinna lär sig att bestämma kroppens känslor under träning av livmoderkontraktioner, kommer hon säkert inte att förväxla det ögonblick då riktiga slagsmål börjar. Deras huvudskylt är rytmicitet och periodicitet. Till exempel fortsätter reduktionen i sig ca 20-25 sekunder, sedan går ett tidsintervall på tjugo minuter och muskelspasmen upprepas. Observera att tidsfördröjningen för äkta strider är praktiskt taget oförändrad. Med början av sådana slagsmål bör den förväntade mamman snarast söka medicinsk hjälp, eftersom hon kan börja arbeta när som helst.

Nu vet du när man ska förvänta sig arbetets början och hur man skiljer sann kamp från träning, men vilka tecken kan indikera en kvinna för tidig start av arbetskraft? Vi kommer att diskutera detta i detalj i nästa avsnitt i artikeln.

Symtom som kan indikera en snabb inverkan av livmoderkontraktioner

Omedelbart göra en reservation: Följande föregångare till arbetets start hos primiparösa mödrar börjar mycket tidigare (ungefär 7-8 dagar) än hos kvinnor som beror på den andra födelsen. Vid sekundärt föda till kvinnor framkommer föregångare omedelbart före födseln.

Symtom på uppkomsten av sammandragningar kan vara enligt följande:

Tecken på början av slagsmål: när ska man gå till sjukhuset?
  • Det kommer att finnas ett fenomen som läkare ringer "Flexion". Det kännetecknas av mjukning av livmoderns nedre del och dess expansion och uppstår när fostrets huvud faller ner i bäckenregionen och förbereder sig för att bli född. Observera att kroppen har upplevt ett stadium "Flexion" du kan genom dina egna känslor: till exempel kan du känna att du inte längre stördes av halsbränna, eller att du är mycket lättare att andas. "Bending" sker ungefär tre till fyra veckor före barnets födelsedatum, men om födelsen är andra eller tredje kan den observeras
    omedelbart före arbetets början
  • En av de känslor som följer med den tidiga starten av arbetskraft kan vara ett smärtssyndrom som kommer att observeras i pubic regionen och tillbaka. Syndromet manifesterar sig eftersom barnets huvud är lågt i bäckenområdet. I det här fallet kan en kvinna observeras inte bara smärtsamma förnimmelser, men också frekvent uppmaning att urinera, puffiness i nedre extremiteterna. Lindra symtomen kan speciella övningar för gravida kvinnor;
  • En föregångare till tillvägagångssättet för leveransdatumet kan ändras i vaginalt urladdning: deras antal ökar, valet kan ändra färgen.

Obs! Om vaginalutsläppet har ändrats färg till en blekrosa - det finns inget att oroa sig för. Men om du observerar, tilldelningen gul eller med rikligt skum - kontakta läkaren omedelbart. Sådan utsläpp är oftast ett tecken på infektion i kroppen.

Framträdande före födelsen av en kamp, ​​kan träning eller sammandragningar av Braxton-Hicks vilseleda en kvinna och skrämma henne. Faktum är att dessa förkortningar är normen och hjälper livmodern att sträcka musklerna i rätt grad så att fostret kan vända sig och förbereda sig för sin födelse. Också på grund av dessa muskelsammandragningar är livmodern halsen mjukad och öppnad.

Prata om inflytandet när det gäller förlossning kan förändras i kvinnans beteende, frysningar och till och med diarré. Men det främsta tecknet på arbetets tidiga inledande är äkta arbetskraft.

Sanna slagsmål

Huvudskylten för de nuvarande prenatala sammandragningarna är öppningen av livmoderhalsen, vilken före leveransen blir en permanent process samt konstant kompressions-dekompression av livmodern. Först är dessa livsrörelser av oregelbunden karaktär (sammandragningar av Braxton-Hicks), senare blir de alltmer långvariga och intensiva.

Unga förväntansfulla mödrar förväntar sig smärtor med sammandragningar som uteslutande förekommer i underlivet, men det kan också observeras känslor i bakre delen. Om du är orolig för allvarliga attacker av ryggsmärta och intervallet i början av sådana ovanliga slagsmål - inte mer än fem minuter, ring efter en ambulans och gör dig redo för sjukhuset.

När du måste gå snabbt till sjukhuset

Tecken på början av slagsmål: när ska man gå till sjukhuset?

Det är nödvändigt att veta att den initiala sammandragningsperioden kan bestå i många timmar. Om med dessa manifestationer av sammandragning av livmodern du känner dig normal, är smärtan knappt märkbar - du kan stanna hemma och lugnt samla "Generisk resväska."

Om det under livmodersammandragningar du känner smärta eller om de inträffar var femte minut, och skhvatochny attack varar ungefär en minut - leverans kommer att starta inom kort och det är önskvärt att så snart som möjligt för att vara under medicinsk övervakning.

Du ska veta att från början av arbetskraft i andra födseln tills barnet är fött det kan ta en hel del tid, eftersom förlossningskanalen vid vtororodyaschey kvinnor har expanderat och redo för snabb transit på dem frukt.

Några mer användbara tips

Om du tvivlar på händelsernas karaktär - tveka inte att kontakta sjukhuset. Särskilt denna rekommendation kommer att vara till nytta för kvinnor som ska bli mamma för första gången: under första graviditeten är det lätt att misstänka uterinkontraktionerna, därför är det bättre att vara proaktiv.

I mammorsjukhuset ska du undersökas och genomföra ett antal studier:

  • Mät puls- och blodtrycksnivån;
  • Övervaka livmoderns spasmer, lyssna på fosterpuls;
  • En gynekologisk undersökning kommer att utföras, där graden av cervikal dilatation kommer att bedömas.

Baserat på resultaten av de utförda procedurerna kan du erbjudas att stanna på sjukhuset eller om symtomen fortfarande är falska och din fosterhälsa och hälsa kommer att bedömas som vanligt hemma.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

65 − = 62